Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Επικριτικός για το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας ο Γιώργος Μπαμπινιώτης (24 φωτό)

Άρχισαν απόψε οι εργασίες στο 1ο Πανελλήνιο FORUM για την εκπαίδευση, που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων ΑΘΗΝΑ στα Τρίκαλα. Κεντρικός ομιλητής, ήταν ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιώργος Μπαμπινιώτης. Ο κ. Μπαμπινιώτης ήταν επικριτικός για...
...το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας, στο οποίο τόνισε πως θα πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα. Απλοϊκός στο φερέγγυο λόγο του, στο τέλος της ομιλίας του απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του έκαναν μαθητές από τα Τρίκαλα και από άλλα σχολεία της Ελλάδας, που μετέχουν στο FORUM. Στην εκδήλωση παρίσταντο και απηύθυναν χαιρετισμό, ο βουλετής του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Μαγκούφης και ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην Υφυπουργός κ. Νίκος Λέγκας. Επίσης παρίσταντο και ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος. Στο τέλος παρατέθηκε δεξίωση στους συμμετέχοντες. Το FORUM θα συνεχιστεί αύριο και την Κυριακή. Για να δείτε τις 24 φωτογραφίες, πατήστε στο σύνδεσμο του trikalaola2 εδώ: http://trikalaola2.blogspot.com/2010/03/blog-post_20.html
Σημ. Από την αποψινή εκδήλωση υπάρχει 30λεπτο βίντεο, το οποίο θα ανεβάσουμε άλλη στιγμή. Διαβάστε περισσότερα...

Έφυγαν με μια γλυκιά ανάμνηση στο τέλος της εκδρομής το 2ο Γυμνάσιο Καβάλας

Στις 19 Φλεβάρη τελείωσε η τριήμερη εκδρομή στα Τρίκαλα που πραγματοποίησε το 2ο Γυμνάσιο Καβάλας. Το τελευταίο βράδυ το γλέντησαν στο...
...κέντρο «Αναμνήσεις», όπου τους συναντήσαμε. Δείτε όλες τις φωτό στο σύνδεσμο του trikalaola2. Κάντε κλικ εδώ: http://trikalaola2.blogspot.com/2010/03/2.html
Διαβάστε περισσότερα...

Θεωρείται λήξαν το επεισόδιο με το "δάγκωμα" του τερματοφύλακα Παναγιώτη Ζωγράφου



Όπως μας ενημέρωσε ο τερματοφύλακας του Ελευθεροχωρίου Παναγιώτης Ζωγράφος, ο φίλαθλος που του επιτέθηκε και τον δάγκωσε στο στήθος, του ζήτησε συγνώμη. Μετά απ’ αυτό, για τον Παναγιώτη Ζωγράφο το ατυχές συμβάν θεωρείται λήξαν και ο έμπειρος τερματοφύλακας του Α.Ο. Ελευθεροχωρίου, εύχεται στην πορεία αυτό το επεισόδιο να είναι...
...το τελευταίο και να γίνει μάθημα σε όλους. «…τέτοια συμβάντα αμαυρώνουν την ομορφιά του ποδοσφαίρου», μα είπε. Χθες το απόγευμα, η διοίκηση του Α.Ο. Φήκης κλήθηκε σε απολογία από την ΕΠΣ Τρικάλων, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο κ. Αποστόλη Γκατζιό, που έχει διορίσει για την υπόθεση η διοίκηση της Φήκης. Δείτε στο βίντεο τις φάσεις από τον αγώνα του 1ου γύρου ανάμεσα στο Ελευθεροχώρι και τη Φήκη. Σημ. Το Ελευθεροχώρι είχε έδρα το γήπεδο της Φήκης. Διαβάστε περισσότερα...

