Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Με «Καλλικράτη» στις συνεταιριστικές εκλογές

Η αποκάλυψη της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης μέσω της ΕΡΕΥΝΑΣ και τα νέα δεδομένα στις ΕΑΣ.
Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κυρία Κατερίνα Μπατζελή μιλώντας, στην περασμένη Παρασκευή, στην ΕΡΕΥΝΑ αποκάλυψε ότι τον ερχόμενο Μάιο θα δοθεί στη δημοσιότητα ο συνεταιριστικός «Καλλικράτης».
Του Λάζαρου Μάμαλη

Η ίδια, ανέφερε τα εξής:...
...«Η παρέμβασή μας, στις συνεταιριστικές οργανώσεις θα έχει τριπλό στόχο: την εξυγίανσή τους, την ενδυνάμωση του ρόλου τους για να παρεμβαίνουν στην αγορά και τη διαμόρφωση μιας άλλης συνεταιριστικής συνείδησης, η οποία πρέπει να διέπει τα μέλη τους.
Το σχέδιο νόμου για τους συνεταιρισμούς υπολογίζουμε να είναι έτοιμο το Μάιο ώστε να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Το πιο σημαντικό, πάντως, στην όλη προσπάθεια είναι ο αγρότης να επανακτήσει τη συνείδηση τη συνεταιριστική και να ζωντανέψει τις συνεταιριστικές οργανώσεις».
Υπενθυμίζεται ότι πέραν των άλλων, η κυρία Μπατζελή είχε προαναγγείλει τη μείωση του αριθμού των συνεταιρισμών. Δεδομένου ότι το σχέδιο του συνεταιριστικού «Καλλικράτη» θα δοθεί προς διαβούλευση εντός του Μαΐου, η ψήφισή του, αναμένεται σε κάποιο από τα θερινά τμήματα της Βουλής. Επομένως, οι επόμενες συνεταιριστικές εκλογές θα διεξαχθούν με βάση τα δεδομένα που θα προκύψουν από το νέο πλαίσιο λειτουργίας των συνεταιρισμών.
Με βάση το καταστατικό της, η ΕΑΣ Τρικάλων πρέπει να διενεργήσει εκλογές, εντός του ερχόμενου φθινοπώρου. Μετά τη δήλωση της υπουργού, είναι πλέον βέβαιο ότι οι εκλογές θα γίνουν με βάση τα νέα δεδομένα του συνεταιριστικού «Καλλικράτη». Απομένει να διαπιστωθεί πότε θα γίνουν οι εκλογές στην ΕΑΣ Τρικάλων. Με βάση τα παραπάνω δύο είναι οι πιθανές εκδοχές:
Η πρώτη, να διεξαχθούν οι συνεταιριστικές εκλογές, κανονικά, το φθινόπωρο.
Η δεύτερη, να δοθεί παράταση κάποιων μηνών προκειμένου να ολοκληρωθούν οι αλλαγές στο θεσμικό, αλλά και στο χωροταξικό των συνεταιρισμών και μετά να γίνουν οι εκλογές.
Ανεξαρτήτως το ποια εκδοχή τελικώς θα επαληθευθεί, είναι πια σίγουρο ότι η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έχει θέσει ως προτεραιότητά της, του συνεταιρισμούς, οπότε αναμένονται σημαντικές εξελίξεις σ’ αυτούς.
Πηγή: ΕΡΕΥΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!