Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Συγκινητικές στιγμές απόψε στην συνάντηση των αποφοίτων του Γυμνασίου θηλαίων Τρικάλων του 1970 (16 φωτό και βίντεο)


Οι απόφοιτες του Γυμνασίου Θηλαίων του 1970 συναντήθηκαν απόψε στο φρούριο Τρικάλων. Η προηγούμενη συνάντηση είχε γίνει πριν 10 χρόνια ακριβώς. Καμία δεν πήρε απουσία και πολλά «κορίτσια» με τις μπλε ποδιές, όπου ήρθαν ακόμη κι από την Κρήτη γι’ αυτή την συνάντηση. Παρόν ήταν και οι καθηγητές των κοριτσιών. Φυσικά αυτή την ώρα που...
...κάνουμε την ανάρτηση, το γλέντι θα είναι στο αποκορύφωμα στο φρούριο. Ευχόμαστε στα κορίτσια να είναι πάντα καλά και να συναντώνται κάθε δεκαετία όπως έχουν προγραμματίσει.
Δείτε 16 φωτό στο σύνδεσμο του trikalaola2 εδώ:
http://trikalaola2.blogspot.com/2010/04/1970-16.html
Διαβάστε περισσότερα...

Νέο βίντεο με Αμερικανούς να πυροβολούν Ιρακινούς πολίτες




Η ιστοσελίδα Wikileaks.org, που συχνά φέρνει στο φως της δημοσιότητας «ευαίσθητες κυβερνητικές πληροφορίες», ανάρτησε χθες ένα βίντεο από επιδρομή αμερικανικού ελικοπτέρου στη Βαγδάτη, πριν από τρία χρόνια, που προκάλεσε το θάνατο πολλών Ιρακινών, ανάμεσα στους οποίους και 2 δημοσιογράφοι του διεθνούς πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Στις εικόνες διακρίνεται μια ομάδα ανδρών που...
...περπατούν στο δρόμο. Μεταξύ αυτών είναι και οι δύο εργαζόμενοι του πρακτορείου Reuters, Namir Nour El Deen και Saeed Chmagh. Οι πιλότοι του ελικοπτέρου Απάτσι νομίζουν ότι η κάμερα που κρατά ένας από τους υπαλλήλους του πρακτορείου είναι εκτοξευτήρας ρουκετών και λένε ότι εντόπισαν «πέντε-έξι άτομα με ΑΚ-47». Οι πιλότοι λένε ότι οι άνδρες που περπατούν σε ένα δρόμο της Βαγδάτης είναι αντάρτες και ζητούν άδεια να ανοίξουν πυρ. Την παίρνουν σχεδόν αμέσως. Μετά τους πυροβολισμούς, ο ένας πιλότος ακούγεται να λέει ότι στο σημείο υπάρχει «ένας σωρός από πτώματα». Πιο συγκεκριμένα, ο ένας πιλότος λέει «Κοίτα τους πεθαμένους βρομιάρηδες» και ο δεύτερος απαντά: «Σπουδαία!».
Λίγο αργότερα, ένα φορτηγάκι σταματά για να μαζέψει τους νεκρούς και τους τραυματίες και γίνεται, με τη σειρά του, στόχος του ελικοπτέρου. Δύο παιδιά που βρίσκονται στο φορτηγάκι τραυματίζονται και απομακρύνονται από Αμερικανούς στρατιώτες που φτάνουν στην περιοχή.
Αξιωματούχος του αμερικανικού στρατού, σχολιάζοντας το νέο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, υποστήριξε πως το βίντεο δεν δίνει καμία καινούρια πληροφορία. «Από το 2007 είχαμε παραδεχτεί όσα δείχνει το βίντεο. Παραδεχτήκαμε ότι έγινε η επιδρομή και οι δύο εργαζόμενοι του Reuters σκοτώθηκαν. Ξέραμε ότι είχαν τραυματιστεί δύο παιδιά», υποστηρίζοντας παράλληλα πως ο εκτοξευτήρας ρουκετών ήταν πραγματικός.
Ο αρχισυντάκτης του Reuters από τη μεριά του δήλωσε ότι ο θάνατος των δύο Ιρακινών δημοσιογράφων ήταν «τραγικός και συμβολίζει τους ακραίους κινδύνους που συνεπάγεται η κάλυψη των γεγονότων στις εμπόλεμες ζώνες», ενώ η εκπρόσωπος της οργάνωσης Δημοσιογράφοι Χωρίς Συνόρα για τις ΗΠΑ, ζήτησε από το Πεντάγωνο περισσότερη «διαφάνεια» στην υπόθεση αυτή.
Η Wikileaks δεν διευκρίνισε πώς κατάφερε να αποκτήσει αυτό το βίντεο το οποίο παρουσιάζεται τόσο στη δική της ιστοσελίδα όσο και στο Youtube.
Πηγή: tvxs.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Με «Καλλικράτη» στις συνεταιριστικές εκλογές

