Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΑΘΟΔΟΝ ΜΠΡΟΣΤΑ - ΚΑΘΟΔΟΝ ΠΙΣΩ

Μετά το «Ντιμπέϊτ» η πραγματικότητα (4ο)
Από τον Πολίτη Βάιο Φασούλα
«Την ίδια στιγμή που οι ταγοί της πολιτικής εξουσίας στην τηλεοπτική μηντιοκρατία μας, σκιαμαχούσαν σε μια κενή περιεχομένου και ανούσια αντιπαράθεση, για την οποία μόνο οι επικοινωνιολόγοι ενδιαφέρονταν, χιλιάδες εργαζόμενοι ζουν το δικό τους δράμα. Μέσα σε λίγες μέρες μόνο, χιλιάδες νέοι άνεργοι προστέθηκαν στις λίστες του ταμείου ανεργίας. Οι δεκάδες εργαζόμενοι στην εταιρεία Κανάκης καταρχήν που μπήκε επισήμως σε διαδικασία εκκαθάρισης. Οι 700 ναυτεργάτες της εταιρείας Αγούδημος, της οποίας τα 8 πλοία κατασχέθηκαν λόγω χρεών, κάτι που αφήνει και μια σειρά νησιών του Αιγαίου χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση. Οι 2.000 υπάλληλοι των θυγατρικών ασφαλιστικών εταιρειών της ΑΣΠΙΣ, της πρώτης μεγάλης ασφαλιστικής εταιρείας που βαράει κανόνι από την κρίση, αφήνοντας ξεκρέμαστους και εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους».
Πηγή:
http://politikokafeneio.com/Forum/viewtopic.php?p=156361#156361
Ποδοσφαιρικό στάδιο θύμιζαν τα «ντιμπέϊτ» των αρχηγών των κομμάτων και ιδιαίτερα των κομμάτων εξουσίας. Όλα όσα διαδραματίστηκαν τα τελευταία χρόνια (πιο σωστό είναι να πούμε από το 1974 και μετά) πέρασαν από τους δέκτες μας μέσα σε ελάχιστο χρόνο, αρκετό για τα επιτελεία των κομμάτων να σχολιάσουν τα «υπέρ» τους αφήνοντας τα κατά τους στην άκρη. Ποδοσφαιρικό στάδιο, λοιπόν, το «ντιμπέϊτ», χόρτασαν οι αρχηγοί των κομμάτων και οι υποψήφιοι πρωθυπουργοί να παίζουν μπάλα πετώντας την ο ένας στον άλλον. Ασαφής ο ένας με τις δεσμεύσεις και τα θα του,… ειλικρινής ο άλλος, όσο αφορά την ρευστή και σκληρή πραγματικότητα που και τα δυο κόμματα, άλλο λιγότερο κι άλλο περισσότερο δημιούργησαν.
Αντιπαραθέσεις πραγματικών καταστάσεων ο ένας, ανατροπές των αντιπαραθέσεων με… επιχειρηματολογία ο άλλος. Με άλλα λόγια θύμιζαν ποδοσφαιριστές που μαθαίνουν να βάζουν γκολ στα έτσι κι αλλιώς ελεεινά τρύπια δίχτυα της εστίας, δηλαδή της ίδιας της Χώρας. Ειπώθηκαν κάποιες αλήθειες, αντικρούστηκαν κάποιες ψευτιές, χτενισμένο το κεφάλι του δικομματισμού με τα δίδυμα χτένια, εμείς δεν καταλάβαμε τίποτα παρά μόνο κομματικό εμπαιγμό και την πραγματικότητα των πραγμάτων να πρυτανεύει.
Βέβαια συζήτησαν για την οικονομία και την αντιμετώπισή της, που σε μεγάλο βαθμό, όπως λένε, ευθύνεται η διεθνής… κρίση, κρίση που σταθεροποιεί και διευρύνει την ανεργία, αλλά αυτά τα ακούσαμε και σε προηγούμενα «ντιμπέϊτ» (η Ελλάδα πάντα έχει οικονομική κρίση και πάντα αντιμετωπίζεται με σκάνδαλα και αέναη λιτότητα… μη τρελαθούμε Πολίτες) και αυτόν τον καιρό τα ακούμε κάθε μέρα, τα βλέπουμε στις τηλεοράσεις, τα διαβάζουμε στον τύπο, η πλύση εγκεφάλου δεν έχει προηγούμενο.
