Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2009

ΛΕΣΧΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Πέντε χρόνια έχουν περάσει από την ίδρυση της ΛΕΔ, την δημιουργία της Ομάδας Πολλαπλών Αποστολών και της τράπεζας αίματος.Πέντε χρόνια γεμάτα από εθελοντική προσφορά προς τους τρικαλινούς πολίτες αλλά και διάδοσης του καταδρομικού πνεύματος των ειδικών δυνάμεων, της αλληλεγγύης και της ομαδικότητας.
Όλα αυτά τα χρόνια, η συνεργασία μας με τις τοπικές αρχές και τους διάφορους φορείς της πόλης μας και αρκετών Δήμων του νομού μας ήταν άψογη και εποικοδομητική, αποδεικνύοντας το πνεύμα που μας διακατέχει.
Η τρικαλινή κοινωνία μας έχει αγκαλιάσει αναγνωρίζοντας το εθελοντικό μας έργο. Δεν το βλέπουν όμως ελάχιστοι που διακατέχονται από χαμηλή αυτοεκτίμηση. Τους προσπερνάμε και κοιτάζουμε μπροστά.
Ημερίδα συνεργασίας με Π.Υ.
Η συνεργασία της ΛΕΔ με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, είναι ένα κομμάτι διαφορετικό, στο οποίο είτε σε καλοκαιρινούς, είτε σε χειμερινούς μήνες, η εκπαίδευση από τα στελέχη του τμήματος των Τρικάλων, είναι συνεχόμενη. Εξάλλου ο διοικητής κ. Αθανασίου, ο υποδιοικητής κ. Σπανός αλλά και όλα τα στελέχη της Π.Υ., είναι πάντα πρόθυμα να μας ενημερώσουν για θέματα δασοπυρόσβεσης, χρήση πυροσβεστικών μέσων, αρμοδιότητες πεζοπόρων τμημάτων αλλά και αποστολές διάσωσης στον ορεινό όγκο του νομού.
Το περασμένο διάστημα μάλιστα οργανώθηκε άλλη μια ημερίδα ανάμεσα σε κλιμάκιο της Π.Υ. και τμήμα της ομάδας διάσωσης της ΛΕΔ. Τα στελέχη της Πυροσβεστικής, υποπυραγός Κρυσταλλία Μαυροδόγλου και οι αρχιπυροσβέστες, Γεώργιος Τζάλλας και Ευάγγελος Ντινόπουλος, ήταν κατατοπιστικοί στην εκπαίδευση του αντικειμένου. Μας έδωσαν την ευκαιρία να κάνουμε πρακτική εξάσκηση στους πυροσβεστήρες αλλά και στη χρήση ειδικής μάσκας με μποτίλια οξυγόνου.
Ο πρόεδρος της ΛΕΔ Τρικάλων, Λουκάς Σκύφτας, εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες του στη Πυροσβεστική Υπηρεσία για τη συνεχή συνεργασία με την Ομάδας Πολλαπλών Αποστολών της Λέσχης.
Συμμετοχή στην παρέλαση
Για μια ακόμη Εθνική Επέτειο, η ΛΕΔ θα τιμήσει το έπος του ’40 με τη συμμετοχή της Ομάδας Πολλαπλών Αποστολών στην παρέλαση της πόλης των Τρικάλων. Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΛΕΔ, θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο πεσόντων «1912-1922 του 5ου Συντάγματος Πεζικού», μπροστά από τη ΣΜΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!