Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Μαγγίτσης και Τσαντός στον δρόμο για τον Toubkal Trail

Αναχώρησε για το Μαρόκο η ελληνική αποστολή με στόχο τη συλλογή νέων εμπειριών για τον Kentavros Ultra Trail of Pilio
Ψηλές κορυφές, βαθιές χαράδρες, απότομες πλαγιές, απόλυτη αίσθηση περιπέτειας.
Σε αυτή τη γη της καφεκόκκινης πέτρας του Μαροκινού Άτλαντα, του γίγαντα που υψώνεται για περισσότερα από τέσσερα χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, θα δοκιμάσουν την αντοχή τους ο Νίκος Μαγγίτσης από την Αγριά Μαγνησίας και ο Κώστας Τσαντός από τον Βόλο.
Οι δύο Έλληνες αθλητές με τη συνοδεία 6μελούς ομάδας που αποτελείται από φωτορεπόρτερς και στελέχη της οργανωτικής επιτροπής του Kentavros Ultra Trail of Pilio, αναχώρησαν το πρωί αεροπορικώς με πρώτο προορισμό το τουριστικό Μαρακές (Marrakech). Από κει θα πάρουν το δρόμο για το ορεινό χωριό Imlil στα 1718μ. όπου βρίσκεται η αφετηρία και ο τερματισμός του αγώνα.
Στόχος της ελληνικής αποστολής είναι η συλλογή νέων εμπειριών από έναν μεγάλο και δύσκολο αγώνα που πληροί οργανωτικά όλες τις προϋποθέσεις ώστε οι αθλητές να τερματίσουν με ασφάλεια. Παράλληλα τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του Kentavros Ultra Trail of Pilio θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν μεγάλα ονόματα από το χώρο του ορεινού τρεξίματος, να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες και ασφαλώς να κάνουν ευρύτερα γνωστό τον αγώνα του Πηλίου.
Ο αγώνας Toubkal Trail είναι ιδιαίτερα απαιτητικός, αφού οι 80 περίπου αθλητές που θα πάρουν εκκίνηση στις 8 Οκτωβρίου 2009 στις 04:30 τα ξημερώματα, θα πρέπει να διασχίσουν 125 δύσκολα χιλιόμετρα σε λιγότερες από 56 ώρες, καλύπτοντας 9.000 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς. Η διαδρομή περνάει και από την κορυφή του βουνού Toubkal σε υψόμετρο 4167 μ.
Ο συναγωνισμός αναμένεται ιδιαίτερα υψηλός, αφού οι προκλήσεις και η δυσκολία του αγώνα (συνολικά οκτώ φορές οι δρομείς θα περάσουν πάνω από τη ζώνη των 3000 μέτρων), προσέλκυσαν το ενδιαφέρον διάσημων ονομάτων από τον χώρο του ορεινού τρεξίματος όπως οι FRANCESCO GALANZINO, MARCO OLMO, CORINNE FAVRE, MAURIZIO SCILLA κ.α.
Οι διοργανωτές γνωρίζοντας τη δυσκολία του εγχειρήματος παρέχουν στους αθλητές τα πάντα προκειμένου να τρέξουν με ασφάλεια, όπως:
15 Σταθμούς τροφοδοσίας (με 60 εθελοντές).
11 Εξοπλισμένους βαστάζους με λάμπες και μουλάρια στις κορφές των βουνών.
4 Ασθενοφόρα 4Χ4 κατά τη διαδρομή του αγώνα.
8 Τετρακίνητα φορτηγά διάσωσης και τροφοδοσίας.
1 Εξειδικευμένο γιατρό (εξοπλισμένος με φιάλες οξυγόνου) κοντά στην κορυφή Toubkal.
1 Εξειδικευμένο γιατρό στο καταφύγιο Toubkal στα 3100 μέτρα υψόμετρο.
1 Διασωστικό ελικόπτερο.
1 Ιδιωτική κλινική για επείγουσα ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!