Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Η απάντηση στην ερώτηση Λέγκα για τους κτηνοτρόφους

Αόριστη και ασαφή χαρακτηρίζει ο βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας Ν. Λέγκας την απάντηση των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σε ερώτηση του για το θέμα της χρηματοδότησης των...
...κτηνοτρόφων του Νομού Τρικάλων οι μονάδες των οποίων βρίσκονται εντός περιοχών Natura 2000.

Με την παρέμβασή του ο πρώην Υφυπουργός ζητούσε από την κυβέρνηση να απαντήσει πως και βάσει ποιού χρονοδιαγράμματος θα επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα καθώς μεγάλο μέρος του Νομού Τρικάλων, που ξεπερνά το μισό της έκτασής του, αποτελείται από περιοχές του δικτύου Natura 2000.

Το γεγονός αυτό, όπως επισήμαινε ο Τρικαλινός βουλευτής, έχει ως αποτέλεσμα εκατοντάδες κτηνοτρόφοι οι εγκαταστάσεις των οποίων βρίσκονται στις εν λόγω εκτάσεις, να μην μπορούν να λάβουν την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας.

Οι κτηνοτρόφοι, συμπλήρωνε με την ερώτησή του ο Ν. Λέγκας, σ αυτή την πρωτόγνωρη συγκυρία, αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα, καθώς έχουν προχωρήσει σε αναβάθμιση των μονάδων τους, με κεφάλαια που στη μεγάλη τους πλειονότητα προέρχονται από δανεισμό.

Ως απάντηση, το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, δια του Υφυπουργού, περιορίζεται να δηλώσει ότι «το θέμα εξετάζεται από τις συναρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου μας, με στόχο την ορθότερη αντιμετώπισή του», χωρίς όμως να δίνει ούτε το ακριβές περιεχόμενο της λύσης, ούτε το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής της.

Σε δήλωσή του για το συγκεκριμένο θέμα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τονίζει:

« Η κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι πιο σαφής όσον αφορά τον τρόπο επίλυσης του συγκεκριμένου προβλήματος και όχι να κρύβεται πίσω από αοριστολογίες, σε μια περίοδο κατά την οποία οι κτηνοτρόφοι τοι Νομού Τρικάλων αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.
Το αόριστο περιεχόμενο των απαντήσεων των συναρμόδιων υπουργών με αναγκάζει να επανέλθω με νέα ερώτηση».
Από το πολιτικό γραφείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!