Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

ΤΑ ΧΟΙΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΙΑΛΕΙΩΝ

Στη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου στις 26-1-2010 συζητήθηκε το θέμα της αύξησης της δυναμικότητας ενός χοιροστασίου στην περιοχή της φήκης του Δήμου Πιαλείων από 80 σε 160 χοιρομητέρες μικτής κατεύθυνσης.Επειδή μέχρι τώρα, το νομαρχιακό συμβούλιο συνηγορούσε στην αίτηση του κάθε ενδιαφερομένου ιδιώτη, έτσι και τώρα συμφωνήσαμε...
...στην αύξηση αυτή των χοιρομητέρων Θεωρώντας έτσι ότι δεν εμποδίζεται η ιδιωτική προσπάθεια και η παραγωγική ανάπτυξη του τόπου.
Όμως έχοντας υπόψη τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες και ακούγοντας τις ενστάσεις κατοίκων ιδίως από τα χωριά Φιλύρα, Πιαλεία, Ελευθεροχώρι και Φήκη, που δεν έχουν σχέση με την παραγωγή χοιρινού κρέατος, βασανίστηκα να πάρω την απόφαση για έγκριση της συγκεκριμένης αίτησης.
Λόγοι όμως ίσης μεταχείρισης με τις μέχρι τώρα υποβληθείσες και εγκριθείσες αιτήσεις, με υποχρέωσαν να συνταχθώ με την πλειοψηφία.
Ενημέρωσα το συμβούλιο για τις ενστάσεις των κατοίκων. Πρότεινα να περιληφθεί στα θέματα προς συζήτηση σε προσεχές νομαρχιακό συμβούλιο, η ανάγκη ανάληψης από τη Νομαρχία της διενέργειας μελέτης, ειδικά για την περιοχή του Δήμου Πιαλείων.
Η μελέτη αυτή θα έχει διπλό στόχο. Έναν βραχυχρόνιο και έναν μακροχρόνιο. Ο βραχυχρόνιος στόχος θα είναι η εξάλειψη της δυσοσμίας στην περιοχή. Να υπάρξει ανακούφιση και βελτίωση της διαμονής των κατοίκων στα σπίτια τους και ανεμπόδιστη επίσκεψη στα χωριά τους .
Μακροχρόνια η μελέτη να αποβλέπει στον καθορισμό των προϋποθέσεων που θα απαιτούνται για την εγκατάσταση νέων μονάδων ή για την αύξηση της δυναμικότητας των υφισταμένων. Να καθοριστεί η συνολική δυναμικότητα της περιοχής σε παραγωγή χοιρινού κρέατος και να καταγραφεί η σημερινή δυναμικότητα.
Συμφώνησα με την πρόταση του προέδρου του ΝΣ κ. Τσέλιου να γίνει η συνεδρίαση αυτή στο Δήμο Πιαλείων.
Νίκος Γκόγκος
Νομαρχιακός Σύμβουλος

Σημ. Η φωτό με τις ακαθαρσίες στο κανάλι, είναι από το trikalaola.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!