Πολλές οι εντυπώσεις μας, αρνητικές από κάθε άποψη ή αν θέλετε ψεύτικες, τι να πρωτοφωτογραφίσουμε από χιλιοειπωμένα πράγματα; Θα επισημάνουμε μόνο ένα πράγμα που δεν ακούσαμε, εκτός κι αν είμαστε κωφοί…, αλλά και αν ήμασταν θα είχαμε απαλλαγεί, τουλάχιστον, από τα φερέφωνα…!! Μεγάλος λόγος λοιπόν για τη μάστιγα της ανεργίας και για τα προγράμματα αντιμετώπισής της που τάζουν οι υποψήφιοι… τροβαδούροι του βερμπαλισμού. Γνωστό τροπάρι, έχει ξεφτίσει πλέον, ιδιαίτερα οι νέοι άνεργοι ούτε να το ακούνε θέλουν, αλλά εν πάει περιπτώσει η δική μας εντύπωση είναι η εξής: Στην Ελλάδα, η οποία βάση τρεχόντων δεδομένων δεν πρόκειται να σταθεί για πολύ στα πόδια της, θα πρέπει να γνωρίζουν οι «ταγοί» ότι ο τομέας της ανεργίας είναι δηλητηριασμένος από ευρωσύνδρομα, πολλά εξ’ αυτών είναι ελληνικά. Έχουμε λοιπόν και λέμε:
Υπάρχουν σήμερα άτομα (ίσως άλλος χαρακτηρισμός θα ταίριαζε καλλίτερα) που κατέχουν τρις και τέσσερις και πέντε εργάσιμες θέσεις με πενταπλάσιους μισθούς, ακούτε κύριοι αρχιτέκτονες της ανεργίας, των οποίων οι μισθοί ξεπερνούν κάθε όριο φαντασίας του ανέργου, του συνταξιούχου, του αγρότη, του ασθενή που με το πενιχρό του «εισόδημα» έχει να αντιμετωπίσει και την αγορά των φαρμάκων. Και αυτοί οι προνομιούχοι-πολυθεσίτες δεν είναι απλοί Πολίτες αλλά άτομα με εξασφαλισμένη μόνιμη θέση και μισθό. Θα τους δει κανείς σε δημόσιες υπηρεσίες, σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, βεβαίως και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και ιδρύματα, να διδάσκουν σε πανεπιστήμια, να παρουσιάζονται και στα κανάλια και άλλα, άλλα πολλά και μετά έχουμε να κάνουμε λόγο για την καταπολέμηση της ανεργίας, το ανέβασμα του επιπέδου της παιδείας, να τα ακούν οι νέοι άνεργοι, απόφοιτοι επιστήμονες και να τους γίνεται η τρίχα κάγκελο.
Αυτό το βόλεμα που εφαρμόσατε στις… πολιτικές σας, «άρχοντες» του διπολισμού είναι αυτό που χαντάκωσε την Ελλάδα οικονομικά, κοινωνικά, πολιτιστικά και καθιερώθηκε η πολιτική υποκουλτούρα και επέτρεψε την εξάπλωση της κομματικής νομενκλατούρας. Αυτό το βόλεμα που αποτελεί τους αντίποδες των «πολιτικών» σας, τι θα το κάνετε; Και τι θα κάνετε αυτούς τους ψηφοφόρους που υπολογίζουν κάπου να βολευτούν; Και τι θα κάνετε μ’ αυτούς, που προαναφέραμε, που κρατούν πολλές θέσεις και στερούν τους νέους επιστήμονες, πολλοί εξ’ αυτών με τα πτυχία στα χέρια τους να παίρνουν των οφθαλμό τους, έτσι που να θυμόμαστε εμείς οι παλιότεροι, την παλιά φυγή των ελλήνων σε ξένες χώρες για λόγους… κοινωνικών φρονημάτων και αποκλεισμού εργασίας λόγο της τότε… ανεργίας.
Ποια λοιπόν η διαφορά του αναχρονιστικού και φασιστικού χτες, με το «εκσυγχρονισμένο» και «δημοκρατικό» σήμερα;
Έλληνες Πολίτες, ξυπνήστε και ψηφίστε να αλλάξει ο κόσμος μας. Προσοχή στις προτιμήσεις σας, μήπως έτσι μπορέσουμε να σταματήσουμε το συνεχόμενο γκρέμισμα της κοινωνίας και πάψουμε να λέμε πως είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Σεπτέμβριος 25 2009
pelasgos@fasoulas.de www.fasoulas.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!