Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Ο Δήμος Φαρκαδόνας έχει ανάγκη από έργα ουσίας

Του Θανάση Μεριβάκη
πρώην δημάρχου Φαρκαδόνας.
Μας προκαλεί έκπληξη και απορία το γεγονός ότι ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Χρήστος Τόλιος ξαφνικά άρχισε να ανησυχεί για τις πλημμύρες που προκαλούνται στην περιοχή όταν οι βροχοπτώσεις είναι έντονες και μεγάλες σε διάρκεια. Μας προκαλεί επίσης...


έκπληξη και απορία το γεγονός ότι ο Δήμαρχος ξαφνικά θυμάται και επαναφέρει ένα πραγματικά τεράστιο έργο, όπως αυτό του φράγματος ΤΙΤΑΝΟΥ, το οποίο συνδέεται άμεσα με την εκτροπή του Αχελώου.
Είναι προφανές σε εμάς, αλλά και σε όλους τους δημότες της Φαρκαδόνας, ότι ο κ. Τόλιος θέλει απλά και μόνο να προκαλέσει εντυπώσεις. Δεν εξηγείται αλλιώς η στάση και η συμπεριφορά του. Θυμάται ξαφνικά το φράγμα ΤΙΤΑΝΟΥ, το οποίο για να προωθηθεί χρειάζεται δεκάδες εκατομμύρια Ευρώ και δεν προχωρά σε απλά έργα υποδομής, για τα οποία υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Φέρνω ως παράδειγμα τον Ταμιευτήρα Αχλαδοχωρίου, για τον οποίο η Νομαρχιακή Αρχή των Τρικάλων πρότεινε το 2008, με επίσημο έγγραφο, την διάθεση 120.000 Ευρώ. Η πρόταση αυτή της Νομαρχιακής Αρχής έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο Φαρκαδόνας και έκτοτε εκκρεμεί η προγραμματική σύμβαση του έργου, υποχρέωση την οποία είχε αναλάβει ο Δήμος μας. Αν είχαν αναληφθεί άμεσα οι πρωτοβουλίες το έργο όχι μόνο θα είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, αλλά θα βρισκόταν σε εξέλιξη οι εργασίες κατασκευής του τώρα. Ο Ταμιευτήρας Αχλαδοχωρίου θα ανακούφιζε σημαντικά τους κατοίκους της περιοχής. Ας αφήσει, λοιπόν, τα μεγάλα οράματα ο κ. Τόλιος και ας ασχοληθεί με έργα ουσίας, τα οποία άμεσα μπορούν να υλοποιηθούν και να δώσουν λύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!