Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Το Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης στο δημαρχείο Τρικάλων

Σύσκεψη παρουσία της Αντιδημάρχου Τρικκαίων κ. Ελένης Αργυροπούλου και εκπροσώπων του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο της πόλης μας.
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η διοργάνωση της «Συνάντησης Νέων Δημοτικών Συμβούλων και Στελεχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Ευρώπη» στην περιοχή της Δυτικής Θεσσαλίας και συγκεκριμένα...
...στα Τρίκαλα και στην Καρδίτσα από 7 έως 11 Ιουλίου 2010. Πρόκειται για μια συνάντηση που διοργανώνει το Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης για όγδοη συνεχή χρονιά.
Η δράση έχει στόχο την ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας ανάμεσα σε νέους σε ηλικία εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τις χώρες της Ευρώπης, στοχεύοντας στη συνειδητοποίηση του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Περιβάλλοντος και τη δημιουργία Ευρωπαϊκής Αντίληψης στη διαχείριση των κοινών και ειδικότερα από την οπτική γωνία της νέας γενιάς.
Η φετινή συνάντηση θα έχει ξεχωριστό χαρακτήρα, επειδή κλείνει τον δεύτερο κύκλο της και θα συμμετέχουν σε αυτή οι νέοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και Στελέχη Τοπικής Αυτοδιοίκησης που πήραν μέρος στις συναντήσεις των τριών τελευταίων ετών. Συγκεκριμένα στο πρόγραμμα θα προσκληθούν να παραβρεθούν, πάνω από 60 νέοι από την Αλβανία, Αρμενία, Βουλγαρία, Γεωργία, Γερμανία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Καζακστάν, Ουκρανία, Ολλανδία, Ρωσία και Σουηδία, οι οποίοι έχουν προταθεί από τα μέλη του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης, δύο νέοι εκπρόσωποι του Σ.Α.Ε. καθώς και περισσότεροι από 10 νέοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από την ευρύτερη περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης και την Ελλάδα. Η συνάντηση θα έχει σαν βασική της γλώσσα τα αγγλικά, δεδομένου ότι οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες δεν είναι ελληνικής καταγωγής.

Τρίκαλα 23 Φεβρουαρίου 2010
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!