Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Καίγεται, καίγεται! Όχι την κάψανε...!

Καλωσορίζουμε τον αρθρογράφο και συνεργάτη του trikalaola από σήμερα, κ. Βάϊο Φασούλα. Διαβάστε το σημερινό ενδιαφέρον άρθρο του. Τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσουμε στο trikalaola το πλήρες προφίλ του αξιόλογου πολίτη Βάϊου Φασούλα, ο οποίος τιμήθηκε το περασμένο Σάββατο, στο Μαυρομάτι Μουζακίου Καρδίτσας, στο 1ο Παγκόσμιο συνέδριο – Αντάμωμα Θεσσαλών, που διοργανώθηκε από την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ».

Καίγεται, καίγεται! Όχι την κάψανε...!

Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας

Όχι, όχι δεν καίγεται η Αττική! Την κάψανε, λένε οι Πολίτες αυτής της ειμαρμένης Χώρας, όπως λέγανε και καταγγέλλανε τους άθλιους δολοφόνους της Πελοποννήσου πριν δυο χρόνια. Αυτά λένε και τώρα για τη μεγάλη καταστροφή των φυσικών αναπνευστικών πνευμόνων της Αττικής και όχι μόνο. Και η Χαλκίδα δέχεται πύρινα, εφιαλτικά χτυπήματα, όπως και άλλα νησιά μας.
Και το «καίγεται» με το «την κάψανε» είναι δυο διαφορετικές έννοιες που εξοργίζουν τους Πολίτες, αηδιάζουν και καταγγέλλουν τις κομματικές νομενκλατούρες και τις καθιστούν απόλυτα υπεύθυνες για τις επαναλαμβανόμενες καταστροφικές πυρκαγιές και τις υλικές ζημιές, τις οποίες, τα κόμματα εξουσίας, μέσα από τεχνητούς αντιπερισπασμούς και γελοίες αντιπαραθέσεις, ναι σωστά τα διατυπώνουμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν τους Πολίτες αποπροσανατολίζοντάς τους από την πραγματικότητα των αιτιών του πύρινου λαίλαπα.
Παρά το γεγονός ότι οι Πολίτες αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι το Α και το Ω για τη ζωή του Πλανήτη και τη δική μας και το έχουν δείξει εμπράκτως με τον εθελοντισμό τους, αντιθέτως οι “Ellit”των μεγαλόστομων «πολιτικών» όχι μόνο δεν έχουν αντιληφθεί τα καταστροφικά μεγέθη που αφήνουν οι πυρκαγιές, αλλά εσκεμμένα ή μη συμμετέχουν σ’ αυτές ανατρέποντας όλες τις, τάχα, φιλότιμες προσπάθειες, διαβεβαιώσεις, παρουσιάσεις τους στον τόπο του κρεμασμένου, εξαγγελίες και άλλα σαχλά, που όχι μόνο δεν πείθουν, αλλά, μέσω του καθυστερημένου και μη επανδρωμένου κρατικού μηχανισμού, εξαγριώνουν ακόμα περισσότερο τους Πολίτες. Το κομματικό θεαθήναι και η ωμή πραγματικότητα άλλα μας λένε. Πυροσβέστες, εθελοντές, απλοί Πολίτες, δυνάμεις του στρατού και της Αστυνομίας… - άλλα είναι τα καθήκοντα στρατού και αστυνομίας…- προσφέρουν ό, τι μπορούν.
Και τη φωτιά μπορούν να δαμάσουν και το φυσικό περιβάλλον να φυλάξουν. Εκείνο που δεν μπορούν να καταπολεμήσουν είναι ο κομματικός κομπασμός και τα α κ ρ ι β ά «φ ι λ έ τ α» που θα προκύψουν μετά από τις στάχτες.
Ας μην επεκταθούμε περισσότερο γιατί η αγανάκτηση και η ντροπή μας, μας κάνει την τρίχα κάγκελο. Θα μπορούσε κάποιος των προαναφερόμενων κομματικών «ελίτ» να μας διαβεβαιώσει ότι πρόκειται για «καίγεται» ή «κάψανε». Αν μας ρωτήσουν, υποστηρίζουμε τη δεύτερη άποψη και υπογραμμίζουμε τη λέξη ντροπή. Ντροπή για όποιον είναι σπιλωμένος και προσπαθεί να… σβήσει τη φωτιά με μέσα που δεν πείθουν…
Κλείνοντας ας επιτραπεί στο γράφοντα να παραθέσει ένα μικρό αφιέρωμα.

«Μα σας βλέπω αδιάφορους, ψυχρούς και παγωμένους
Και σας θωρώ, ναι μεν ζωντανούς, μα πιότερο πεθαμένους
Με πουλημένη την ψυχή στο σατανά

Και με τα σχέδιά του βαθιά στα λογικά σας
Κι έτσι μπορείτε ν’ ανοίγετε αράδα
Πα στους ανθρώπους και Πλανήτη μας πληγές
Συμπυκνωμένες, τις κάνετε, αχρείοι
Και μεταβάλλονται σε χρήμα και φωτιά
Χρήμα για σας, χλιδή, αίσχος, δόλος και αμαρτία
και βογκητά δυσβάσταχτα δικά μας
Μα και φωτιά μας και τ’ άναμμα θα φτάσει
Δε μάθατε, ω άθλιοι, πως η φωτιά δε στέκεται στη φούχτα
και όλους θα σας κάψει
Και στάζουνε τα χέρια σας από αίμα
Και να φωνάζει, άμοιροι, η ίδια η καρδιά σας:
«Σταματήστε!» ουρλιάζει αδιάκοπα, «σταθείτε, θυμηθείτε»
Μα αντί να κοκκινίζετε, στα προσωπεία σας,
με πινελιές χαράζονται οι σκούρες ζωγραφιές
των εραστών του ψέματος, του μίσους, της κακίας,
του αμοραλισμού και της αναλγησίας…»


Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Αύγουστος 25 2009 pelasgos@fasoulas.de http://www.fasoulas.de/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!