Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

ΤΖΟΥΛΙ & ΤΖΟΥΛΙΑ

Από την Παρασκευή 1/1 έως Τετάρτη 6/1
θα προβάλλεται καθημερινά στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου στον Μύλο Ματσόπουλο,
η κομεντι
ΤΖΟΥΛΙ & ΤΖΟΥΛΙΑ
Ώρες προβολών: καθημερινά 20.00 και 22.15
Υπ. Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης ταινίας και Α΄ γυναικείου ρόλου
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Νόρα Έφρον με τους: Μεριλ Στριπ, Έιμι 'Ανταμς, Στάνλεϊ Τούτσι. Κομεντί 2009 Έγχρ. Διάρκεια: 123'
Η αγαπημένη δημιουργός των ταινιών ‘Άγρυπνος στο Σιάτλ’, ‘Έχετε Μήνυμα στον Υπολογιστή σας’ και ‘Όταν ο Χάρυ Γνώρισε τη Σάλυ’, Νόρα Έφρον μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη και δένει με ένα μαγικό τρόπο δύο αληθινές ιστορίες, της Τζούλια Τσάιλντ και της Τζούλι Πάουελ. Η Τζούλια Τσάιλντ υπήρξε μία μεγάλη και πολύ αγαπητή Αμερικανίδα σεφ της δεκαετίας του ‘60, συγγραφέας και τηλεοπτική περσόνα. Με το βιβλίο της ‘Μαθαίνοντας την Τέχνη της Γαλλικής Κουζίνας’ το αμερικάνικο ευρύ κοινό γνώρισε για πρώτη φορά τη Γαλλική κουζίνα και τα μυστικά της μαγειρικής τέχνης. Την χαρισματική αυτή γυναίκα ενσαρκώνει δυναμικά μία από τις μεγαλύτερες ηθοποιούς που πέρασαν ποτέ από τις κινηματογραφικές αίθουσες, η Μέριλ Στριπ, με 2 βραβεία Όσκαρ και 6 Χρυσές Σφαίρες, στο ενεργητικό της, καθώς και ρεκόρ υποψηφιοτήτων για βραβεία Όσκαρ και Χρυσής Σφαίρας. Μερικές δεκαετίες αργότερα, στη Νέα Υόρκη η Τζούλι Πάουελ, που την υποδύεται η ανερχόμενη Έιμυ Άνταμς (2 υποψηφιότητες για βραβείο Όσκαρ για τις ταινίες ‘Αμφιβολία’ και ‘Junebug’), συνειδητοποίησε λίγο πριν τα 30 της πως δεν είχε πετύχει τίποτα αξιόλογο στη ζωή της. Προσπαθώντας να βρει έναν σκοπό και με πηγή έμπνευσης τη ζωή της Τζούλια, η Τζούλι έβαλε έναν τεράστιο στόχο: να μαγειρέψει μόνη της όλες τις 524 συνταγές από το βιβλίο της Τζούλια Τσάιλντ μέσα σε μόλις ένα χρόνο! Και η πρόκληση δεν σταματάει εδώ: κάθε βράδυ μετέφερε τις γευστικές εμπειρίες της, με τις επιτυχίες και τις παταγώδεις αποτυχίες στο προσωπικό της “blog” στο διαδίκτυο όπου απέκτησε έναν διαρκώς αυξανόμενο κύκλο φίλων.
ΚΡΙΤΙΚΕΣ:
Πάει, τέλειωσε. Όπως η Μέριλ Στριπ, κανείς και καμία άλλη στην παγκόσμια σκηνή. Μόνη on the top. Τι μοναξιά για το σινεμά. Τι απόλαυση για τον θεατή! … η Μέριλ Στριπ, οι οφθαλμοί να μη χορταίνουν από το ρεσιτάλ. Τα πλήθη να ωρύονται ανελέητα και βασανιστικά…Φανταστείτε μεταμόρφωση μοναδική... Ο θρίαμβος της Star! (Δ. Δανίκας-ΤΑΝΕΑ). Το 1948 η Τζούλια Τσάιλντ και ο διπλωμάτης σύζυγός της βρίσκονται στο Παρίσι, όπου εκείνη αποφασίζει, για να σκοτώσει το χρόνο της, ν' ασχοληθεί με τη μαγειρική. Μισόν αιώνα μετά, η 30χρονη Τζούλι Πάουελ βάζει μπρος ένα φιλόδοξο σχέδιο: να μαγειρέψει σε 365 μέρες τις 524 συνταγές της διάσημης σεφ Τζούλια Τσάιλντ…ΓΑΣΤΡΙΜΑΡΓΙΚΗ ΚΟΜΕΝΤΙ, ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΙΛ ΣΤΡΙΠ ΝΑ ΚΛΕΒΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ… (Χρήστος Μήτσης-Αθηνόραμα).
…δυο χαριτωμένες ερμηνείες που εναλλάσσονται παιχνιδιάρικα …η συνταγή φροντίζει να μην χάνει λεπτό τη νοστιμιά και τις λεπτές χιουμοριστικές γεύσεις της. (ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΥΛΑΚΗ-ΣΙΝΕΜΑ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!