Φωτορεπορτάζ από τη γιορτή γυναικών του δήμου Πεληνναίων Τρικάλων (18 φωτό)

Η γιορτή πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Μαρτίου στο κατάμεστο κέντρο «ΝΕΦΕΛΗ» στους Ταξιάρχες. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και δήμαρχος Πεληνναίων κ. Δημήτρης Χατζής, μαζί με δημοτικούς συμβούλους καθώς και η...
...σύζυγος του Νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη.
Για να δείτε τις 18 συνολικά φωτογραφίες από την εκδήλωση, πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο του trikalaola2: http://trikalaola2.blogspot.com/2010/03/blog-post_19.html
Από την εκδήλωση υπάρχουν κι άλλες φωτό, οι οποίες θα δημοσιευτούν στη σελίδα του trikalaola στο Facebook
Διαβάστε περισσότερα...

Μία MERCEDES για όλες τις δουλειές…

Στην Αλβανία το πιο διαδεδομένα μέσα μεταφοράς για όλες τις δουλειές… είναι φυσικά τα αυτοκίνητα μάρκας MERCEDES, τα οποία κατά τη δικιά μας εκτίμηση, βάση αυτών που είδαμε αυτές τις τρεις ημέρες στην Αλβανία, θα πρέπει να καταλαμβάνουν περίπου το 95% της αγοράς! Π.χ. η MERCEDES της φωτό, μεταφέρει ένα δέμα άχυρο από το ζωοπάζαρο των περιχώρων της Κορυτσάς και 6 άτομα, τρία μπροστά και 3 πίσω. Μπορεί στις περισσότερες περιοχές της Αλβανίας να θυμίζει Ελλάδα του ’60, αλλά η...
...MERCEDES όμως MERCEDES… Η άλλη φωτό, σας θυμίζει κάτι από Τρίκαλα, από την κεντρική πλατεία, πριν από 30 χρόνια; Αυτοί πάντως που γυαλίζουν τα παπούτσια τους στους λούστρους, στην κεντρική αγορά της Κορυτσάς, είναι αυτοί που έχουν MERCEDES… Σας φαίνονται παράξενες εικόνες αυτές; Με το ρυθμό ανάπτυξης όμως που γνωρίζει η Αλβανία, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, μου φαίνεται πως δεν είναι μακριά ο καιρός που θα πάμε να αναζητήσουμε δουλειά στην Αλβανία…! Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοίνωση του Δήμου Πιαλείων για τα σκουπίδια

Παρακαλείστε να μην ρίχνετε στους κάδους απορριμμάτων
άλλα υλικά εκτός των σκουπιδιών (όπως κλαδιά, χαλίκια, χόρτα
κ.α.) μιας και για την αποκομιδή τους ο Δήμος χρεώνεται
ανάλογα με...
...το βάρος των αποκομισθέντων απορριμμάτων.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΜΑΜΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Διαβάστε περισσότερα...

Βόλτα μέχρι το Βόλο θα κάνουν οι φίλοι του Σιδηροδρόμου Τρικάλων

Την επόμενη Κυριακή 21/3ου/10 η εξόρμηση του συλλόγου μας στο Βόλο.
Την Κυριακή ο ΣΦΣΤ με την ευκαιρία της λειτουργίας των νέων τοπικών θεσσαλικών δρομολογίων εξορμά στο Βόλο.
Το πρόγραμμα της βόλτας έχει ως εξής:...

...Αναχώρηση στις 8.00 το πρωί από τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης μας.
Άφιξη στη Λάρισα 9.00, όπου θα κάνουμε στάση μιας ώρας για καφέ.
Αναχώρηση από τη Λάρισα στις 10.00 και άφιξη στο Βόλο στις 10.53.
Στον Βόλο θα έχουμε τέσσερις περίπου ώρες στη διάθεσή μας για τσιπουροκατάνυξη και βόλτα στην παραλία.
Αναχώρηση από τον Βόλο στις 14.56 και άφιξη στα Τρίκαλα στις 16.55.
Όποιος θέλει μπορεί να παραμείνει και να επιστρέψει αργότερα.
Το εισιτήριο με επιστροφή κοστίζει 10,70 ευρώ. Όσοι μπουν στο ομαδικό εισιτήριο του συλλόγου θα πληρώσουν 10 ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα...

