Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΑΘΟΔΟΝ ΜΠΡΟΣΤΑ - ΚΑΘΟΔΟΝ ΠΙΣΩ

Η Ψήφος των Αποδήμων, αντιμέτωπη στα γρανάζια του κομματικού εμπαιγμού (3ο)
Από τον Πολίτη Βάιο Φασούλα
Ούτε κι αυτή τη φορά καταφέρθηκε το όνειρο των αποδήμων να πραγματοποιηθεί. Η Ψήφος των Αποδήμων έρμαιο πλέον στα νύχια των ελληνικών κομμάτων. Μένει λοιπόν, η Ψήφος των Αποδήμων, σαν μια χάντρα κομπολογιού, όπως των καλογέρων ή των αργόσχολων που παίζοντάς το, ακούν τους ίδιους χαρακτηριστικούς και ξερούς ήχους, «τσακ! τσούκ!» και με αυτούς, τους ήχους, χαλαρώνουν και ονειροπολούν, ελπίζουν και ματαιοπονούν. Έτσι μένει κι αυτό ένα όνειρο, ένα θαμμένο όνειρο που για να το πλάσει κανείς πρέπει να είναι και τεχνίτης και οραματιστής και ρεαλιστής, να κινείται με σεβασμό στα νόμιμα περιθώρια και πάνω απ’ όλα να διαθέτει και πολιτιστικά κριτήρια για να μπορέσει να το δώσει μορφή. Ο μεν κατασκευαστής να είναι και πολύ μάγκας (επιτρέψτε μας τις δυο εκφράσεις) και όχι κουραδόμαγκας της «σύγχρονης» εποχής προκειμένου να το προσφέρει εκεί που ανήκει: Σε ένα Παγκόσμιο Ελληνικό Πλήθος! Σε ένα Πολιτιστικό Απόθεμα μεγάλων μεγεθών, που χάρη σ’ αυτό η Ελλάδα, άθλια και ξεμαλλιασμένη όπως την έχουνε κάνει σήμερα, διατηρεί πολλά από τα αγαθά της, που οι έλληνες, «μεγαλοφυείς» αλχημιστές σφετερίζονται ξεδιάντροπα. Αγνοώντας ή γράφοντας στα αχαμνά τους συνταγματικές διατάξεις, με έντονη την αδιαφορία για την ύπαρξη του Απόδημου Ελληνισμού και της συμμετοχής του στα δρώμενα των εθνικών εκλογών, κοροϊδεύουν πρώτα τους εαυτούς τους και μετά τον Ελληνισμό της Διασποράς.
Αυτή η απαράδεκτη και αντιδημοκρατική κατάσταση, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα μια τριτοκοσμική Χώρα πλαισιωμένη με φασιστικά και ρατσιστικά «ιδεώδη», αυτή η γελοία κατάσταση που έχει επενδυθεί με εκατοντάδες ταξίδια και τραπεζώματα, με δηλώσεις και… δεσμεύσεις από υπουργούς, υφυπουργούς, για τα «αδέλφια μας στην ξενιτιά» ενώ οι αναφορές για Επιστολική Ψήφο στον Απόδημο είχανε βρεθεί στο αποκορύφωμα, όπως του κ. Κ. Καραμανλή το Δεκέμβρη του 2006:
«Οι προεκλογικές δεσμεύσεις που αναλάβαμε έναντι των πολιτών ισχύουν στο ακέραιο. Κι αυτό ισχύει κατά μείζονα λόγο για το συμβόλαιο τιμής που συνυπογράψαμε με τους ομογενείς μας. Όσα λέμε τα εννοούμε. Θέλουμε να δημιουργήσουμε το νέο ελληνικό όραμα μαζί με τους Έλληνες της Διασποράς. Ο αρμόδιος Υφυπουργός για τα θέματα του απανταχού Ελληνισμού, συντονίζει την προσπάθεια αυτή.» άρχισε λοιπόν αυτή προσπάθεια να υλοποιείται με την Ψήφιση του Εκτελεστικού Νόμου για το ΣΑΕ και τώρα επίσης υλοποιείται και την εξαγγελία της άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος στις Ελληνικές Εθνικές εκλογές, από την εκάστοτε χώρα διαμονής των.»
Καλά τώρα, μην τρελαθούμε επειδή τα δύο κόμματα εξουσίας στον ρου του προεκλογικού τους αγώνα του 2009, στην προσπάθειά τους να αποβλακώσουν τους Πολίτες και να αρπάξουν την εξουσία (περί εξουσίας πρόκειται και έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά οικογενειακής περιουσίας ή κληρονομιάς) «ξέχασαν» να αναφερθούν στα εθνικά θέματα, στον Πολιτισμό και στον Παγκόσμιο Μετανάστη-Απόδημο Έλληνα. Αυτό και μόνο δείχνει πόσο απολίτιστοι είναι οι κομματάρχες με τα επιτελεία τους, πόσο δημαγωγοί και πόσο εμπαίζουν τον Απόδημο Έλληνα με ψεύτικες δεσμεύσεις και δηλώσεις.
Πριν κλείσουμε ας μας επιτραπεί μια σύντομη αναφορά για το ΣΑΕ. Μετά από μία ακόμα επιδιωκόμενη αποτυχία της ελληνικής κυβέρνησης να αφήσει εκτός δικαίωμα Ψήφου τον Απόδημο Ελληνισμό, το «Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού», αποκτά ακόμα μεγαλύτερη δύναμη και ισχύ, την οποία πρέπει να δείξει αμέσως την πρώτη μέρα μετά τις εκλογές. Ο κομματικός εμπαιγμός σε βάρος του Απόδημου Ελληνισμού έχει ξεπεράσει τα όριά του. Αυτές τις πολιτικές φιγούρες που βλέπουμε στις τηλεοράσεις και διαβάζουμε σε διάφορες εφημερίδες και ιστοσελίδες, φιγούρες που καταναλώνουν τον ιδρώτα του ελληνικού λαού και μας πρήζουν με παραμύθια της Χαλιμάς, ο Ελληνισμός της Διασποράς και το αρμόδιο όργανό του, το ΣΑΕ, πρέπει να τις απομονώσουν. Ο αγώνας για την Ψήφο των Αποδήμων- Επιστολική Ψήφος, θα πρέπει να γίνει δική μας υπόθεση και όχι των κομματικών εμπόρων και τενόρων του θεαθήναι, είτε αυτοί είναι συνταγματολόγοι, είτε υπουργοί, είτε πρωθυπουργοί, τρομάρα τους, απολίτιστοι είναι και ρατσιστές όσο κρατούν τον Απόδημο Ελληνισμό μακριά και αντισυνταγματικά από τις κάλπες.

Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Σεπτέμβριος 19 2009
pelasgos@fasoulas.de www.fasoulas.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!