Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Κοινό μέτωπο από Αλεξάκο, Βλαχογιάννη, Βερίλη και Ταμήλο για Ο.Σ.Ε.

Την απόφασή τους για αγωνιστική διεκδίκηση της επαναλειτουργίας όλων των απευθείας δρομολογίων του ΟΣΕ από Τρίκαλα και Καρδίτσα προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη επιβεβαίωσαν σήμερα οι Νομάρχες Τρικάλων και Καρδίτσας οι οποίοι συναντήθηκαν για τον σκοπό αυτό στο γραφείο του Νομάρχη Καρδίτσας. Στη συνάντηση στην οποία εκτός του οικοδεσπότη κ. Αλεξάκου συμμετείχαν ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Βλαχογιάννης, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βερίλης και ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Ταμήλος, συζητήθηκαν ακόμη και άλλα θέματα που αφορούν την Δυτική Θεσσαλία - όπως το θέμα της συμμετοχής στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 - κυρίως όμως, επιβεβαιώθηκε το αραγές διεκδικητικό μέτωπο των δυτικοθεσσαλών.
Στο θέμα πάντως των δρομολογίων του ΟΣΕ, που ενδιαφέρει άμεσα και τους πολίτες της Δυτικής Θεσσαλίας, οι Νομάρχες και οι Δήμαρχοι ήταν ξεκάθαροι και αποφασιστικοί: Δήλωσαν ότι δεδομένου παρήλθε η «περίοδος χάριτος» που είχε ζητήσει ο Υπουργός Μεταφορών κ. Στυλιανίδης, την αμέσως επόμενη εβδομάδα οι τέσσερις άνδρες θα συναντηθούν μαζί του στην Αθήνα. Εκεί θα ενημερώσουν τον υπουργό για τα στοιχεία που ήδη έχουν συγκεντρώσει και σύμφωνα με τα οποία μετά την κατάργηση των εν λόγω δρομολογίων υπάρχει εμφανής μείωση της επιβατικής κίνησης από τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα. Με τα στοιχεία αυτά ελπίζουν να μεταπείσουν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών, η οποία με τη σειρά της να αναιρέσει την απόφαση του ΟΣΕ για κατάργηση των απευθείας δρομολογίων.
Σε διαφορετική περίπτωση ομόφωνη είναι η απόφαση για δυναμικές κινητοποιήσεις φορέων και κατοίκων της Δυτικής Θεσσαλίας, που θα ξεκινήσουν με πορεία διαμαρτυρίας στον Σταθμό των Παλαιοφαρσάλων την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009 και ενδεχομένως τον αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής. Κοινή επίσης ήταν η πρόθεση ότι σε περίπτωση που ο ΟΣΕ εμμένει στην απόφασή του οι δυναμικές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.
Επίσης στο θέμα των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής κ. Κούβελα, από τον οποίο θα ζητήσουν άμεση και ξεκάθαρη απάντηση για το αν προτίθεται να ορίσει κάποια από τα αγωνίσματα στα Τρίκαλα και στην Καρδίτσα. Σε περίπτωση αρνητικής απάντησης κοινή είναι η πεποίθηση των Δυτικοθεσσαλικών φορέων ότι οι εν λόγω αγώνες θα οδηγηθούν σε οικονομική αποτυχία. Μάλιστα ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Ταμήλος δήλωσε ότι στην αρνητική αυτή την περίπτωση κάθε άλλο παρά είναι διατεθειμένος να ναυλώσει λεωφορεία για την μεταφορά Τρικαλινών (κάτι ανάλογο είχε γίνει και στην Ολυμπιάδα της Αθήνας το 2004), προκειμένου να γεμίσουν τα στάδια του Βόλου κατά την διάρκεια των αγώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!