Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Ανάπλαση στην πλατεία Ρήγα Φεραίου

Την πλατεία Ρήγα Φεραίου επισκέφθηκε χθες ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος συνοδευόμενος από την προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φανή Τσαπάλα, την προϊσταμένη της Υπηρεσίας Πρασίνου κ. Μαρία Ντότα καθώς και μηχανικούς του Δήμου μας. Αντικείμενο της επίσκεψης ήταν...
...να διερευνηθούν επιτόπια οι προτάσεις ενόψει των εργασιών ανάπλασης τις οποίες προτίθεται να ξεκινήσει ο Δήμος Τρικκαίων στη συγκεκριμένη πλατεία. Παράλληλα εξετάσθηκαν οι πιθανές λύσεις για την διευθέτηση και την αρμονική συνύπαρξη πρασίνου και ελεύθερου χώρου στη νέα ανακαινισμένη πλατεία.
Όπως είναι γνωστό, οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας Ρήγα Φεραίου που αναμένεται να ξεκινήσει ο Δήμος Τρικκαίων κρίνονται αναγκαίες για τρεις κυρίως λόγους:
Αφενός, για να ανανεωθεί ένας δημόσιος ελεύθερος χώρος που ουσιαστικά παραμένει ως έχει για πολλές δεκαετίες. Αφετέρου, για να επιδιορθωθούν οι πλάκες της πλατείας οι οποίες έχουν σπάσει ή έχουν «τιναχθεί» από τις ρίζες των μεγάλων πλατανιών που βρίσκονται εκεί. Τέλος, για να υπάρξει σωστή διευθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων των παρακείμενων καταστημάτων, έτσι ώστε να μην παρεμποδίζονται οι επαγγελματίες αλλά και να μένει ικανοποιητικός ελεύθερος χώρος για τους διερχόμενους δημότες.
Να σημειωθεί πάντως ότι κύριο μέλημα του Δήμου είναι να υπάρξει μια σύγχρονη επέμβαση στην ιστορική αυτή πλατεία της πόλης μας χωρίς να μειωθεί καθόλου το πράσινο των δένδρων και των καλλωπιστικών φυτών της.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!