«Ν’ εύχεσαι να ‘ναι μακρύς ο δρόμος»

Δραματοποιημένη ποίηση
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποίησης (την Κυριακή 21 Μαρτίου) το Θεατρικό Εργαστήρι για νέους του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων δίνει πάλι το παρόν με το θεατρικό δρώμενο «Ν’ εύχεσαι να ‘ναι μακρύς ο δρόμος».
Πρόκειται για την δραματοποίηση από μαθητές του Γυμνασίου, του γνωστού και ιδιαίτερα αγαπημένου ποιήματος του Κ.Π.Καβάφη «Ιθάκη».
Ύστερα από την...
...επιτυχημένη παράσταση «Το Όνειρο του Δωδεκάμερου», οι νέοι του θεατρικού Εργαστηρίου πειραματίζονται μέσω της θεατρικής τέχνης και μετατρέπουν το στίχο σε εικόνες. Αναζητούν το βαθύτερο νόημα των λέξεων του ποιητή και ταυτόχρονα να βιώσουν το δικό τους ταξίδι για την δική τους Ιθάκη.
Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Μαρτίου στον Μύλο Ματσόπουλου σε δύο παραστάσεις στις 18.00 και στις 19.00.
Υπεύθυνη του τμήματος Αντ. Χήρα.
Συμμετέχουν:
Παπαγεωργίου Ευτέρπη, Φρύδα Ιωάννα, Αναστασιάδου Σταυρούλα, Ζώη Θάνια, Κουτσιούμπας Στέργιος, Λαζαρίνα Έλενα, Λαζαρίνα Κων/να, Μαραγκού Ιλάειρα, Μιχαήλ Ρεβέκα, Μπατόλα Μαριαλένα, Μπατόλας Μάριος, Μπαταγιάννη Κατερίνα, Μπουντουρούδα Ελένη, Νταμάτη Κων/να, Ντόγκας Σπύρος, Ράρα Βιργινία, Ρήγας Νίκος, Χατζιάρα Φωτεινή, Χατζηγάκη Παρασκευή, Χονδρονάσιου Αγγελική, Δήμου Ευαγγελία, Νταλουγεώργου Φαίδρα. Τα θεατρικά Εργαστήρια θα συνεχίσουν το επόμενο διάστημα τις παρουσιάσεις –εκδηλώσεις με τις εξής παραστάσεις:
«Επικίνδυνες Σχέσεις» βασισμένη σε κόμικς του Αρκά
«Ντενεκεδούπολη» βασισμένο στο έργο της Ε. Φακίνου
«Η κυρά Φύση και τα παιδία της» οικολογικό παραμύθι
Αξίζει να σημειωθεί ότι στα Θεατρικά Εργαστήρια του Δημοτικού Θεάτρου συμμετέχουν και ασχολούνται με την δραματική τέχνη 250 μαθητές .

Από το Θεατρικό Εργαστήρι για νέους
του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα...

Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ «ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ» ΥΠΟ ΤΗ Δ/ΝΣΗ ΤΗΣ Α. ΚΑΣΙΩΛΑ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ

