Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2009

Είναι πράγματι έτσι οι συνθήκες στις φυλακές Πατρών; No 1,2

Το τελευταίο χρονικό διάστημα μας έχουν σταλεί πολλά e-mail σχετικά με τις συνθήκες κράτησης στις Κ.Φ. Πατρών. Ένα από αυτά δημοσιεύσαμε σε παλιότερη ανάρτηση. Κάποια προωθήσαμε σε μεγάλα M.M.E. των Αθηνών, αλλά χωρίς καμία αντίδραση. Σήμερα το πρωί, ένα από αυτά τα e-mail διαβάστηκε από τον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό του FM 100 Ράδιο Ζυγός των Τρικάλων. Σας δημοσιεύουμε μερικά από τα e-mail που μας έχουν σταλεί, όπου υπογράφουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των Κ.Φ. Πατρών. Δεν μπορούμε όμως να διαπιστώσουμε αν πράγματι αυτό το a-mail είναι από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους της Κ.Φ. Πατρών. Αν οι καταγγελίες αυτές ευσταθούν, οφείλει η επίσημη πολιτεία να παρέμβει. Το a-mail για όποιον ενδιαφέρεται (επώνυμα) να επικοινωνήσει με τους παραπάνω υπογράφοντες, θα σας δοθεί εφόσον επικοινωνήστε πρώτα μαζί μας.
Σας δημοσιεύουμε μερικά από τα e-mail όπως μας έχουν σταλεί το τελευταίο χρονικό διάστημα
.
No 1
Είναι αλήθεια ότι οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ της φυλακής Πατρών είναι όλοι από τη ΠΟΛΗ από όπου είναι και κάθεται ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ?
Είναι αλήθεια ότι ο ΑΔΕΛΦΟΣ του διευθυντή προΐσταται στο γραφείο προσωπικού υπάλληλο πτυχιούχο α.ε.ι ενώ αυτός είναι του γυμνάσιου?
Είναι αλήθεια ότι ο ΓΙΟΣ του αρχιφύλακα παίρνει επίδομα και άδεια-ρεπό για χρήση κομπιούτερ τη στιγμή που δεν ξέρει να χειρίζεται και στο πόστο του (θυρωρός) δεν έχει κομπιούτερ?
Είναι αλήθεια ότι ο Αρχιφύλακας και ο πρόεδρος του σωματείου καλούν όλους τους νέους συναδέλφους στα γραφεία τους και λένε στους συναδέλφους μας "ΨΗΦΙΣΤΕ Η ΜΕΤΑΘΕΣΗ". (λόγω των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια που θα βγάλουν τους νέους ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ και ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΕΣ.
Το ότι δεν λειτουργεί κανένα πρόγραμμα εκμάθησης η σεμινάριο η σχολείο δεύτερης ευκαιρίας, ποιος φταίει γι αυτό? (Η ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ). Το ότι δεν πλένονται οι κοινόχρηστοι χώροι (προαύλια κρατουμένων) με αποτέλεσμα να υπάρχει μια αφόρητη βρώμα που ούτε στα πιο βρώμικα βουστάσια δεν υπάρχει, αυτό έχει να κάνει με αδιαφορία της Τοπικής Διεύθυνσης (Διευθυντής και Αρχιφύλακας). Με απόφαση της Τοπικής Διεύθυνσης (Διευθυντής και Αρχιφύλακας) οι εργαζόμενοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι σε ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ περί ωραρίου εργασίας δουλεύουν μετά το νυκτερινό ωράριο (1 τα μεσάνυχτα με 7,30 το πρωί), έρχονται σε πρωινή βάρδια και δεν τους δίνεται ρεπό?
Είναι αλήθεια ότι οι ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΕΣ (δηλαδή διευθυντές τμήματος) είναι ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ? Κόντρα στο νόμο! Και αυτοί διοικούν απόφοιτους Ανωτέρας και Ανωτάτης εκπαίδευσης εργαζόμενους?
