Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών ο δήμαρχος Τρικκαίων.

Αντιπρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Οργανισμού Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών (Intelligent Transport Systems - ITS Hellas) εξελέγη ο Δήμαρχος Τρικκαίων, κ. Μιχάλης Ταμήλος στην πρόσφατη τακτική Γενική Συνέλευση του σώματος που πραγματοποιήθηκε στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου...
Στην ίδια Γενική Συνέλευση έγινε απολογισμός του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου και το επιχειρησιακό σχέδιο του οργανισμού για τα έτη 2010-2012.
Αντικείμενο του Ελληνικού Οργανισμού Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών είναι η διάδοση και η χρήση των συστημάτων ευφυών μεταφορών στην Ελλάδα, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη τόσο της εθνικής βιομηχανίας, όσο και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών τεχνολογικών λύσεων και υπηρεσιών προς όφελος της αποτελεσματικότητας των εθνικών μεταφορών.
Στο συνεχώς αναπτυσσόμενο τομέα των Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών (Intelligent Transport Systems - ITS) σε παγκόσμιο επίπεδο, οι εμπλεκόμενοι φορείς οργανώνονται σε εθνικά Μη Κερδοσκοπικά σχήματα με σκοπό την ανάπτυξη και προώθηση των σχετικών τεχνολογιών και εφαρμογών. Με βάση τα διεθνή πρότυπα ιδρύθηκε και στην Ελλάδα το 2008, η Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Αστικής Ευθυνής, με την επωνυμία “Ελληνικός Οργανισμός Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών - Intelligent Transport Systems - ITS Hellas", από φορείς του κλάδου των μεταφορών, της πληροφορικής και των επικοινωνιών.
Αυτή τη στιγμή μέλη του ITS Hellas είναι Ακαδημαϊκά & Ερευνητικά Ιδρύματα, καθώς και φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που ως κοινό χαρακτηριστικό έχουν την ενασχόληση τους με τις ευφυείς μεταφορές στον Ελληνικό χώρο.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!