Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ

Από την Πέμπτη
θα προβάλλεται καθημερινά στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου στον Μύλο Ματσόπουλο,
η ταινία
ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ
Ώρες προβολών: καθημερινά 20.00 και 22.15
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ (Συμμορία των 11, Συμμορία των 12, Συμμορία των 13 - ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΣΚΑΡ ΓΙΑ ΤΟ TRAFFIC),
με τους: Σάσα Γκρέι, Κρις Σάντος, Φίλιπ Έιταν.
Η Τσέλσι είναι ένα κολ γκερλ πολυτελείας, η οποία προσπαθεί να συμβιβάσει την επαγγελματική ζωή με τις προσωπικές της φιλοδοξίες και τη σχέση με τον σύντροφό της Κρις. ΑΝΑΛΑΦΡΟΣ ΣΑΝ ΠΟΥΠΟΥΛΟ, ΚΟΦΤΕΡΟΣ ΣΑΝ ΞΥΡΑΦΙ. Ο ΣΟΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ ΠΕΡΙΗΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΧΑΛΑΡΟ ΥΦΟΣ ΤΗ HIGH CLASS ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ, ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΡΗ, ΣΑΝ ΑΔΕΙΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΟΛΥΤΕΛΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ (Χρήστος Μήτσης-Αθηνόραμα)
Ο Σόντερμπεργκ είχε εδώ την τύχη να παγιδεύσει στο φακό του, στους κατά μεγάλο βαθμό αυτοσχέδιους διαλόγους και στην σιωπηλή απόγνωση των πελατών της Τσέλσι ένα από τα καθοριστικά κοινωνικά γεγονότα της δεκαετίας μας, την οικονομική κατάρρευση που σύντομα θα έφτανε να αφορά όλο τον πλανήτη. Αφήνοντας τον ρυθμό να πει την ιστορία …ο Σόντερμπεργκ πολύ απλά κατάφερε να αιχμαλωτίσει στο φιλμ του μια Στιγμή της ιστορίας. Το ανέκφραστο πρόσωπο της Σάσα Γκρέι (ιδιοφυής η επιλογή πρωταγωνίστριας), γίνεται λευκός καμβάς για να ζωγραφίσει ο κάθε πελάτης τη δική του ανάγκη από μια κοινωνία που τους αφήνει όλους νεκρωμένους. …ο χρόνος θα τους καλέσει να την επανεκτιμήσουν όταν το μουντό και συγχυσμένο παρόν που καταγράφει έχει πλέον γίνει σύγχρονη ιστορία. (ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΣΙΝΕΜΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!