Με αφορμή και πρόσχημα την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Νομαρχίας Γρεβενών «Πέτρος Σιούλης» για τη γιορτή της γυναίκας και τη βράβευση από τον Ερυθρό Σταυρό σε ανθρώπους για την προσφορά τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι θα θέλαμε να σταθούμε στο αμιγώς καλλιτεχνικό γεγονός.
Τη συναυλία της Χορωδίας Τρικάλων υπό τη διεύθυνση της κυρίας Αναστασίας Κασιώλα «με ρίζες» από το Κυπαρίσσι και την...
...Καλλονή Γρεβενών η οποία αφιλοκερδώς τίμησε τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης Γρεβενών.
Αυτό τελικά που ζήσαμε όλοι όσοι παραβρεθήκαμε σε αυτή τη μοναδική συναυλία ήταν ένα δώρο, ένα είδος ευλογίας που μας προσφέρθηκε με τόση απλοχεριά από τη Χορωδία Τρικάλων και από τη μαέστρο Αναστασία Κασιώλα. Η κυρία Κασιώλα μια παλλόμενη μαέστρος με το εφηβικό της σφρίγος αποκατέστησε τη σχέση μας με το ουσιαστικό τραγούδι και την πραγματική ψυχαγωγία.
Η αισθητική απόλαυση που μας προσέφερε η Χορωδία Τρικάλων είναι προϊόν μια επίπονης εργασίας μέσα σε μια διαδρομή 40 και πλέον χρόνων, είναι απόρροια μιας βαθύτερης μουσικής γνώσης.
Η χαλκέντερη Αναστασία Κασιώλα με το μοναδικό πάθος που τη διακρίνει για τη μουσική, αναδεικνύει την χορωδιακή μουσική σε μέγα πολιτιστικό γεγονός.
Το ωραίο αυτής της χορωδίας είναι ότι δεν είναι μια ξερή μουσική αλλά κάτι περισσότερο.
Είναι ζωντανή, γόνιμη, έχει μια αύρα και μια φρεσκάδα, κάτι που την καθιστά μοναδική.
Το Ωδείο, το όποιο διατηρεί η κυρία Κασιώλα στα Τρίκαλα είναι το μεγάλο μουσικό σχολειό απ’ το όποιο τροφοδοτείται και ανανεώνεται η Χορωδία Τρικάλων από νέους ανθρώπους που κουβαλάνε στις αποσκευές τους μουσική παιδεία ήθος και συλλογικότητα.
Μια από τις κορυφαίες στιγμές της μακρόχρονης πορείας της Χορωδίας Τρικάλων ήταν η παρουσίαση του άξιον εστί του Οδυσσέα Ελύτη σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη παρουσία του ιδίου του σύνθετη στα Τρίκαλα τον Ιούλιο του 2006.
Το καλλιτεχνικό αυτό γεγονός έκανε αίσθηση στο τρικαλινό κοινό και ίσως αυτό να ήταν η δικαίωση και η επιβράβευση της κύριας Κασιώλα για όλα αυτά που προσέφερε και προσφέρει στα μουσικά πράγματα της χώρας και όχι μόνο.
Η Χορωδία Τρικάλων είναι ο πρεσβευτής του νεοτέρου ελληνικού πολιτισμού, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, έτσι όπως τον διαμόρφωσαν οι μεγάλοι μας δημιουργοί Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζηδάκις, Βασίλης Τσιτσάνης και τόσοι άλλοι.
Κυρία Κασιώλα για τη συγκίνηση που προσφέρατε στο κοινό μας σας εκφράζουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, πιστεύουμε πως θα ταξιδέψουμε πάλι μαζί.
Σας ευχόμαστε για τη συναυλία που θα δώσετε στη Γαλλία καλή επιτυχία.
ΤΣΑΟΥΣΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
Σύμβουλος Πολιτισμού Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών
Διαβάστε περισσότερα...

Κλιμάκωση του αγώνα από την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Το Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αποφάσισε την κλιμάκωση του αγώνα με επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις από...

...την Τετάρτη 24 Μάρτη
Διαβάστε περισσότερα...

Ερώτηση Ν. Λέγκα για τις καθυστερήσεις στο φράγμα Νεοχωρίτη.

