Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Να μην κλείσουν γυμνάσια στο Νομό Τρικάλων ζητά ο Ν. Λέγκας

Διευκρινήσεις για τις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σχετικά με τη λειτουργία Γυμνασίων του Νομού, ζητά με παρέμβασή του στο Κοινοβούλιο ο Ν. Λέγκας...

...Ο βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας, με ερώτησή του προς την κα. Διαμαντοπούλου, ζητά από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει αν προτίθεται να διακόψει τη λειτουργία των Γυμνασίων, στα δημοτικά διαμερίσματα Αμπελίων, Ζάρκου, Μεγάρχης, Οξύνειας, Πρίνους και Ριζώματος.
Ο πρώην Υφυπουργός επικαλείται την αναστάτωση που έχουν προκαλέσει στην τοπική κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα δημοσιεύματα, που μέχρι σήμερα δεν έχουν διαψευστεί, σύμφωνα με τα οποία το Υπουργείο Παιδείας, προτίθεται να προχωρήσει στη διακοπή λειτουργίας των Γυμνασίων στις παραπάνω περιοχές.
Η κατάργηση της λειτουργίας των σχολείων αυτών, στα οποία σήμερα φοιτούν 215 μαθητές, θα σηματοδοτήσει την περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση δεκάδων οικογενειών, στην πλειονότητά τους γεωργών και κτηνοτρόφων, καθόσον έχει αποδειχθεί ότι η μετακίνηση των μαθητών οδηγεί στην μετακίνηση και των οικογενειών τους, με άμεσο αποτέλεσμα την εγκατάλειψη δεκάδων δραστηριοτήτων, και τελικά την ερήμωση των εν λόγω δημοτικών διαμερισμάτων, τονίζει στην παρέμβασή του ο Τρικαλινός πολιτικός.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης

ΟΝΟΜΑ-ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΕΓΚΑΣ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και
Θρησκευμάτων

Θέμα: Αναστολή λειτουργίας Γυμνασίων σε δημοτικά διαμερίσματα του Νομού Τρικάλων

Αναστάτωση τόσο στους κατοίκους περιοχών του Νομού Τρικάλων όσο και στην εκπαιδευτική κοινότητα προκάλεσαν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες στις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας, Διά βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων είναι η κατάργηση Γυμνασίων σε δημοτικά διαμερίσματα του Νομού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχουν διαψευστεί, το Υπουργείο, φέρεται διατεθειμένο να αναστείλει τη λειτουργία των Γυμνασίων στα δημοτικά διαμερίσματα Οξύνειας, Αμπελίων, Ζάρκου, Μεγάρχης, Ριζώματος και Πρίνους.

Η κατάργηση της λειτουργίας των παραπάνω σχολείων, στα οποία σήμερα φοιτούν 215 μαθητές, θα σηματοδοτήσει την περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση δεκάδων οικογενειών, στην πλειονότητά τους γεωργών και κτηνοτρόφων, καθόσον έχει αποδειχθεί ότι η μετακίνηση των μαθητών οδηγεί στην μετακίνηση και των οικογενειών τους, με άμεσο αποτέλεσμα την εγκατάλειψη δεκάδων δραστηριοτήτων και τελικά την ερήμωση των εν λόγω δημοτικών διαμερισμάτων.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Ποιες είναι οι προθέσεις της και συγκεκριμένα αν στις προθέσεις της είναι η διακοπή λειτουργίας των Γυμνασίων στα δημοτικά διαμερίσματα Αμπελίων, Ζάρκου, Μεγάρχης, Οξύνειας, Πρίνους και Ριζώματος

Νίκος Λέγκας
Βουλευτής Ν. Τρικάλων
Νέα Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!