Η αποκάλυψη της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης μέσω της ΕΡΕΥΝΑΣ και τα νέα δεδομένα στις ΕΑΣ.
Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κυρία Κατερίνα Μπατζελή μιλώντας, στην περασμένη Παρασκευή, στην ΕΡΕΥΝΑ αποκάλυψε ότι τον ερχόμενο Μάιο θα δοθεί στη δημοσιότητα ο συνεταιριστικός «Καλλικράτης».
Του Λάζαρου Μάμαλη

Η ίδια, ανέφερε τα εξής:...
...«Η παρέμβασή μας, στις συνεταιριστικές οργανώσεις θα έχει τριπλό στόχο: την εξυγίανσή τους, την ενδυνάμωση του ρόλου τους για να παρεμβαίνουν στην αγορά και τη διαμόρφωση μιας άλλης συνεταιριστικής συνείδησης, η οποία πρέπει να διέπει τα μέλη τους.
Το σχέδιο νόμου για τους συνεταιρισμούς υπολογίζουμε να είναι έτοιμο το Μάιο ώστε να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Το πιο σημαντικό, πάντως, στην όλη προσπάθεια είναι ο αγρότης να επανακτήσει τη συνείδηση τη συνεταιριστική και να ζωντανέψει τις συνεταιριστικές οργανώσεις».
Υπενθυμίζεται ότι πέραν των άλλων, η κυρία Μπατζελή είχε προαναγγείλει τη μείωση του αριθμού των συνεταιρισμών. Δεδομένου ότι το σχέδιο του συνεταιριστικού «Καλλικράτη» θα δοθεί προς διαβούλευση εντός του Μαΐου, η ψήφισή του, αναμένεται σε κάποιο από τα θερινά τμήματα της Βουλής. Επομένως, οι επόμενες συνεταιριστικές εκλογές θα διεξαχθούν με βάση τα δεδομένα που θα προκύψουν από το νέο πλαίσιο λειτουργίας των συνεταιρισμών.
Με βάση το καταστατικό της, η ΕΑΣ Τρικάλων πρέπει να διενεργήσει εκλογές, εντός του ερχόμενου φθινοπώρου. Μετά τη δήλωση της υπουργού, είναι πλέον βέβαιο ότι οι εκλογές θα γίνουν με βάση τα νέα δεδομένα του συνεταιριστικού «Καλλικράτη». Απομένει να διαπιστωθεί πότε θα γίνουν οι εκλογές στην ΕΑΣ Τρικάλων. Με βάση τα παραπάνω δύο είναι οι πιθανές εκδοχές:
Η πρώτη, να διεξαχθούν οι συνεταιριστικές εκλογές, κανονικά, το φθινόπωρο.
Η δεύτερη, να δοθεί παράταση κάποιων μηνών προκειμένου να ολοκληρωθούν οι αλλαγές στο θεσμικό, αλλά και στο χωροταξικό των συνεταιρισμών και μετά να γίνουν οι εκλογές.
Ανεξαρτήτως το ποια εκδοχή τελικώς θα επαληθευθεί, είναι πια σίγουρο ότι η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έχει θέσει ως προτεραιότητά της, του συνεταιρισμούς, οπότε αναμένονται σημαντικές εξελίξεις σ’ αυτούς.
Πηγή: ΕΡΕΥΝΑ
Διαβάστε περισσότερα...

Τραγικός θάνατος 50χρονου γεωπόνου από τη Βασιλική

Τραγικό θάνατο βρήκε χθες στις 7 μ.μ. περίπου, ο 50χρονος Α.Α. γεωπόνος από τη Βασιλική Τρικάλων, την ώρα που ασχολούνταν με γεωργικές εργασίες, στο αγρόκτημα που διατηρούσε στη Βασιλική. Μαζί του ήταν και ο 82χρονος πατέρας, ο οποίος και...
...αντιλήφθηκε το δυστύχημα. Το σώμα του άτυχου 50χρονου διαμελίστηκε από τη φρέζα, που σημειωτέο είναι πολύστροφη. Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής, όπου έκοψε τη φρέζα για να βγάλει το διαμελισμένο σώμα του 50χρονου.
Διαβάστε περισσότερα...