Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Δυναμική αντίδραση από τους διασώστες του Ε.Κ.Α.Β. όλης της χώρας.


24ωρη απεργία και πορεία διαμαρτυρίας, θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Τρίτη το πρωί, 7 Απρίλη 2009, οι εργαζόμενοι του Ε.Κ.Α.Β. (Εθνικό κέντρο άμεσης βοήθειας), όλης της χώρας, στο κέντρο της Αθήνας. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 10:00 το πρωί, στο Πεδίον του Άρεως και θα πραγματοποιηθεί πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Υγείας. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση στα κεντρικά του Ε.Κ.Α.Β. Η πορεία οργανώνεται από την Π.Ο.Π. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού) Ε.Κ.Α.Β. και το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Αθηνών. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Ε.Κ.Α.Β. και του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Αθηνών 166. Στη συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα, που ταλανίζουν διαχρονικά το χώρο του ΕΚΑΒ και αποφασίστηκε η αναγκαιότητα κοινής δράσης με 24 καθολική Πανελλαδική απεργία την Τρίτη 7 Απρίλη 2009, με κάθοδο στην Αθήνα του συνόλου του εργαζομένων και πορεία προς το υπουργείο Υγείας. Επισημάνθηκε ότι την τελευταία δεκαετία, απαξιώνεται και υποβαθμίζεται ο ρόλος του ΕΚΑΒ, που είναι η παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής βοήθειας για τον πολίτη, σε όλη την επικράτεια. Καταγγέλλουμε με τον πιο απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο, την προσπάθεια ποινικοποίησης και τρομοκράτησης των συναδέλφων μας, από την πολιτική ηγεσία, που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των εργαζομένων και την ανάπτυξη του ΕΚΑΒ.
Διεκδικούμε:
· Ένταξη του προσωπικού του ΕΚΑΒ, στην ανώτερη κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ).
· Άμεση ενίσχυση με κατεπείγουσες διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού, στην κεντρική υπηρεσία και στα παραστήματα που υπολειτουργούν, με υποχρεωτική πενταετή παραμονή.
· Άμεση επιτάχυνση των διαδικασιών αγοράς 200 ασθενοφόρων, 20 κινητών μονάδων και 5 μονάδων νεογνών.
· Άμεση υλοποίηση των νομοθετικών ρυθμίσεων: α) καταβολή του επιδόματος στολής, χωρίς κρατήσεις, γιατί είναι πραγματική δαπάνη. β) Υλοποίηση του Ν. 3627/2007 για την προσαρμογή των εκτός έδρας μετακινήσεων.
· Άμεση πρόσληψη ιατρών.
· Άμεση πρόσληψη τεχνικού προσωπικού.
· Εφαρμογή της νομοθεσίας (Εθνικής και Ευρωπαϊκής), που αφορά την λήψη μέτρων Υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο εργασίας.
· Αναβάθμιση και δημιουργία ανώτερης εκπαιδευτικής βαθμίδας για τους διασώστες.
· Αναπροσαρμογή του επιδόματος ετοιμότητας όπως προβλέπεται από τον Ν. 3293/2004.
Δεσμευόμαστε να ενημερώσουμε όλα τα σωματεία και ευελπιστούμε η συνάντηση αυτή να αποτελέσει την απαρχή μιας νέας εποχής στα εργασιακά δρώμενα του ΕΚΑΒ.
Την ανακοίνωση προσυπογράφουν, ο πρόεδρος της Π.Ο.Π. ΕΚΑΒ κ. Ιερόθεος Γιαμουρίδης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων ΕΚΑΒ Αθηνών κ. Χρήστος Μπαρκονίκος.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ξυπνησατε? Καιρος ηταν!

Ανώνυμος είπε...

AYTO POY BOROYN NA KATAFEROYN OI KAKOI EINAI OTAN DEN KANOYN TIPOTA OI KALOI........GI'AYTO EKABITES OLIS TIS ELLADOS STHN ATHINA THN TPITH !!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ntou epitelous...toso kairo exei dialisei to ekab...oloi mazi ston agona mas....

Ανώνυμος είπε...

Τέλος τα τζαμπουκαλίκια, καιρός είναι να δουν τι σημαίνει δύναμη διασωστών.

Ανώνυμος είπε...

Οτι και να κάνουμε δεν μας υπολογίζουν.Μακάρι να καταφέρουμε κάτι αλλά είμαι λιγάκι επιφυλακτικός. Όπως με το επίδομα των 175ευρώ και αναδρομικά 5ετίας.Θα τα πάρουμε ποτέ?Πάλι μακάρι αλλά ούτε και αυτό το βλέπω να γίνεται.

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!