Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Δελτίο τύπου των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ Θέματα

1. ΧΡΕΟΣ: ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΓΚΙΓΚΟΛΝΤ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ,
KAI H ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
Ερώτηση του Μιχάλη Τρεμόπουλου για την έκδοση ευρωομολόγων
2. Η ΚΡΙΣΗ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
3. Συγχαρητήριο των Οικολόγων Πράσινων για την επιτυχία των Πράσινων στις ουγγρικές εκλογές
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΚΟΥΣΙΕΣ ΝΟΣΗΛΕΙΕΣ ΣΤΑ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΑ;
4. ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΙ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΟΣΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ….
5. Προβολή στο Ευρωκοινοβούλιο των περιβαλλοντικών προβλημάτων των νομών Κοζάνης, Φλώρινας και Αρκαδίας...
ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΙ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΟΣΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ….
Ανεπαρκές και εισπρακτικό, αλλά πάντως λιγότερο προβληματικό από την προηγούμενη ρύθμιση Σουφλιά, θεωρούν οι Οικολόγοι Πράσινοι το προτεινόμενο σχέδιο για τους ημιυπαίθριους χώρους. Από την πρόταση του ΥΠΕΚΑ λείπει ο στόχος να ξαναβρούν οι χώροι αυτοί τις αρχιτεκτονικές και βιοκλιματικές λειτουργίες για τις οποίες θεσπίστηκαν, ο δίκαιος επιμερισμός των οικονομικών βαρών ανάμεσα σε ιδιοκτήτες και κατασκευαστές, αλλά και αποτελεσματικά μέτρα ώστε να μην ξαναέχουμε ανάλογα προβλήματα και στο μέλλον.
Συνοπτικά οι προτάσεις των Οικολόγων Πράσινων αφορούν:
· Πλήρη καταγραφή των «κλειστών» ημιυπαίθριων.
· Πρόσκληση αποκατάστασής τους ως ανοικτών βοηθητικών χώρων.
· Χαρακτηρισμό ως αυθαίρετων όσων χώρων παραμείνουν κλειστοί, επιβολή ετήσιου προστίμου διατήρησης και στον ιδιοκτήτη και στον κατασκευαστή για όσο διατηρείται η παρανομία. Το πρόστιμο χρησιμοποιείται αποκλειστικά για απαλλοτρίωση ή διαμόρφωση αντίστοιχου χώρου πρασίνου στην ίδια περιοχή.
· Πλαίσιο για την αποφυγή επανάληψης του προβλήματος, με μητρώο κατασκευαστών, “point system” για τους αυθαιρετούντες, καρτέλα κτιρίου για συνεχή έλεγχο, μεταρρύθμιση του Γ.Ο.Κ. με βιοκλιματικό προσανατολισμό και μεγαλύτερη αρχιτεκτονική ελευθερία.
Με δεδομένο ότι το πρόβλημα των ημιυπαίθριων είναι ουσιαστικά πρόβλημα αυθαίρετης δόμησης, οι ρυθμίσεις οφείλουν πάνω από όλα να μη δημιουργήσουν προβληματικό προηγούμενο και για άλλες κατηγορίες αυθαιρέτων.
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΚΟΥΣΙΕΣ ΝΟΣΗΛΕΙΕΣ ΣΤΑ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΑ;
Με αφορμή τα δημοσιεύματα για την απίστευτη ταλαιπωρία 37χρονης γυναίκας η οποία εν μέσω Πάσχα δέχθηκε την αναχρονιστική φροντίδα του Ψυχιατρικού μας Συστήματος, θέλουμε να εκφράσουμε την συμπαράστασή μας στην ίδια αλλά και να διαμαρτυρηθούμε που ενώ έχουν περάσει 10 χρόνια από την ψήφιση του νόμου περί ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών, παραμένουν ανεφάρμοστα όλα όσα ο νόμος προέβλεπε, ενώ συνεχίζεται η αυθαιρεσία και η καταπάτηση των δικαιωμάτων των ψυχικά ασθενών.
Η άτυχη συμπολίτισσά μας βρέθηκε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Δρομοκαίτειου Ψ. Ν, με καταπάτηση στοιχειωδών δικαιωμάτων της: καθήλωση, άρνηση τουαλέτας, άρνηση ενημέρωσης συγγενών, άρνηση εξέτασης και ενημέρωσης για την πορεία της υγείας της.