Είναι αλήθεια ότι όποιος κρατούμενος διαμαρτύρεται δεν μπαίνει στα μεροκάματα η κόβονται οι άδειες τους?
Το ότι δίνεται ΕΝΑ ρολό χαρτί τουαλέτας σε κάθε κρατούμενο ΤΟ ΜΗΝΑ έχει να κάνει με αποφάσεις της Τοπικής Διεύθυνσης (Διευθυντής και Αρχιφύλακας).
Λέει ο "πρόεδρος του σωματείου " (αυτός που παίρνει από τον Διευθυντή, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΡΑΔΥ και θέλει να γίνει ο νέος Αρχιφύλακας με τις νέες κρίσεις τέλος του μηνός) «Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στις φυλακές Πάτρας, όπως σε όλες τις φυλακές της χώρας, αλλά για αυτά δεν ευθύνεται ο διευθυντής των φυλακών, αλλά το υπουργείο Δικαιοσύνης.
ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ: Συνδικαλιστική άδεια ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΟ ΣΤΙΣ 12 ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ παίρνουν ο πρόεδρος και ο γραμματέας του σωματείου και είναι αυτοί που τα λένε. Πώς αλλιώς θα ευχαριστήσουν για τις "συνδικαλιστικές άδειες" τον Διευθυντή? (οι άδειες καταγράφονται στο βιβλίο υπηρεσίας)
Σχετικά με το νυχτερινό ωράριο των σωφρονιστικών υπαλλήλων, που καταγγέλλεται ως «μεσαιωνικό και απαράδεκτο», ο διευθυντής των φυλακών, Γ. Ζαρνομήτρος, δήλωσε ότι ισχύει εκεί ότι και σε όλες τις φυλακές της χώρας και ότι δεν είναι στο χέρι του να αλλάξει τον κανονισμό της φυλακής, που ισχύει για όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα.
ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ: Όσον αφορά το ωράριο σύμφωνα με το νόμο προϋποθέτει συγκεκριμένες ώρες εργασίας, ΟΧΙ ΟΜΩΣ και την κατανομή τους. Στη Πάτρα προς ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (και αυτό συμβαίνει μόνο στη Πάτρα με απόφαση ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ και ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑ) όταν σχολάμε από τη βραδινή βάρδια στις 7,30 το πρωί και ενώ ΠΡΕΠΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ να καθίσουμε 24 ώρες καλούμαστε να ξαναδουλέψουμε ΠΑΛΙ πρωί.
Για το όνομα του Θεού, φταίει ο Υπουργός? Γιατί δεν λένε ποιανού η υπογραφή είναι στην ημερήσια διαταγή του καταστήματος για το ωράριο? του Υπουργού?
4 φορές άλλαξαν το ωράριο εργασίας από πέρσι με δικαιολογία την έλλειψη προσωπικού!!! τη στιγμή που είμαστε 3 και 4 εργαζόμενοι σε μια θέση που δικαιολογεί μόνο 1 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ!!! (93 συνάδελφοι στους 110, υπογράψαν αίτημα να βελτιωθεί το ωράριο τον Μάρτιο αλλά ο πρόεδρος του σωματείου αρνιόταν να τις παραδώσει στον Διευθυντή - πως αλλιώς εξαγοράζετε η νέα θέση του για Αρχιφύλακας?)
