Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

ΜΠΛΟΚΟ… ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ

Παρέμβαση στο ΕΣΡ για αποκλεισμό από δελτία και εκπομπές μετά τις εκλογές
Συνάντηση με τον πρόεδρο του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου (ΕΣΡ) κ. Ιωάννη Λασκαρίδη είχε ο εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος για το ζήτημα του αποκλεισμού του κόμματος από τα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα μετά...
...τις εκλογές του Οκτωβρίου. Η συνάντηση ακολούθησε επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλαν προ ημερών, για το θέμα, οι ΟΠ προς το ΕΣΡ και τις διευθύνσεις των καναλιών εθνικής εμβέλειας.
Με βάση στοιχεία που δημοσιοποίησε το ίδιο το ΕΣΡ για το μήνα Δεκέμβριο ’09, οι αναφορές στους Οικολόγους Πράσινους είναι σχεδόν μηδενικές στα κεντρικά δελτία των καναλιών εθνικής εμβέλειας. Η κατάσταση με τις ενημερωτικές εκπομπές των ίδιων καναλιών είναι ακόμη χειρότερη, μια και η συμμετοχή των ΟΠ στις ενημερωτικές εκπομπές αυτών είναι απλώς ανύπαρκτη…
Ο πρόεδρος του ΕΣΡ κ. Λασκαρίδης ενημέρωσε τον Ν.Χρυσόγελο ότι διενεργείται έρευνα για τις αιτιάσεις των ΟΠ και για τους προηγούμενους μήνες του 2009 και πως το θέμα θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της ολομέλειας του Συμβουλίου.
Να σημειωθεί ότι το ΕΣΡ έχει εκδώσει από το 2006 την οδηγία 1-2006 με την οποία αποσαφηνίζει ότι η ισότιμη παρουσίαση των κομματικών απόψεων εξασφαλίζεται όταν ο χρόνος που καλύπτουν αυτές κατανέμεται κατά προσέγγιση στην αναλογία της προτίμησης του εκλογικού σώματος, όπως αυτή προκύπτει από τις εκάστοτε εθνικές κοινοβουλευτικές εκλογές. Επίσης οι τηλεοπτικοί σταθμοί στη συνολική διάρθρωση του προγράμματος και ιδίως των ειδησεογραφικών τους εκπομπών και των εκπομπών πολιτικού διαλόγου, έχουν την υποχρέωση να διασφαλίζουν την πολιτική πολυφωνία και την παρουσίαση των απόψεων των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για κάθε ζήτημα που καθίσταται αντικείμενο πολιτικής αντιδικίας.

Στην πρόσφατη ανακοίνωση του ΕΣΡ τα δεδομένα πολιτικής πολυφωνίας για το μήνα Δεκέμβριο και συγκεκριμένα από το Κεντρικό Δελτίο που αφορούν τους Οικολόγους Πράσινους είναι:
ΝΕΤ
0,9%
MEGA
0,1%
ANTENNA
0,5/5
ALPHA
0,1%
ALTER
0,1%
ΣΚΑΪ
0,2%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!