Οι ακούσιες νοσηλείες στα ψυχιατρικά νοσοκομεία συνεχίζονται σε μεγάλο ποσοστό και ο αυξανόμενος αριθμός νοσηλειών με αδικαιολόγητες παραπομπές, καθώς και βάρβαρων και αντιθεραπευτικών συμπεριφορών (με κύρια έκφραση τις μηχανικές καθηλώσεις) σε ψυχιατρικά νοσοκομεία και ψυχιατρικές κλινικές γενικών νοσοκομείων, λαμβάνουν ανησυχητικές διαστάσεις.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι επιμένουμε ότι εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών ψυχικής υγείας με σαφέστατο προσανατολισμό υπηρεσιών στην κοινότητα, πρωτοβάθμια φροντίδα και εξωνοσοκομειακή περίθαλψη σημαίνει πάνω από όλα:
• ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
• ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΨΥΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΩΝ
Η Θεματική Ομάδα Υγείας των Οικολόγων Πράσινων
ΧΡΕΟΣ: ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΓΚΙΓΚΟΛΝΤ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ,
KAI H ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
Ερώτηση του Μιχάλη Τρεμόπουλου για την έκδοση ευρωομολόγων
Περιορισμένο αντίκρισμα θεωρούν οι Οικολόγοι Πράσινοι ότι έχουν οι πανηγυρισμοί για τα «μέτρα στήριξης» της ελληνικής οικονομίας από τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης. Τα επιτόκια δανεισμού παραμένουν υψηλότερα από τις αντοχές της χώρας, οι θυσίες των πολιτών από τις οδυνηρές, ακόμη και τυφλές περικοπές χρηματοδοτούν τις ανησυχίες των δανειστών αντί για τη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας, ενώ η ενεργός εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προοιωνίζεται τα χειρότερα.
Με σημερινή ερώτηση του Μιχάλη Τρεμόπουλου αναδεικνύεται παράλληλα μια σημαντική αναξιοποίητη δυνατότητα που προσφέρει η τελευταία έκθεση του ευρωκοινοβουλίου για την πορεία της ευρωζώνης. Στις προτάσεις της έκθεσης καλείται η Κομισιόν να προωθήσει την έκδοση ευρωομολόγων ως μέσο αποκατάστασης της δημοσιονομικής ισορροπίας των χωρών μελών. Η πρόταση αφορά τη διαμεσολάβηση της Ε.Ε. με δικά της ομόλογα και εγγυήσεις στο δανεισμό χωρών μελών που το επιθυμούν, ώστε να διασφαλίζονται χαμηλότερα επιτόκια και να μειωθούν τα spreads σε λογικά επίπεδα. Η έκθεση για την πορεία της ευρωζώνης το 2009, γνωστή ως έκθεση Γκίγκολντ -από το όνομα του Πράσινου ευρωβουλευτή που την είχε εισηγηθεί-, υιοθετήθηκε με ευρύτατη πλειοψηφία στο ευρωκοινοβούλιο στις 25 Μαρτίου, λίγες ώρες πριν τη γνωστή σύνοδο των ηγετών της ευρωζώνης. Η ίδια έκθεση προτείνει επίσης σειρά μέτρων για την εξέλιξη της ευρωζώνης, από απλή νομισματική ένωση με σοβαρά προβλήματα, σε χώρο κοινής ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής με έμφαση στη συνεργασία και την κοινωνική συνοχή.
Με την ερώτηση των Οικολόγων Πράσινων, καλείται η Κομισιόν να τοποθετηθεί για την έκκληση του ευρωκοινοβουλίου για έκδοση ευρωομολόγων, δεδομένου ότι οι αποφάσεις της ευρωζώνης οδηγούν μέχρι στιγμής σε ακόμη μεγαλύτερες δημοσιονομικές δυσκολίες για την Ελλάδα.
