Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Έφυγε από κοντά μας ο Σωτήρης Σγούρος.

Μεγάλη απώλεια για την Τρικαλινή Δημοτική Παράδοση. Έφυγε χθες σε ηλικία 80 ετών, ένας από τους γνήσιους εκφραστές της παραδοσιακής δημοτικής μουσικής, ο Σωτήρης Σγούρος. Ο αείμνηστος Σωτήρης, εκτός από την οικογένειά του, είχε μόνιμη συντροφιά το κλαρίνο του, που με τους ήχους του μάγευε τα πλήθη. Το όνομά του ήταν και θα είναι για πάντα συνδεδεμένο με την Παραδοσιακή Ελληνική μουσική και οι νότες που δημιούργησε και έχουν καταγραφεί, θα μείνουν στην ιστορία και θα αποτελούν βαριά παρακαταθήκη για τους νεότερους φιλόδοξους τραγουδοποιούς…
Η κηδεία του έγινε σήμερα το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων Τρικάλων. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. Ο Σωτήρης Σγούρος δεν αποτελεί απώλεια μόνο την οικογένειά του και το Γαρδίκι, αλλά για όλους μας. Οι φωτό είναι από το αρχείο του συνεργάτη μας Ηλία Κουτσογιάννη.
Δείτε 3 βίντεο που βρήκαμε στο διαδύκτιο και εμφανίζεται ο Σωτήρης Σγούρος με το κλαρίνο του και με άλλους γνωστούς Τρικαλινούς μουσικούς του δημοτικού μας τραγουδιού. Συγχαρητήρια σε όσους εργάσθηκαν για να δημιουργήσουν και να ανεβάσουν αυτά τα βίντεο στο διαδίκτυο.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!