Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Η κοιλάδα με τους αρχαίους Ναούς είναι στον Τύρναβο.

Σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, έχουν έρθει στην επιφάνια το τελευταίο χρονικό διάστημα στον Τύρναβο.
Στην περισυλλογή και διάσωση των αρχαιοτήτων που εντοπίσθηκαν στον Τιταρήσιο ποταμό, προχωρά η δημοτική Αρχή του Τυρνάβου, ενώ όπως επισημαίνουν οι αρχαιολόγοι πρόκειται για μια πολύ σοβαρή ανακάλυψη, η σπουδαιότητα της οποίας προκύπτει από τον εντοπισμό και την αξία των αρχαίων ευρημάτων. Ήδη οι σπόνδυλοι των κιόνων που βρέθηκαν, μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι εντοπίσθηκαν τρίστηλα από τη μετώπη του ναού, βάσεις αγαλμάτων και πολλά άλλα αρχαία ευρήματα, τα οποία ο Δήμος με την άδεια της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας , σκοπεύει να μεταφέρει σε Δημοτική έκταση και στη συνέχεια να προχωρήσει στην αναστήλωση τους.
''...είναι χρέος της Δημοτικής Αρχής να φέρει στην επιφάνεια τα αρχαιολογικά ευρήματα'' τόνισε ο Δήμαρχος Τυρνάβου Χρήστος Κιτσίδης, ενώ ο επικεφαλής της προσπάθειας Σάκης Κωστούλας, τόνισε χαρακτηριστικά ότι, ''…ανακαλύπτουμε τα θεμέλια της ιστορίας μας''.
Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι πρόκειται για σειρά αρχαίων ναών και κτιρίων (σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα εκτιμήσεις) , οι οποίοι βρίσκονται μέσα στην κοίτη του Τιταρήσιου ποταμού και εικάζεται ότι πρόκειται για ένα παρόχθιο συγκρότημα, το οποίο εκτείνεται σε απόσταση ενός χιλιομέτρου περίπου. Από το Υπουργείο Πολιτισμού, υπάρχει η εκτίμηση ότι πρόκειται για Ιερό των Νυμφών ή Ναό του Ποσειδώνα.
Από το Υπουργείο υποσχέθηκαν τη χρηματοδότηση του έργου τη νέα χρονιά, ενώ ο δήμος ζήτησε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού και την άμεση έναρξη των ανασκαφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!