Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η «ΦΛΟΓΑ» ;

Η «Φλόγα» είναι Σύλλογος γονιών, παιδιών και εφήβων που έτυχε να αρρωστήσουν από νεοπλασματική ασθένεια και αγωνίζεται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών. Ιδρύθηκε το 1982 από ελάχιστους γονείς, στο Ογκολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και από τότε εκατοντάδες γονείς, προσέφεραν και... ...εξακολουθούν να προσφέρουν εθελοντικά, χωρίς καμία αμοιβή, τις υπηρεσίες τους, ώστε η «Φλόγα» να παραμένει αναμμένη και να στηρίζει το παιδί που βρίσκεται σε θεραπεία και την οικογένεια του.
Στη «Φλόγα» δεν υπάρχουν επώνυμοι ή γραφεία διαφήμισης και προβολής. Η «Φλόγα» είναι Σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και τακτικά μέλη μπορεί να είναι μόνο γονείς παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια. Ανώτατα όργανα διοίκησης σύμφωνα με το καταστατικό της, είναι η «Γενική Συνέλευση» των μελών της, η οποία πραγματοποιείται μια φορά το χρόνο, (περίπου Απρίλιο με Μάιο) στην οποία μπορούν να συμμετέχουν και να ψηφίσουν όλα τα τακτικά μέλη, το «Διοικητικό Συμβούλιο» το οποίο εκλέγεται κάθε δύο χρόνια από τη Γενική Συνέλευση και αποτελείται από τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο, το Γενικό Γραμματέα, τον Ταμία και 3 μέλη και το «Γενικό Συμβούλιο», στο οποίο συμμετέχουν το Διοικητικό Συμβούλιο, οι εκπρόσωποι της περιφέρειας καθώς και όλοι οι γονείς που βρίσκονται κοντά στη «Φλόγα» και συμμετέχουν στις δραστηριότητες της.
Τα έσοδα της «Φλόγας» είναι δωρεές, μικρές και μεγάλες, από ευαισθητοποιημένους φίλους και φορείς, χωρίς καμία βοήθεια από το κράτος.
ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
Το 1990 αγοράστηκαν τα οικόπεδα και μετά από πολλές δυσκολίες και αγώνες πολλών γονιών, στις 21-10-2002 μπήκε για φιλοξενία το πρώτο παιδί με τους γονείς του. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν τον Νοέμβριο του 2002 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Στεφανόπουλο. Από τότε φιλοξενούνται εντελώς δωρεάν εκατοντάδες οικογένειες από όλη την Ελλάδα, για όσο διάστημα είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν στην Αθήνα για τη θεραπεία των παιδιών. Πρόσφατα αποκτήθηκαν 7 νέα μικρά διαμερίσματα, απέναντι από το κεντρικό κτίριο του ξενώνα, τα οποία θα συμπληρώσουν τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες. Το «Σπίτι των παιδιών» μας αποτελεί ιδιοκτησία της «Φλόγας» και σύμφωνα με το καταστατικό, αν ποτέ η «Φλόγα» διαλυθεί, θα περιέλθει στο Παιδιατρικά νοσοκομεία, Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού.
Τα έξοδα λειτουργίας του ξενώνα, όπως είναι οι μισθοί των υπαλλήλων (1 Διευθύντρια, 5 φύλακες, δύο καθαρίστριες, ένας οδηγός, υποστήριξη γραφείου / λογιστηρίου) καθώς και τα τρέχοντα έξοδα, λογαριασμοί, συντήρηση, πετρέλαιο κλπ , καλύπτονται πλήρως από τη «Φλόγα» των γονιών.
ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ
Οι γονείς της «Φλόγας» είναι εδώ, για να παρέχουν οποιαδήποτε βοήθεια μπορούν, ηθική και οικονομική και να σταθούν δίπλα σε όποιον γονιό τους έχει ανάγκη τις δύσκολες ώρες που περνά.
ΜΕΛΗ ΤΗΣ «ΦΛΟΓΑΣ»
Μέλη της «Φλόγας» μπορεί να γίνουν όλοι οι γονείς των παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια. Η «Φλόγα» για να συνεχίσει και να μεγαλώσει ακόμα πιο πολύ χρειάζεται τη συμμετοχή όλων των γονιών.
Με σκοπό την ευαισθητοποίηση του τρικαλινού κοινού και κυρίως την άμεση ενημέρωση και προσέγγιση όσων πραγματικά ενδιαφέρονται και έχουν ανάγκη τη συμπαράστασή της Φλόγας, το Παράρτημα της Θεσσαλίας με έδρα το Βόλο, διοργανώνει στα Τρίκαλα αυτή την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010 εκδήλωση, στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιηθεί και η κοπή της πατροπαράδοτης βασιλόπιτας. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο «Αετών Μέλαθρον» και ώρα 12:00. Παρούσα θα είναι και η Πρόεδρος του συλλόγου κ. Μαρία Τρυφωνίδου.
Θα συμμετέχουν με καλλιτεχνικό πρόγραμμα η Σχολή Χορού Τρικάλων «Έκφραση & Δημιουργία» και η «Εύξεινος Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων».
Περισσότερες πληροφορίες :
Κωνσταντίνα Τριανταφύλλου : 6977001396,
Ευαγγελία Γκρόπα : 6986623025

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!