Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2009

Ένα αξέχαστο τριήμερο στη Βουλγαρία με τον Ορειβατικό Όμιλο Πύλης Τρικάλων.

Την κορυφή Μουσαλά με τα 2.925 μ. της Βουλγαρίας, πάτησαν το περασμένο τριήμερο τα μέλη του Ο.Π.Ο.Π. (Ορειβατικού Περιηγητικού Ομίλου Πύλης).
Του συνεργάτη μας Χάρη Καραμπέρη
Το ραντεβού ήταν στο δημαρχείο του χωριού. 32 μέλη και φίλοι του Ο.Π.Ο.Π. και 2 μέλη του oreibasia.gr. Με τα σακίδια στην πλάτη περιμένουμε το λεωφορείο για να ξεκινήσουμε για το ταξίδι μας προς το Μπόροβιτσ της Βουλγαρίας και την ψηλότερη κορυφή των Βαλκανίων.Λίγο πριν τις 12 το βράδυ ξεκινήσαμε, κατά τις 2 φτάσαμε στον σταθμό της Ε.Ο. Κορινό, όπου συναντήσαμε και τα 2 μέλη του Χ.Ο.Ο.Α. Κώστα και Μπέττυ.

Στη Βουλγαρία είμασταν στις 8 π.μ. περίπου. Αφού βγάλαμε μερικές φωτό, ξεκινήσαμε για το όρος Ρίλα και το καταφύγιο που θα κάναμε την διανυκτέρευση μας. Το πρώτο κομμάτι της ανάβασης ήταν δυστυχώς μέσα σε δασικό δρόμο, μιας και το μονοπάτι για τις ανάγκες του χιονοδρομικού έγινε δρόμος. Όμορφη κατά τα άλλα διαδρομή, μέσα στο πράσινο και δίπλα σε χείμαρρο με πεντακάθαρα νερά. Μετά από 4 ώρες ανάβασης φτάσαμε επιτέλους στα 2400, όπου βρισκόταν το καταφύγιο.
Τοπίο πανέμορφο, με μια λίμνη με παγωμένα νερά, που δυστυχώς όμως οι άνθρωποι τις περιοχής στο βωμό του κέρδους κάνουν ότι μπορούν για να το καταστρέψουν, αφού όλη η περιοχή θύμιζε εργοτάξιο. Πολλά σκουπίδια, παλιά καταφύγια, τεράστιες κατασκευές (για νέο καταφύγιο) και γενικά μια κατάσταση που δεν ταιριάζει σε ένα τόσο όμορφο βουνό.
Την επόμενη μέρα σηκωθήκαμε στις 5:30 π.μ. και αφού ετοιμαστήκαμε, ξεκινήσαμε για την κορυφή Μουσάλα στα 2.925 μ. Ευτυχώς αυτό το κομμάτι της ανάβασης δε θύμιζε σε τίποτα το πρώτο. Ένα πανέμορφο μονοπάτι μέσα σε αλπικό τοπίο και πολλές αλπικές λίμνες. Ύστερα από 2,5 ώρες ανάβασης, περίπου τα 32 από τα 36 μέλη της εκδρομής, πατήσαμε την ψηλότερη κορυφή των Βαλκανίων.
Σαν γενικός αρχηγός του Ο.Π.Ο.Π., θέλω να ευχαριστήσω τον αρχηγό και οδηγό της ανάβασης Άκη Γκένα, τους φίλους μας από το Χ.Ο.Ο.Α., Κώστα, Μπέττυ αλλά και τους φίλους από το oreibasia.gr, Θάνο και Βάσια, που μας έκαναν την τιμή και ήταν μαζί μας σε αυτή την εκδρομή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!