Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

«Σου έχει μείνει καθόλου περιουσία;»

Από τις εκδόσεις ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ και το βιβλιοπωλείο ΚΗΡΗΘΡΕΣ, παρουσιάστηκε απόψε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Τρικάλων, το νέο βιβλίο του Τρικαλινού συγγραφέα Γεώργιου Χατζηστεργίου, «Σου έχει μείνει καθόλου περιουσία;»…
Το βιβλίο προλόγισε ο δημοσιογράφος κ.Ευθύμιος Λώλης και ο ζωντανός θρύλος της νεότερης ιστορίας μας κ. Μανώλης Γλέζος. Η ηθοποιός κα Αντονέλλα Χήρα, διάβασε αποσπάσματα του βιβλίου. Παραστατικός ο κ. Γλέζος, ανέπτυξε το σκεπτικό του συγγραφέα με την μεγάλη φαντασία και το νόημα που απορρέει, σε κάθε πτυχή του θαυμάσιου αυτού έργου, φέρνοντας παραδείγματα με ρητά και παροιμίες. Στην παρουσίαση μίλησε και ο δήμαρχος Τρικάλων κ. Μιχάλης Ταμήλος. Στην εκδήλωση παρίσταντο ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Χρήστος Χάϊδος, καθώς και πολλοί Τρικαλινοί.
Οπισθόφυλλο
Ενώ η Ελλάδα μαστίζεται από μία πρωτοφανή κρίση και οι άνθρωποι αρχίζουν να φοβούνται στ' αλήθεια μήπως κατρακυλήσουν από τον παράδεισο της μικρομεσαίας ευημερίας στην κόλαση της φτώχειας, μια Νέα Μεγάλη Ιδέα σκάει ξαφνικά και διαδίδεται σαν τη σπίθα που βάζει φωτιά στον ξερό κάμπο: για να ξανάρθουν τα λεφτά, οι Έλληνες θα γκρεμίσουν τα σπίτια και τα μαγαζιά τους, τις εκκλησίες και τα γήπεδα, πρώτα στην Αθήνα κι έπειτα σε ολόκληρη τη χώρα, για να τα ξαναχτίσουν από την αρχή - όπως έγινε μετά τον Πόλεμο! Η Νέα Μεγάλη Ιδέα γίνεται προεκλογικό σύνθημα, εμπλέκεται σε ενδοκυβερνητικές ραδιουργίες, φτιάχνει και χαλάει καριέρες, ανοίγει και κλείνει πόρτες σε ξένους επιχειρηματικούς ομίλους. Στη δίνη της στροβιλίζονται πολλές μικρότερες ιδέες, όνειρα και επιδιώξεις: ο πρωθυπουργός θέλει να μείνει στην Ιστορία, η Υπουργός Καθαριότητας να γίνει πάμπλουτη, ο πρωθυπουργικός σύμβουλος να δοξαστεί - ενώ η κοπέλα του πολύ θα ήθελε να γνωρίσει έναν άλλον, έναν πραγματικό άντρα... Στην κορύφωση των εξελίξεων, ο πρωθυπουργός απευθύνεται σε μια λαοθάλασσα στην Πλατεία Συντάγματος και αναγγέλλει το βομβαρδισμό της Αθήνας από την Πολεμική Αεροπορία ενόψει της Νέας Ανοικοδόμησης. Έτσι ανοίγει διάπλατα ο δρόμος προς ένα μέλλον όπου η πραγματικότητα μπλέκει επικίνδυνα με τη φαντασία και απ' όπου θα προκύψει μια Ελλάδα τόσο καινούρια, που μόνο τα σύνορα θα θυμίζουν την παλιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!