Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Οι αλλοδαποί έβαλαν επίσημα χέρι στο Δημόσιο Ταμείο!

Δεν έχουμε τίποτα με τους οικονομικούς μετανάστες, νόμιμους και παράνομους, όσο δεν μας βάζουν το χέρι στο Ταμείο. Για τους δεύτερους, καλό θα ήταν, θα λέγαμε, να απομακρυνθούν από την Ελλάδα το ταχύτερο για να ισχύσουν οι νόμοι!
Όπως πώς να γίνει αυτό;...

Όταν το ίδιο το Κράτος μας, στην φιλοσοφία του να εισπράξει, τους δίνει το δικαίωμα, νόμιμοι και παράνομοι, να αποκτήσουν ΑΦΜ, και να υποβάλλουν φορολογική δήλωση, αν θέλουν, αν έχουν πάνω από το απαλλασσόμενο όριο. Όταν τους δίνει το δικαίωμα, νόμιμοι και παράνομοι, να καταβάλουν εισφορές στο ΙΚΑ και στον ΟΓΑ, με τη σύμφωνη γνώμη των αφεντικών που εργάζονται – καίτοι απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται από αυτούς αλλοδαποί που δεν έχουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα.
Πως συμβιβάζονται όλα αυτά, ένας θεός ξέρει! Ωστόσο:
-- Με διάφορους τρόπους καταφέρνουν να τυγχάνουν υγειονομικής φροντίδας και περίθαλψης από τα Κέντρα Υγείας και τα νοσοκομεία, και μάλιστα κατά προτεραιότητα.
-- Με βάσει τις φορολογικές δηλώσεις καταφέρνουν να παίρνουν και «Επίδομα Αλληλεγγύης», ακόμα και αν δεν έχουν μόνιμη κατοικία, και αναφέρονται ως ΣΚΗΝΙΤΕΣ ή ΔΕΝΔΡΙΤΕΣ, που κατοικούν στο ύπαιθρο! Ναι, ναι, μην απορείτε! Εγινε και αυτό τελευταία. Κάπου 22.000 αλλοδαποί πήραν «Επίδομα Αλληλεγγύης» 800 και πλέον €.
Κι εδώ αρχίζει το οξύμωρο: Το Κράτος αντί να εισπράξει, τους δίνει κι όλας. Λες και τους τα χρώσταγε. Τη στιγμή που δεν αναγνωρίζει τέτοιο δικαίωμα σε δεκάδες χιλιάδες Ελληνες!
Ένα άλλο θέμα που θα προκύψει με την επιδιωκόμενη χορήγηση ιθαγένειας είναι η αύξηση των ανέργων και φυσικά των επιδομάτων ανεργίας. Στρατιές ολόκληρες θα γίνουν!
Γι αυτό πρέπει να μελετήσουν πολύ τις αποφάσεις που θα πάρουν οι αρμόδιοι!
Δεν πήραν ένα καλό μάθημα από τις συντάξεις που χορηγούν σε αλλοδαπούς, πολίτες χωρών μελών της ΕΕ χωρίς να «έχουν πληρώσει μία στην Ελλάδα»;
Θα φορολογεί μικρομεσαίους, μισθωτούς και συνταξιούχους για να τα «ακουμπάει» στους αλλοδαπούς, οι οποίοι τα στέλνουν στην πατρίδα τους; Σ αυτή τη συγκυρία;

(7-1-10 19,00)
Πηγή: koutouzis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!