«Είναι ανάγκη να προχωρήσουμε πολύ πιο πέρα από τη σημερινή Ευρώπη των τραπεζών και των νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων», δήλωσε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος. «Αποτελεί μνημείο υποκρισίας, οι ίδιες κυβερνήσεις, που αναγνωρίζουν επίσημα ότι η Ελλάδα αξίζει “να ανακτήσει την πλήρη εμπιστοσύνη των αγορών”, να ετοιμάζονται να τη δανείσουν με αυξημένα επιτόκια εμπλέκοντας υποχρεωτικά και το Δ.Ν.Τ. Η πρόσφατη έκθεση του ευρωκοινοβουλίου δείχνει δρόμους για μια Ευρώπη συνεργασίας και κοινωνικής συνοχής, που θα βοηθούσαν και την ίδια την οικονομική σταθερότητα. Η ελληνική κυβέρνηση, που αναμφίβολα χρωστά απαντήσεις για το αν και πώς σκοπεύει να προωθήσει τις θετικές αυτές προτάσεις, όφειλε να έχει ήδη αξιοποιήσει τουλάχιστον προτάσεις όπως τα ευρωομόλογα».
Για περισσότερες πληροφορίες:
Μιχάλης Τρεμόπουλος, 6982 689868 Γιάννης Παρασκευόπουλος 6979 952070
(ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης)
Θέμα: έκδοση ευρωομολόγων για το δημόσιο δανεισμό χωρών μελών
Στην ετήσια Έκθεση για την Ευρωζώνη και τα Δημόσια Οικονομικά κατά το 2009 (1), που υιοθετήθηκε με μεγάλη πλειοψηφία στις 25.3.2010 από την Ολομέλειά του, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «καλεί την Επιτροπή να προτείνει σειρά μέτρων που θα βοηθήσουν τα κράτη μέλη να αποκαταστήσουν την ισορροπία στους δημόσιους λογαριασμούς τους… μέσω… ευρωομολόγων (eurobonds) ή παρόμοιων μέτρων … λαμβάνοντας υπόψη ότι οι αποκλίσεις των επιπέδων των επιτοκίων μεταξύ των κρατών μελών δεν έχουν μειωθεί στα επίπεδα που ίσχυαν πριν από την κρίση».
Την ίδια ημέρα οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ευρωζώνης σε κοινή δήλωση (2) αναγνώριζαν «ότι οι ελληνικές αρχές έχουν αναλάβει φιλόδοξη και αποφασιστική δράση, που πρέπει να επιτρέψει στην Ελλάδα να ανακτήσει την πλήρη εμπιστοσύνη των αγορών», απέφυγαν όμως τη λήψη μέτρων στήριξης πέρα από το σχεδιασμό μηχανισμού έσχατης λύσης (ultima ratio).
Τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, η Ελλάδα είδε τις αποκλίσεις (spread) στα επιτόκια δανεισμού της να ανεβαίνουν σε δυσβάστακτα επίπεδα, παρά τις αντίθετες εκτιμήσεις της ανωτέρω κοινής δήλωσης. Αποτέλεσμα ήταν οι πόροι που εξοικονομούνται με οδυνηρά μέτρα λιτότητας να καταλήγουν σε αυξημένες δαπάνες εξυπηρέτησης του χρέους, αντί να κατευθύνονται στην άμεση μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος για την οποία σχεδιάστηκαν. Με τα δεδομένα αυτά, οι αποφάσεις που λήφθηκαν στις 25.3.2010 δεν έχουν μέχρι στιγμής αποδώσει τα αναμενόμενα.
Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:
Σκοπεύει να προτείνει την έκδοση ευρωομολόγων, όπως καλεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προκειμένου να συγκρατηθεί το κόστος δανεισμού χωρών όπως η Ελλάδα σε επίπεδα αντίστοιχα αυτών που αναγνωρίζει ως εύλογα η κοινή δήλωση της 25.3.2010 των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ευρωζώνης;
(1) http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=TA&reference=P7-TA-2010-0072&language=EL
(2) http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_data/docs/pressdata/en/ec/113563.pdf
Η ΚΡΙΣΗ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Συγχαρητήριο των Οικολόγων Πράσινων για την επιτυχία των Πράσινων
στις ουγγρικές εκλογές
Συγχαρητήριο μήνυμα έστειλαν οι Οικολόγοι Πράσινοι στο νεαρό ουγγρικό κόμμα LMP («Η Πολιτική Μπορεί Να Είναι Διαφορετική») που συγκέντρωσε 7,4% στις χθεσινές βουλευτικές εθνικές εκλογές στην Ουγγαρία, υπερβαίνοντας άνετα το εκλογικό όριο του 5% και καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση.
