Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Συνάντηση του φιλοζωικού σωματείου με τον δήμαρχο Τρικάλων.

Τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Μιχάλη Ταμήλο επισκέφθηκε σήμερα στο γραφείο του αντιπροσωπεία του Φιλοζωικού Σωματείου Τρικάλων «Άργος» με την πρόεδρο κ. Ξανθή Νικολαράκη και τις κυρίες κ.κ. Σοφία Λιτροσυγκούνη και Λίλυ Κίττου, ενώ παρούσα ήταν και η εκπρόσωπος της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Γεωργία Ζάχου. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα...
...που απασχολούν το προσωρινό καταφύγιο αδέσποτων σκύλων στη Σωτήρα καθώς επίσης τους τρόπους για να αντιμετωπισθούν και τα τελευταία προβλήματα που υφίστανται στο κυνοκομείο.
Επισημάνθηκε πάντως ότι ήδη έχει γίνει μεγάλος αγώνας δρόμου για να φθάσουμε στο σημερινό ικανοποιητικό επίπεδο όσον αφορά την περισυλλογή και φύλαξη των αδέσποτων σκύλων από τους δρόμους της πόλης. Οι βελτιώσεις που ζητήθηκαν αφορούν την τσιμεντόστρωση της εξωτερικής περίφραξης του κυνοκομείου καθώς επίσης την ολοκλήρωση των υποδομών για ζώα. Ακόμη αναφέρθηκε ότι σταδιακά θα κατασκευαστεί και το μόνιμο καταφύγιο των ζώων στον ίδιο χώρο.
Ζητήθηκε επίσης να υπάρξει καμπάνια από τον Δήμο έτσι ώστε να αυξηθεί η υπευθυνότητα των πολιτών με στόχο την προστασία και περίθαλψη των αδέσποτων ζώων. Προς αυτή την κατεύθυνση αναγκαίο θα ήταν να εντατικοποιηθούν ακόμη περισσότερο οι στειρώσεις των σκύλων, έτσι ώστε να μην αυξηθεί ακόμη περισσότερο ο αριθμός των αδέσποτων σκύλων στους δρόμους της πόλης.
Επισημάνθηκε πάντως ότι ήδη στα Τρίκαλα έχει μειωθεί αισθητά το θέαμα των αδέσποτων σκύλων στους δρόμους, καθώς μεγάλος αριθμός τους έχει ήδη περισυλλεγεί και περιθάλπεται στο κυνοκομείο της Σωτήρας.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!