Γιατί δεν υπάρχει ούτε ένας κάδος σκουπιδιών στα προαύλια των κρατουμένων? "Καταπιέζονται τα δικαιώματα των αρουραίων, των κουνουπιών και των μυγών για να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο αίμα των κρατουμένων?" Και το δικαίωμα της αξιοπρέπειας της διαβίωσης? Το δικαίωμα της υγείας? Το δικαίωμα να μην ζουν ανάμεσα σε σκουλήκια και ποντίκια? Το δικαίωμα της καθαριότητας? ΑΣ ΜΗΝ ΜΙΛΑΝΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
Μην ξεχνάτε ότι ο φασισμός για να επικρατήσει στη Γερμανία χρειάστηκε το φόβο. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ "ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ" γι αυτούς ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΩΣ ΕΝΑ ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΟ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ, ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΣΜΟΦΥΛΑΚΕΣ (είμαστε στην ίδια μοίρα, στην ίδια την γραμμή αγώνα για ανθρώπινα δικαιώματα) ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΡΑΓΙΣΕΙ ΤΟ ΓΚΕΤΟ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ, γιατί η ανθρωπιά δεν πρέπει να σταματάει έξω από τα τείχη των φυλακών. Συγχωρήστε μας γιατί φοβόμαστε, αλλά και επειδή είναι η πρώτη φορά που πραγματικά γίνεται μια προσπάθεια από δεσμοφύλακες και κρατούμενους να "ραγίσει" το γκέτο που είναι ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΗ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
και ας απαντήσουν (εάν μπορούν) στα κάτωθι
1. Γιατί δεν υπάρχει ούτε ένας κάδος στα προαύλια των κρατουμένων?
2. Γιατί δεν υπάρχει ούτε ένας κάδος στα νεκρά προαύλια?
3. Γιατί υπάρχει ένα "καλαθάκι" σε κάθε διάδρομο των ορόφων στις ακτίνες? τη στιγμή που σε κάθε όροφο διαβιώνουν περίπου 120 άτομα, τη στιγμή που υπάρχουν 4 ακτίνες από 3 ορόφους.
4. Γιατί υπάρχει τόσο οξυμμένο πρόβλημα καθαριότητας στις ακτίνες που διαβιώνουν οι Αλβανοί (β' ακτίνα) και οι Ρωσοφωνοι (γ' ακτίνα) και όχι τόσο στην α' ακτίνα που είναι οι Έλληνες και στην δ' ακτίνα που είναι αποκλειστικά οι εργαζόμενοι-κρατούμενοι?
5. Γιατί ενώ καταθέσαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι από τον Μάρτιο τις υπογραφές τους (η πλειοψηφια και είναι πάνω από 82 σε σύνολο 95) για την βελτίωση του ωραρίου εργασίας, και ενώ είχε δεσμευθεί ο Αρχιφύλακας να το κάνει, μετά από τόσο καιρό δεν το κάνει?
6. Γιατί οι εργαζόμενοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι σε αντίθεση με την νομοθεσία περί ωραρίου εργασίας δουλεύουν μετά το νυκτερινό ωράριο (1 τα μεσάνυχτα με 7,30 το πρωί), και έρχονται την επόμενη σε πρωινή βάρδια και δεν τους δίνεται ρεπό?
7. Γιατί όλο οι ίδιοι και ίδιοι είναι οι κρατούμενοι που κάνουν μεροκάματα? ενώ υπάρχουν άλλοι που περιμένουν
μήνες να πάρουν σειρά? και έχουν λιγοστούς μήνες για να αποφυλακισθούν?
8. Γιατί ενώ οι κρατούμενοι εργαζόμενοι καθαριστές ζητούν να πλύνουν τα προαύλια με μηχάνημα (υπάρχει στο
συνεργείο της φυλακής) που ρίχνει με πίεση το νερό μαζί με απορρυπαντικό, την ιδία στιγμή δεν τους αφήνουν
από την διεύθυνση?
9. Γιατί τα προαύλια δεν έχουν πλυθεί ΠΟΤΕ, εδώ και 4 χρόνια?
10. Γιατί αφού δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στην υδροδότηση της φυλακής των Πατρών τις τελευταίες δέκα ημέρες.
