Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Ο δήμαρχος Τρικάλων ενημερώθηκε για θέματα του Εργατικού Κέντρου.

Με την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων και συγκεκριμένα με την Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνα Δήμα και τον Γραμματέα κ. Μιχάλη Μαντέλα συναντήθηκε σήμερα μετά από πρόσκληση που τους απηύθυνε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος. Αντικείμενο της συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου ήταν η ενημέρωση σε τρέχοντα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους της πόλης και του νομού μας, και συγκεκριμένα:..


● Στο θέμα των συμβασιούχων, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου για την θέση που έχει υιοθετήσει και το Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ, όπου στο θέμα της μοριοδότησης, η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει τις διεκδικήσεις των συμβασιούχων. Ειδικά για τους συμβασιούχους με τα προγράμματα Stage ό Δήμαρχος υποστήριξε ότι θα πρέπει να ισχύσει οπωσδήποτε η μοριοδότηση, έστω και σε κάποιο ποσοστό.
Για την ανανέωση των συμβάσεων, ο κ. Ταμήλος δεσμεύτηκε ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμείνει στην σκληρή πολιτική και φέρει Νομοσχέδιο που θα τις αποκλείει εντελώς, θα προχωρήσει σε ανανέωση των συμβάσεων του Δήμου και των Δημοτικών Επιχειρήσεων κατά ένα χρόνο πριν το Ν/Σ έλθει προς ψήφιση στη Βουλή. Δήλωσε πάντως αισιόδοξος ότι το εν λόγω Ν/Σ θα δίνει λύση στα προβλήματα όσων μέχρι σήμερα έχουν δουλέψει στα προγράμματα συμβασιούχων.
● Στο θέμα των απολυμένων από τα εκκοκκιστήρια «Παλαιολόγου» ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι τέσσερις από αυτούς έχουν προσληφθεί από την ΔΕΥΑΤ καθώς βρίσκονται κοντά στην συνταξιοδότησή τους, ενώ εκκρεμούν δύο ακόμη από τους απολυμένους που υπάγονται στον Δήμο Τρικκαίων.
● Τέλος στο θέμα των Εργατικών Κατοικιών στη Σωτήρα, έγινε γνωστό στους εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου ότι ήδη δημοπρατήθηκε η κατασκευή του κεντρικού αγωγού αποχέτευσης του οικισμού που είναι και το βασικότερο έργο υποδομής που εκκρεμεί για την ολοκλήρωση και της κατασκευής των εργατικών κατοικιών. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Τρικκαίων, ο κεντρικός αγωγός αποχέτευσης καθώς επίσης και η ασφαλτόστρωση των οδών του οικισμού θα είναι έτοιμα μέχρι τον προσεχή Μάιο, έτσι ώστε οι κατοικίες να παραδοθούν στους δικαιούχους την Άνοιξη.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!