Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Λάθος διάγνωση έβαλε σε περιπέτεια 52χρονο Τρικαλινό

Παρότι οι γιατροί του νοσοκομείου Τρικάλων έκριναν σοβαρή την κατάστασή του, στο Πανεπιστημιακό (φωτό) θεωρήθηκε σύνηθες περιστατικό.
Πραγματική οδύσσεια περίμενε έναν 52χρονο Τρικαλινό, ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και παρότι αυτό διαγνώστηκε από τους γιατρούς του νοσοκομείου Τρικάλων, όταν μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας, οι εκεί γιατροί θεώρησαν το περιστατικό σύνηθες. Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, οι συγγενείς του ασθενούς τον μετέφεραν στο νομαρχιακό νοσοκομείο Λάρισας, όπου και εκεί διαπιστώθηκε η σοβαρότητα της κατάστασής του με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, όπου υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα της καρδιοχειρουργικής κλινικής σε κρίσιμη κατάσταση.
Συγκεκριμένα, τις πρωινές ώρες της περασμένης Κυριακής, ο 52χρονος εισήχθη στο νοσοκομείο Τρικάλων με πόνους στην κοιλιά και αφού οι γιατροί του έκαναν υπερηχογράφημα και αξονική τομογραφία, διέγνωσαν πιθανό ανεύρυσμα αορτής και λόγω της σοβαρότητας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο και με τη συνοδεία γιατρού στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας. Οι γιατροί του Πανεπιστημιακού που εξέτασαν τον 52χρονο θεώρησαν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και ενημέρωσαν τους οικείους του ότι μπορεί να χειρουργηθεί με προγραμματισμένο ραντεβού. Όμως, οι συγγενείς ανησυχώντας για την πορεία της υγείας του, τον πήγαν στο νομαρχιακό νοσοκομείο του γειτονικού νομού, όπου η διάγνωση των γιατρών ήταν ταυτόσημη με αυτή των συναδέλφων τους στα Τρίκαλα. Έτσι το περιστατικό κρίθηκε ως επείγον με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης όπου αμέσως εισήχθη στο χειρουργείο και υποβλήθηκε σε επέμβαση που κράτησε περισσότερο από πέντε ώρες.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Τρικαλινού νοσοκομειακού γιατρού, Σάκη Παπαδόπουλου, θα πρέπει να δοθούν πειστικές απαντήσεις από το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας γιατί αντιμετώπισαν με αυτόν τον τρόπο το συγκεκριμένο επείγον περιστατικό, που είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Πηγή: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!