Αυτό μπορεί να επιβεβαιωθεί και από την ΕΤΒΑ την αρμόδια υπηρεσία για την υδροδότηση της όλης περιοχής, καθώς η φυλακή βρίσκεται στην Βιομηχανική Περιοχή Πατρών. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού (Αύγουστος) υπήρξαν κάποιες διακοπές της υδροδότησης στις πρώτες νυχτερινές ώρες ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ στις ώρες 7,30 το πρωί και 1,30 το μεσημέρι, που είναι ώρες σκουπίσματος της φυλακής.
11. Γιατί η διεύθυνση δίνει ΕΝΑ μόνο ρολό χαρτί τουαλέτας για κάθε κρατούμενο το ΜΗΝΑ?
12. Γιατί τόσο καιρό (4 χρόνια) δεν λειτουργεί κανένα πρόγραμμα εκπαίδευσης, εκμάθησης κ.λ.π την ίδια στιγμή σε όλες τις φυλακές υπάρχουν σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, προγράμματα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας, κομπιούτερ, κατασκευές εργόχειρων κ.λ.π?
13. Γιατί δεν απαντάει κανείς για το προβληματικό ωράριο εργασίας τη στιγμή που υπάρχει ΥΠΕΡΠΛΗΘΩΡΑ
εργαζομένων?
14. Γιατί οι Βουλευτές Αχαΐας του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ, κ. Νικόλαος Τσούκαλης, του ΠΑΣΟΚ κ.κ Μ.Βέρρας, Α.Κατσιφάρας, Κ. Σπηλιώπουλος, της ΝΔ κ. Ν.Παπαδημάτος και του ΚΚΕ κ. Καραθανασόπουλος εμποδίστηκαν να επισκεφτούν τους χώρους των ΝΕΚΡΩΝ προαυλίων? όταν μάλιστα είχαν έρθει μετά τις 12 το μεσημέρι που είναι ΟΛΟΙ ΟΙ ΘΑΛΑΜΟΙ των κρατουμένων κλειστοί?
15. γιατί όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να δει το βιβλίο υπηρεσίας εργαζομένων δεν του δείξανε το "βιβλίο ρεπό?" αλλά και στο βιβλίο υπηρεσίας γράφει (σε ειδικό υπόμνημα) ότι εμείς οι νέοι εργαζόμενοι δουλεύουμε μέχρι και 18 ώρες για να πάρουμε ρεπό.
16. Αφού Διευθυντής και πρόεδρος του σωματείου λένε οτι "η φυλακή της Πάτρας είναι υπόδειγμα και ότι όλα αυτά είναι ψεύδη" γιατί φωνάξανε την Πυροσβεστική (πριν τρεις εβδομάδες, το συμβάν καταγράφτηκε στο βιβλίο κλήσεων της Πυροσβεστικής) για να ξεπλύνει προαύλια? (οι Πυροσβέστες αρνήθηκαν να κάνουν κάτι τέτοιο).
17. Τη στιγμή που το τμήμα της Κοινωνικής Υπηρεσίας της φυλακής Πατρών επιβεβαιώνει ότι δίνεται ΕΝΑ ΡΟΛΟ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ το μήνα σε κάθε κρατούμενο, ισχυρίζονται (Διευθυντής - Πρόεδρος σωματείου) ότι όλα λειτουργούν τέλεια και οτι οι καταγγελίες είναι ψευδείς?
18. Αφού "λέμε ψέματα" γιατί τότε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Αχαΐας συζητήθηκαν οι καταγγελίες? Αφού λέμε ψέματα γιατί για πρώτη φορά στα ιστορικά ήρθαν όλοι οι Βουλευτές του Νομού? και αφού λέμε ψέματα ΤΟΤΕ και ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μ.Βέρρας λέει ψέματα με την επερώτηση του στη Βουλή αλλά και οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λένε ψέματα στη δικιά τους επερώτηση στη Βουλή. Και το βιβλίο κλήσεων της Πυροσβεστικής λέει ψέματα, και το βιβλίο υπηρεσίας μας λέει ψέματα περί πρωινής υπηρεσίας μετά τη βραδινή?
