Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Ο δήμος Τρικκαίων παραχωρεί οικόπεδα για τη φοιτητική εστία.

Σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της κατασκευής Φοιτητικής Εστίας στα Τρίκαλα πραγματοποιήθηκε σήμερα, καθώς στο γραφείο του Δημάρχου Τρικκαίων υπογράφηκε το συμβόλαιο για την παραχώρηση των εκτάσεων στην περιοχή των Καρυών...

Συγκεκριμένα, υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Μιχάλη Ταμήλο και τον Διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας κ. Αντώνη Αντωνάκου, παρουσία του συμβολαιογράφου κ. Γεωργίου Αθάνατου καθώς επίσης και του νομικού συμβούλου του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας, το συμβόλαιο με το οποίο ο Δήμος Τρικκαίων παραχωρεί δύο οικόπεδα στην περιοχή των Καρυών (κοντά στο συγκρότημα των ΤΕΦΑΑ) συνολικής έκτασης 16 περίπου στρεμμάτων, όπου και θα αναγερθεί η Φοιτητική Εστία Τρικάλων.
Πρόκειται για έργο που θα εξυπηρετήσει τους σπουδαστές που φοιτούν τόσο στο παρακείμενο Τμήμα Φυσικής Αγωγής, όσο και στα δύο ΤΕΙ που λειτουργούν στην πόλη μας (το Τμήμα Αποκατάστασης Κτιρίων και το Τμήμα Δομικών Έργων). Οι σπουδαστές που αναμένεται να φοιτούν στις παραπάνω σχολές (σε πλήρη λειτουργία) θα ανέρχονται στους 1.500 έως 2.000, αριθμός αρκετά μεγάλος για τα δεδομένα της πόλης μας. Είναι σίγουρο ότι ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των σπουδαστών (κυρίως μάλιστα όσοι δεν διαθέτουν μεγάλη οικονομική ευχέρεια) θα ζητήσει να καλύψει τις ανάγκες στέγασής τους στην Φοιτητική Εστία.
Με την υπογραφή του συμβολαίου παραχώρησης της έκτασης αναμένεται σύντομα η έναρξη εργασιών για την κατασκευή του κτιριακού συγκροτήματος.
Σε δηλώσεις τους τόσο ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Ταμήλος όσο και ο Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας κ. Αντωνάκος εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την συντόμευση των διαδικασιών και επεσήμαναν την σπουδαιότητα του έργου της κατασκευής Φοιτητικής Εστίας για τους σπουδαστές της πόλης μας.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!