Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Θα αρχίσει η μετεγκατάσταση των αδέσποτων σκυλιών στη Σωτήρα.

Τις εγκαταστάσεις του Σταθμού Φύλαξης Αδέσποτων Σκύλων στην Σωτήρα επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά εάν βρίσκεται σε ετοιμότητα, προκειμένου να φιλοξενήσει άμεσα τα ζώα.
Πράγματι, ο εν λόγω σταθμός είναι ολοκληρωμένος όσον αφορά το κατασκευαστικό μέρος και έτοιμος να φιλοξενήσει τα αδέσποτα σκυλιά της πόλης των Τρικάλων. Απομένουν ορισμένες λεπτομέρειες, όπως η τοποθέτηση σκέπαστρου στον εξωτερικό χώρο όπου θα φιλοξενούνται οι σκύλοι, που όμως δεν είναι απαγορευτικές για την έναρξη της μεταφοράς των ζώων στον σταθμό.
Να σημειωθεί ότι στον σταθμό της Σωτήρας θα μεταφερθούν όλα τα αδέσποτα σκυλιά που αυτή την στιγμή φιλοξενούνται στον χώρο του στρατοπέδου Παπαστάθη καθώς επίσης και όσα θα μαζεύονται από τους δημόσιους χώρους της πόλης. Μάλιστα, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Τρικκαίων, στον νέο σταθμό της Σωτήρας θα απασχοληθεί και ένα άτομο που θα είναι εξειδικευμένο με την περίθαλψη των σκύλων και το οποίο μαζί με τους φιλόζωους της πόλης μας θα έχουν την φροντίδα των φιλοξενούμενων ζώων.
Επιπλέον ο Δήμαρχος κάλεσε όλους τους δημότες να είναι φιλικοί απέναντι στα αδέσποτα σκυλιά, κυρίως όμως ζήτησε από όσους διατηρούν κατοικίδια ζώα να μην αφήνουν ελεύθερα τα μικρά κουτάβια, διογκώνοντας έτσι το πρόβλημα της πόλης.
Πάντως με την κατασκευή και λειτουργία του σταθμού φύλαξης στην Σωτήρα, το πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων στα Τρίκαλα βρίσκεται σε φάση οριστικής επίλυσης.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!