Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

«Η νυχτερινή Πρωτομαγιά» του εορτασμού της Γέννησης της Θεοτόκου, στο μοναστήρι της Οιχαλίας Τρικάλων.

Ένας ξεχωριστός εορτασμός γίνεται την παραμονή της εορτής της Γέννησης της Θεοτόκου (7-9-09), έξω από το Μοναστήρι «Ορφανών» στην Οιχαλία (Νεοχώρι) Τρικάλων.
Κάθε χρόνο μετά τον εσπερινό που τελείται στην εκκλησία του Μοναστηριού, δεκάδες παρέες, από την Οιχαλία και από άλλα χωριά της περιοχής, έχουν σαν έθιμο να μαζεύονται σε έναν ανοιχτό χώρο, κοντά στο Μοναστήρι και να ψήνουν διάφορα κρεατικά και άλλα εδέσματα και να γλεντάνε μέχρι το πρωί. Το βράδυ όμως φέτος της παραμονής της εορτής, έβρεχε συνεχώς και αυτό απέτρεψε τις παρέες να πραγματοποιήσουν αυτό το έθιμο. Συναντήσαμε όμως λίγες παρέες που δεν πτοήθηκαν από τη βροχή και άναψαν μεγάλες φωτιές για να ψήσουν και να γλεντήσουν. Το έθιμο αυτό το ονομάζουν «Νυχτερινή Πρωτομαγιά». Η νεολαία από Οιχαλία, Κρήνη, Κλοκοτό, Διάσελο κ.α. έκανε το δικό της κουμάντο και το γλέντησαν δεόντως, όπως φαίνεται στις φωτό του trikaloala.
Τα χαιρετίσματά του σε όλες αυτές τις όμορφες και φιλόξενες παρέες και ειδικά στον φίλο μας τον Θανάση από τη Βιέννη, με το εστιατόριο «Ακρόπολις».
Και του χρόνου παιδιά.
Σημ. Η ανάρτηση καθυστέρησε λόγω του τεχνικού προβλήματος που αντιμετωπίσαμε. Το βίντεο και οι υπόλοιπές φωτό θα αναρτηθούνε άλλη στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!