No 2
ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ και ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ
στείλτε αυτό το μύνημα στα Μέσα Ενημέρωσης, στους Πολιτικούς
και κάθε φορέα που ασχολείται με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα
και
στα τηλ. (τηλ. 2610 647254, 2610 647253) της Κλειστής Φυλακής Πατρών
πιέστε για να πάρουν μέτρα.
Αξιότιμοι κύριοι,
συγχωρήστε μας που δεν δίνουμε τα ονόματα μας και αυτό για να μην μετατεθούμε εκδικητικά "λόγω υπηρεσιακών αναγκών", δεν σημαίνει όμως ότι περιγράφουμε παρακάτω δεν είναι αλήθεια. Είμαστε αναγκασμένοι μετά από τόσο καιρό που δεν λύνονται τα προβλήματα μας, να τα δημοσιοποιήσουμε, όχι για να "αποκαλυφθεί" ένα ακόμη σκάνδαλο αλλά για ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΥΣ καθαρά λόγους.
Είμαστε νέοι εργαζόμενοι στο χώρο της Κλειστής Φυλακής Πατρών, άνθρωποι που όλοι μας έχουμε κάνει σπουδές, κύρια στην Ανωτέρα εκπαίδευση, και πού λόγω της υποαπασχόλησης και της ανεργίας υποβάλαμε τα χαρτιά μας εδώ και ένα χρόνο και προσληφθήκαμε ως Σωφρονιστικοί υπάλληλοι στη Πάτρα.
Δεν περιμέναμε να βρούμε μια τέτοια κατάσταση, γιατί όλοι μας λίγο η πολύ και σε εργοστάσια έχουμε δουλέψει και τετραωρίτες κ.λ.π.
Παρόλο που είμαστε τελείως ανεκπαίδευτοι και προσπαθούμε με βάση το συναίσθημα να βοηθήσουμε στην καθημερινή διαβίωση των κρατουμένων (γιαυτό ότι και εάν έκαναν, πάνω από όλα είναι άνθρωποι που χρίζουν τουλάχιστον το σεβασμό των στοιχειωδών δικαιωμάτων.
Εμείς ως εργαζόμενοι εκτός ότι είμαστε αναγκασμένοι να υποφέρουμε από την ΜΟΝΙΜΗ (που ούτε κτήνη δεν μπορούν να υποφέρουν) δυσωδία, να κάνουμε κυριολεκτικά ¨σλάλομ¨ ανάμεσα σε σάπια φαγητά, σκουλήκια, ποντίκια και κολλημένες ακαθαρσίες μηνών, πατώντας πάνω σε ένα μαύρο ζελέ βρωμιάς, το χειρότερο όμως όλων είναι το μεσαιωνικό ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ωράριο εργασίας, δηλαδή να μην παίρνουμε ΟΥΤΕ ΡΕΠΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Κάτι που δεν συμβαίνει σε κανένα άλλο εργασιακό χώρο. Αυτό φυσικά δεν υπόκειται σε αποφάσεις της ηγεσίας του Υπουργείου αλλά της Τοπικής Διεύθυνσης (Διευθυντής και Αρχιφύλακας).
Αν και παλιότεροι συνάδελφοι, καταθέσαν υπόμνημα στον προϊστάμενο Αρχιφύλακα για να βελτιωθεί το ωράριο, η απάντηση ήταν η πλήρης απαξίωση και αδιαφορία. (λες και είμαστε σκλάβοι)
Φανταστείτε λοιπόν εργαζόμενους που πρέπει καθημερινά να πρέπει να εξυπηρετούν πάνω από 800 κρατούμενους, και κάθε περίπτωση να χρήζει ξεχωριστής σημασίας, εμείς να είμαστε σε κατάσταση συνεχούς κούρασης, γιατί απλά ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ η τοπική διεύθυνση και αρχιφυλακείο.