Τους λόγους καθυστέρησης της αξιολόγησης των προσφορών και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της διαδικασίας για την ανάδειξη του αναδόχου εκπόνησης της οριστικής τεχνικής μελέτης για το φράγμα στο Νεοχωρίτη ποταμό, ζητά από...
...την κυβέρνηση ο Ν. Λέγκας.
Ο πρώην Υφυπουργός, με ερώτησή του προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα. Μπατζελή, τονίζει ότι οι πρόσφατες πλημμύρες στη θεσσαλική πεδιάδα, σε περιοχές οι οποίες σε άλλες περιόδους πλήττονται από την ξηρασία, αναδεικνύουν για μια ακόμη φορά το πρόβλημα της απουσίας σημαντικών ρυθμιστικών έργων για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων.
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, επικαλείται και το υπόμνημα του Δήμου Οιχαλίας, στο οποίο υπογραμμίζονται οι καθυστερήσεις που σημειώνονται στη διαδικασία ανάδειξης αναδόχου για την εκπόνηση της οριστικής μελέτης, εξαιτίας του ότι δεν έχει συγκροτηθεί ακόμη η επιτροπή που ορίζει ο Νόμος.
Κι αυτό παρά το γεγονός ότι η Διεύθυνση Τεχνικών Μελετών και Κατασκευών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στις 16-12-2009, διεξήγαγε διαγωνισμό για την εκπόνηση της Οριστικής Τεχνικής Μελέτης κατασκευής του φράγματος του Νεοχωρίτη ποταμού, με προεκτιμώμενη αμοιβή 1.937.387,32 ευρώ, και δέκα εταιρείες εκπόνησης μελετών, κατέθεσαν προσφορές.
Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μια σημαντική αναπτυξιακή παρέμβαση για το νομό και για την ορθή διαχείριση των υδάτων, επισημαίνει στην παρέμβασή του ο Τρικαλινός πολιτικός.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης

ΟΝΟΜΑ-ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΕΓΚΑΣ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και
Τροφίμων
Θέμα: Καθυστερήσεις στη διαδικασία μελέτης και κατασκευής του φράγματος του Νεοχωρίτη ποταμού.
Οι πρόσφατες πλημμύρες στη θεσσαλική πεδιάδα, σε περιοχές οι οποίες σε άλλες περιόδους πλήττονται από την ξηρασία, αναδεικνύουν για μια ακόμη φορά το πρόβλημα της απουσίας σημαντικών ρυθμιστικών έργων για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων.
Αναμφισβήτητα, η δρομολόγηση κατασκευής του φράγματος του Νεοχωρίτη ποταμού θα συνέβαλε στην βελτίωση της περιγραφείσας κατάστασης.
Ωστόσο, οι καθυστερήσεις που σημειώνονται στη διαδικασία ανάδειξης αναδόχου για την εκπόνηση της οριστικής μελέτης, προκαλούν την ανησυχία των κατοίκων και των φορέων της περιοχής.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ η Διεύθυνση Τεχνικών Μελετών και Κατασκευών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στις 16-12-2009, διεξήγαγε διαγωνισμό για την εκπόνηση της Οριστικής Τεχνικής Μελέτης κατασκευής του φράγματος του Νεοχωρίτη ποταμού, με προεκτιμώμενη αμοιβή 1.937.387,32 ευρώ, και ενώ δέκα εταιρείες εκπόνησης μελετών, κατέθεσαν προσφορές, η αξιολόγηση τους δεν έχει αρχίσει, γιατί δεν συγκροτήθηκε ακόμη η αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών.
Επειδή το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μια σημαντική αναπτυξιακή παρέμβαση, για την ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων στη θεσσαλική πεδιάδα,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
1. Είναι στις προτεραιότητες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η κατασκευή του φράγματος του Νεοχωρίτη ποταμού;
2. Για ποιους λόγους καθυστερεί η αξιολόγηση των προσφορών του συγκεκριμένου έργου;
3. Πότε προβλέπεται να αρχίσει η αξιολόγηση και πότε προβλέπεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας για την ανάδειξη του αναδόχου εκπόνησης της οριστικής τεχνικής μελέτης του έργου;

Νίκος Λέγκας
Βουλευτής Ν. Τρικάλων
Νέα Δημοκρατία
Διαβάστε περισσότερα...