Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Δραστηριότητες του “Pindos explorer”

To “Pindos explorer” είναι Γραφείο Οικοτουρισμού με έδρα τους Καλογήρους Τρικάλων και δραστηριοποιείται διοργανώνοντας οικοτουριστικές εκδρομές στην ευρύτερη περιοχή της Πίνδου και όχι μόνο.
ΟΙ φωτογραφίες από το συγκεκριμένο άλμπουμ τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια οικοτουριστικής εκδρομής στον Ασπροπόταμο που διοργανώθηκε από το γραφείο, στα πλαίσια 3ήμερου promotion trip γνωστής φαρμακευτικής εταιρίας, με ιατρούς κυρίως παθολόγους...

Το πρωί της δεύτερης ημέρα παραμονής τους σε πολυτελές ξενοδοχείο στην περιοχή τρία ποτάμια, οι ιατροί επιβιβάστηκαν στα 4Χ4 του γραφείου που τα οδηγούσαν έμπειροι οδηγοί μας για να διασχίσουμε τα υπέροχα παρθένα δάση με έλατα , μαυρόπευκα και οξιές του Ασπροποτάμου. Κατά τη διάρκεια της πορείας μας μέσα από δασικούς δρόμους , οι Ιατροί και τα στελέχη της φαρμακευτικής εταιρίας είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν μέσα στο δάσος και να ενημερωθούν από τον οικοξεναγό μας , για το σπουδαίο οικοσύστημα της περιοχής , τα ζώα τα πουλιά και να γνωρίσουν από κοντά σπάνια φαρμακευτικά φυτά της Πίνδου και την πρακτική εφαρμογή τους από τους ορεσίβιους κατοίκους. Η περιήγησή μας έφτασε μέχρι τις μυθικές πηγές Βερλίγκα σε υψόμετρο 1950 μέτρα και περιελάμβανε ακόμη πολιτιστική ξενάγηση στα βλαχοχώρια Χαλίκι και Ανθούσα καθώς και στα μοναστήρια Γαλακτοτροφούσας και Τιμίου Σταυρού Δολιανών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!