Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2009

Απέσυρε την υποψηφιότητά του ο Δ. Αβραμόπουλος

"Εγώ δεν θέλω να είμαι μέρος αυτής της κρίσης. Αρνούμαι να γίνω μέρος αυτής της εσωτερικής σύγκρουσης", δήλωσε πριν από λίγο ο κ. Αβραμόπουλος, αποσύροντας την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.
Από το γραφείο Τύπου του κ. Αβραμόπουλου ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα:…

«Στις 13 Οκτωβρίου, ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου για την Προεδρία του Κόμματος, θέτοντάς την, στην κρίση των φίλων και των οπαδών της Νέας Δημοκρατίας.
Θεώρησα, ότι η κρίση που ακολούθησε τη συντριπτική ήττα της παράταξής μας, αποτελεί ταυτόχρονα τη μεγάλη της ευκαιρία να μετατρέψει τη διαδικασία εκλογής σε απαρχή μιας πορείας ανανέωσης και της παράταξής μας και του πολιτικού μας συστήματος.
Για το λόγο αυτό, επέμεινα, από την αρχή σε μία αναγκαία προϋπόθεση: να ανοιχτεί το Κόμμα προς την κοινωνική του βάση, πέραν δηλαδή των οργανωμένων μελών, να άνοιγε η πόρτα για τους φίλους και τους οπαδούς μας, που θα ήσαν οι εγγυητές της ενότητάς μας και οι πρωταγωνιστές της ανανέωσής μας και κατέβαλα κάθε προσπάθεια να πείσω τους συνυποψηφίους μου και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής.
Κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, που θα ελάμβανε τις αποφάσεις για τις αναγκαίες αλλαγές του Καταστατικού μας, αποδέχθηκα μία λύση που, ενώ δεν απηχούσε τις πραγματικές προσωπικές μου απόψεις, έκρινα, ότι ήταν επιβεβλημένη στο όνομα της αποτροπής άμεσου κινδύνου για τη συνοχή της παράταξής μας.
Με την τροπή που παίρνουν, ακόμα και σήμερα τα πράγματα, μετά την προχθεσινή Συνεδρίαση, θεωρώ, ότι πρέπει να ολοκληρώσω το βήμα που έκανα στην Κεντρική Επιτροπή, παίρνοντας αποφάσεις, που υπαγορεύει η συνείδηση και οι αρχές μου με γνώμονα τη διαφύλαξη της ενότητας του Κόμματος και την εξασφάλιση της υπέρβασης της κρίσης του.
Δεν επιθυμώ να είμαι μέρος αυτής της κρίσης.
Αρνούμαι να γίνω μέρος αυτής της εσωτερικής σύγκρουσης.
Επιθυμώ να είμαι συντελεστής παραγωγής μιας νέας πολιτικής, με όρους, που θα προετοιμάζουν το μέλλον, χωρίς να αναπαράγουν το παρελθόν και τους διχασμούς του.
Για το λόγο αυτό, αποσύρω τη υποψηφιότητά μου για την Προεδρία του Κόμματος.
Εξακολουθώ να θεωρώ, ότι οι διαδικασίες εκλογής της νέας ηγεσίας δεν πρέπει να εξελιχθούν σε διαδικασίες οποιασδήποτε αμφισβήτησης και κυρίως της αποτελεσματικότητας των αναγεννητικών προσπαθειών της παράταξής μας.
Είναι αυτή, μία ακόμα σημαντική συνεισφορά μου την κρίσιμη τούτη ώρα, στην ταχύτερη δυνατή επίλυση του προβλήματος της ηγεσίας, με τρόπο, όμως, που να συνδυάζει την επιλογή της νέας ηγεσίας με την απάντηση κρίσιμων ερωτημάτων ταυτότητας και ιδεολογίας.
Επιλέγω, δηλαδή, η περαιτέρω συμβολή μου να είναι συμβολή αρχών και ιδεών, μακριά από δεύτερες σκέψεις και υστεροβουλία.
Παραμένω σταθερά στην πρώτη γραμμή της συλλογικής μας προσπάθειας».
Λίγο πριν ανακοινώσει τις αποφάσεις του σχετικά με τη μη διεκδίκηση της Προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Αβραμόπουλος απέστειλε την ακόλουθη επιστολή προς όλα τα στελέχη του ανά την Ελλάδα, τα οποία στήριξαν την υποψηφιότητά του:
«Θέλω με όλη μου την καρδιά να σ΄ ευχαριστήσω για την τιμητική, στο πρόσωπό μου στήριξη της υποψηφιότητάς μου για την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.
Θέλω να γνωρίζεις, ότι αυτή η σχέση τιμής, μας σφραγίζει και μας δένει με ισχυρούς δεσμούς φιλίας.
Ωστόσο, κάτω από τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί και τα οποία περιγράφονται στη δήλωση που επισυνάπτεται, θεωρώ, ότι η υποψηφιότητά μου, δεν ανταποκρίνεται στους σκοπούς που έχουμε θέσει.
Μετά την ανακοίνωση, που θα γίνει σε λίγο, είσαι ελεύθερος να κάνεις την όποια επιλογή σου, με γνώμονα τη συνείδησή σου και τα δικά σου κριτήρια.
Εύχομαι όλα να πάνε καλά για την παράταξή μας. Και αισθάνομαι πραγματικά υπερήφανος, που στις τάξεις της, βρίσκονται και αγωνίζονται πολίτες της δικής σου αξίας».
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!