Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Ήρθαν στα Τρίκαλα οι φίλοι μας από το Άμπεργκ της Γερμανίας.

Με κάθε επισημότητα υποδέχθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος την Γερμανική αποστολή από την αδελφοποιημένη με τα Τρίκαλα πόλη Άμπεργκ, που με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Ντανχόφερ έφθασε χθες βράδι στα Τρίκαλα. Η υποδοχή έγινε στο γραφείο του Δημάρχου παρουσία και του Νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη, των Αντιδημάρχων κ.κ. Αργυροπούλου και Βράντζα, των δημοτικών συμβούλων κ.κ. Ντιροκάλτση, Αγγελή και Τσιάρα. Αντίστοιχα στην γερμανική αποστολή πέραν του Δημάρχου συμμετείχαν δύο Αντιδήμαρχοι του Άμπεργκ, τέσσερις μουσικοί καθώς και φολκλορικό συγκρότημα από την περιοχή της γερμανικής πόλης.
Καλωσορίζοντάς τους ο κ. Ταμήλος αναφέρθηκε στο ιστορικό της δεκάχρονης αδελφοποίησης των δύο πόλεων και επεσήμανε ότι οι δεσμοί μεταξύ Τρικάλων και Άμπεργκ γίνονται κάθε χρόνο και στενότεροι και αυτό οφείλεται στις συχνές επισκέψεις που πραγματοποιούνται από τις δύο πόλεις. Από την πλευρά του ο κ. Ντανχόφερ (που για Τρίτη φορά επισκέπτεται τα Τρίκαλα) τόνισε ότι η ζεστή φιλοξενία των Τρικαλινών είναι που έχει δέσει ακόμη πιο σφιχτά τις σχέσεις των δύο πόλεων, γι’ αυτό και η συχνότητα των εκατέρωθεν αποστολών.
Μετά την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, οι εκπρόσωποι των δύο πόλεων συμμετείχαν σε σύσκεψη με αντικείμενο την διαμόρφωση μιας πλατείας στην Γερμανική πόλη που θα είναι αφιερωμένη στα Τρίκαλα. Η τελική πρόταση στην οποία κατέληξαν οι δύο πλευρές ήταν στην εν’ λόγω πλατεία να στηθεί μια μαρμάρινη κατασκευή δύο όψεων. Στην μπροστινή όψη να υπάρχει η προτομή του Ασκληπιού σχεδιασμένη σε φύλλο ορειχάλκου και στην πίσω αναμνηστική επιγραφή στα ελληνικά και Γερμανικά. Επίσης, η όλη κατασκευή θα πλαισιώνεται από δύο σημαίες: Την Ελληνική και του Δήμου Τρικκαίων. Η κατασκευή της προτομής του Ασκληπιού μπορεί να έχει ολοκληρωθεί σε ένα περίπου μήνα παράλληλα με την υποδομή που θα έχουν ετοιμάσει στον Δήμο του Άμπεργκ. Έτσι η πλατεία Τρικάλων θα είναι πανέτοιμη στο τέλος του χρόνου. Φυσικά η τελετή των εγκαινίων θα γίνει το νέο έτος (πιθανότατα την Άνοιξη) με κάθε επισημότητα παρουσία αποστολής του Δήμου Τρικκαίων στην γερμανική πόλη. Να σημειωθεί ότι κάτι αντίστοιχο θα γίνει και σε πλατεία των Τρικάλων που θα είναι αφιερωμένη στην αδελφή πόλη του Άμπεργκ.
Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στο Δημαρχείο, η γερμανική αποστολή ξεναγήθηκε στην πόλη των Τρικάλων (Κάστρο, Μουσικό σχολείο, Κουρσούμ Τζαμί κ.ά.), ενώ το βράδι θα παραβρεθεί και στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα της τετραήμερης επίσκεψης της γερμανικής αποστολής περιλαμβάνει:
Αύριο Παρασκευή εκδρομή στην Πύλη και στην λίμνη Πλαστήρα. Το βράδι, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων με χορευτικά των Δήμων Τρικκαίων και Άμπεργκ.
Το Σάββατο, περιήγηση στα Μετέωρα και συγκεκριμένα στις Ιερές Μονές Ρουσσάνου και Βαρλαάμ. Το βράδι, ελληνική βραδιά με παραδοσιακή ελληνική μουσική στο Φρούριο Τρικάλων.
Tην Κυριακή, αναχώρηση από Τρίκαλα για την Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!