Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Μίλησε η ψυχή της Πράσινης Γωνιάς-«Έπιπλο Τζέγκας»

Κέρδισε σε ματς γκραν-γκινιόλ που κρίθηκε στην παράταση, του Σοφάδες, με 70-67
Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με πολλές προσδοκίες και πολλά όνειρα για την Πράσινη Γωνιά-«Έπιπλο Τζέγκας». Ωστόσο μετά το εντυπωσιακό ματς στην αυλαία του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Έσπερο, λες και κάποιος την… μάτιασε την ομάδα. Δεν έχει καταφέρει ακόμη να παίξει ένα παιχνίδι πλήρης, ενώ σε συγκεκριμένα ματς μετρούσε ακόμη και τέσσερις απουσίες βασικών της παικτών. Παρόλα αυτά παρέμεινε αξιόμαχη…
Τις δυο τελευταίες αγωνιστικές πάντως η Πράσινη Γωνιά δείχνει να κάνει την ολική επαναφορά. Κέρδισε στο τοπικό ντέρμπι τους Μάγους, που έδειχνα να προευλαύνουν ως τότε στο πρωτάθλημα και προχθές έκαναν το μεγάλο μπαμ, κερδίζοντας στον κλειστό γυμναστήριο της Μπάρας στην παράταση και σε ένα ματς που διήρκησε περίπου δυόμισι ώρες (!) τους Σοφάδες, οι οποίοι συγκαταλέγονται στα φαβορί για τον τίτλο.
Το ματς κρίθηκε στην παράταση με τους «πράσινους» να επιβάλλονται 70-67 και να ξεσπούν σε τρελά πανηγύρια μετά το τέλος του αγώνα. Ήταν ένα ξέσπασμα χαράς για όλους, παίκτες, διοίκηση και κυρίως για τον προπονητή Κώστα Ευαγγελακόπουλο που έχει προσφέρει τα μέγιστα στην ομάδα και επιτέλους βλέπει τους κόπους να του να δικαιώνονται.
Με ηγέτες Καρδούτσο και Λιάγκα
Το ματς ήταν θρίλερ με όλη τη σημασία της λέξεως. Η Πράσινη Γωνιά ωστόσο ευτύχησε να έχει δυο «θηρία», τον Λιάγκα και τον Καρδούτσο οι οποίοι στις δύσκολες στιγμές έδειξαν χαρακτήρα και οδήγησαν την ομάδα στην ανατροπή και στη νίκη. Αρχικά ο Αλέξης Λιάγκας ο οποίος τροφοδοτήθηκε απ’ τους περιφερειακούς τα έβαλε με όλους τους αντίπαλους ψηλούς και τους νίκησε κατά κράτος. Ήταν αυτός που κράτησε την ομάδα ζωντανή σε δύσκολες στιγμές, όταν οι Σοφάδες επιχειρούσαν να ξεφύγουν στο σκορ.
Στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε ο Νικολάου να κάνει συνεχόμενα κλεψίματα να βγάλει πολλούς αιφνιδιασμούς και να δώσει λύσεις στο σκοράρισμα.
Όμως τη… δόξα την πήρε τελικά ο Κώστας Καρδούτσος! Γιατί; Γιατί στο πιο κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού θυμήθηκε τον καλό του εαυτό και με αυτοπεποίθηση και «τσαμπουκά» έβγαλε την ομάδα απ’ τον σκόπελο.
Έτσι 12΄΄ πριν τη λήξη του κανονικού αγώνα ευστόχησε σε τρίποντο μειώνοντας σε 57-58. Στη συνέχεια οι παίκτες των Σοφάδων ευστόχησαν σε δυο βολές κάνοντας το 57-60, στα 6΄΄ πριν τη λήξη. Η Πράσινη Γωνιά επιχείρησε επαναφορά από το κέντρο, ο Καρδούτσος πήρε τη μπάλα σηκώθηκε για την ισοφάριση από το τρίποντο αλλά αστόχησε! Κέρδισε όμως φάουλ και τρεις βολές… Ευστόχησε και στις 3, ισοφάρισε σε 60-60 και έστειλε το ματς στην παράταση.
Στο έξτρα πεντάλεπτο η Πράσινη Γωνιά έπαιξε χωρίς… περιφερειακούς, καθώς Σίμος και Τσίρος είχαν ήδη αποβληθεί με 5 φάουλ, όμως ο Λιάγκας έκανε «πάρτι». Έδωσε ανάσα στην ομάδα του και προβάδισμα 66-60. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν αντεπίθεση και προηγήθηκαν 66-67. Στα 20΄΄ ο Καρδούτσος και πάλι κέρδισε βολές. Αστόχησε και στις δυο. Κέρδισε όμως το ριμπάουντ και στη συνέχεια σκόραρε κάνοντας το 68-67. Οι Σοφάδες πήγαν να κάνουν γρήγορη επίθεση, ο Κωτούλας έκανε εντυπωσιακό κλέψιμο και ο Τσάτσος με δυο βολές σε νεκρό χρόνο διαμόρφωσε το τελικό 70-67.
Για την ιστορία τα δεκάλεπτα του αγώνα: 16-17, 20-29 (ημ.), 42-42, 60-60 (κ.δ..), 70-67 (παράταση).
ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΩΝΙΑ: Τσίρος 8, Πετσιάς, Νικολάου 11, Σίμος 8, Φασούλας, Τσάτσος 2, Κωτούλας 4, Καρδούτσος 17, Αλεξίου 4, Λιάγκας 16.
Του Βασίλη Αλεξίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!