Ότι υπάρχει όχι απλώς υπερκάλυψη στους χώρους κράτησης δεν αποτελεί, δυστυχώς είδηση, το ότι οι κρατούμενοι στοιβάζονται ανά 11 η 12 σε χώρους για 5 άτομα, εάν δεν είναι ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ τότε πως αλλιώς να χαρακτηρισθεί? Αυτό βέβαια έχει να κάνει με αποφάσεις της Κεντρικής Διοίκησης που ελπίζουμε σε λίγο καιρό θα βελτιωθεί με τη λειτουργία των νέων καταστημάτων.
Το ότι δίνεται ΕΝΑ ρολό χαρτί τουαλέτας σε κάθε κρατούμενο ΤΟ ΜΗΝΑ έχει να κάνει με αποφάσεις της Τοπικής Διεύθυνσης (Διευθυντής και Αρχιφύλακας).
Το ότι δεν λειτουργεί κανένα πρόγραμμα εκμάθησης η σεμινάριο η σχολείο δεύτερης ευκαιρίας, ποιός φταίει γι αυτό?
Το ότι δεν πλένονται οι κοινόχρηστοι χώροι (προαύλια κρατουμένων) με αποτέλεσμα να υπάρχει μια αφόρητη βρώμα που ούτε στα πιο βρώμικα βουστάσια δεν υπάρχει, αυτό έχει να κάνει με αδιαφορία της Τοπικής Διεύθυνσης (Διευθυντής και Αρχιφύλακας). (τηλ. 2610 647254, 2610 647253)
Οι ακαθαρσίες που έχουν κολλήσει στα προαύλια, συνέπεια της μη ύπαρξης ούτε ενός κάδου για απορρίμματα, με συνδυασμό είτε με τις υψηλές θερμοκρασίες είτε με την συνεχή υγρασία, δημιουργεί πρόβλημα όχι μόνο δυσωδίας αλλά για αρρώστιες που και λόγω του υπερπληθυσμού που από τη μια στιγμή στην άλλη θα δημιουργήσουν ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΕΠΙΔΥΜΙΕΣ.
Η μη ύπαρξη κάδων μέσα στη φυλακή εάν δεν είναι θέμα της Τοπικής Διεύθυνσης (Διευθυντής και Αρχιφύλακας) τότε ποιανού είναι?
Εάν συλλογιστείτε ότι καθημερινά δύο φορές την ημέρα πετάγονται όγκοι σκουπιδιών, για 24 κάδους και πλέον, από ένα χώρο που "φιλοξενεί" πάνω από 800 άτομα (ένα κανονικό χωριό δηλαδή), χωρίς να γίνεται έστω υποτυπωδώς ανακύκλωση του χαρτιού και μετάλλου, φανταστείτε τι σπατάλη γίνεται? κάτι που αδιαφορεί τελείως η Τοπική Διεύθυνση.
Αξιότιμοι κύριοι,
των Μέσων Ενημέρωσης ελπίζουμε και σας ζητάμε να βοηθήσετε, έστω με την δημοσιοποίηση, αυτών των πιο στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι Κ.Φ.Πατρών
υ.γ. Να μας συγχωρήσετε γιατί δεν δίνουμε τα ονόματα μας αλλά η μόνη αλήθεια είναι ότι ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ με όλη τη σημασία της λέξης να μην βρεθούμε "λόγω υπηρεσιακών αναγκών" μετατιθέμενοι εκδικητικά.
Δυστυχώς στην υπηρεσία μας ισχύει "ότι δεν ακούγεται σημαίνει ότι λειτουργεί καλά" και άρα το Υπουργείο θεωρεί ότι η τοπική διεύθυνση (Διευθυντής -Αρχιφύλακας) δουλεύει καλά, όσο δεν υπάρχουν παράπονα.
ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
στις φυλακές δεν ζούν σκλάβοι, δεν εργάζονται σκλάβοι
ΑΝΘΡΩΠΟΙ είμαστε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!