Το LMP ιδρύθηκε επίσημα το 2008 και συμμετέχει ως παρατηρητής στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, από τον Οκτώβριο του 2009. Στις περσινές ευρωεκλογές είχαν συγκεντρώσει 2,6% στα πλαίσια της κοινής πανευρωπαϊκής καμπάνιας των Πράσινων.
Η Ουγγαρία ήταν από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που είχαν κτυπηθεί από τη διεθνή οικονομική κρίση, και το 2008 είχε αναγκαστεί να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τα μέτρα του οποίου βύθισαν τη χώρα σε σοβαρή ύφεση.
Στο μήνυμα των Οικολόγων Πράσινων, που υπογράφεται από τους Όλγα Κήκου και Γιάννη Τσιρώνη, εκπροσώπους στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, τονίζεται ότι η επιτυχία του LMP δείχνει ότι οι πράσινες ιδέες γίνονται ακόμη πιο επίκαιρες σε συνθήκες κρίσης. Οι Οικολόγοι Πράσινοι εύχονται κάθε επιτυχία στους αγώνες του ουγγρικού κόμματος για περιβαλλοντική, κοινωνική και οικονομική βιωσιμότητα, αλλά και στην αντιπαράθεση με την ανησυχητική άνοδο των ακροδεξιών ιδεών.
Προβολή στο Ευρωκοινοβούλιο των περιβαλλοντικών προβλημάτων των νομών Κοζάνης, Φλώρινας και Αρκαδίας
(Κοινή πρωτοβουλία των Οικολόγων Πράσινων & των τοπικών περιβαλλοντικών οργανώσεων)
Διήμερο προβολής και ανάδειξης των περιβαλλοντικών προβλημάτων, που προκαλούν οι Σταθμοί και τα Ορυχεία της ΔΕΗ, οργανώνουν στο Ευρωκοινοβούλιο οι Οικολόγοι Πράσινοι σε συνεργασία με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις των Λιγνιτικών Κέντρων Δυτικής Μακεδονίας και Μεγαλόπολης.
Συγκεκριμένα έχουν προσκληθεί από τον Ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων κ. Μιχ. Τρεμόπουλο και συμμετέχουν στις εκδηλώσεις εκπρόσωποι των παρακάτω οργανώσεων:
1. Οικολογική Κίνηση Ν. Κοζάνης
2. Σύλλογος για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ανάπτυξη της περιοχής Αγ. Δημητρίου - Ρυακίου
3. Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Δήμου Ελλησπόντου.
4. Σύλλογος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη
5. Σύλλογος Μαυροπηγής (πληττομένων από τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις της ΔΕΗ)
6. Σύλλογος Περιβάλλοντος Μαυροδενδρίου
7. Σύλλογος Περιβάλλοντος Μελίτης N. Φλώρινας «ο Σκαντζόχοιρος»
8. Παρεμβατική Κίνηση Μεγαλόπολης
9. Οικολόγοι Πράσινοι
Επίσης συμμετέχουν και εκπρόσωποι των Οικολόγων Πράσινων από τη Θεματική Ομάδα Ενέργειας και την Επιτροπή Οργανωτικού Β. Ελλάδας.
Οι παραπάνω φορείς έχουν συντάξει και πρόκειται να καταθέσουν πολυσέλιδη Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο, η οποία έχει δύο μεγάλα κεφάλαια:
• Το 1ο αναφέρεται στα «Σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα και τις αντίστοιχες παραβάσεις της νομοθεσίας, που παρατηρούνται στα δύο Λιγνιτικά Κέντρα της ΔΕΗ».
• Το 2ο επικεντρώνεται στα «Αιτήματα- μέτρα που πρέπει να ικανοποιηθούν και για τα οποία ζητείται η συνδρομή του Ευρωκοινοβουλίου».
Την Αναφορά, η οποία συνοδεύεται από πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων και ντοκουμέντων, υπογράφουν εκτός των παραπάνω εννέα φορέων και ο «Σύλλογος Περιβάλλοντος και Ανέργων Ακρινής», καθώς και η «Οικολογική – Κοινωνική Παρέμβαση Πτολεμαΐδας».
Το διήμερο πρόγραμμα των εκδηλώσεων στις Βρυξέλλες περιλαμβάνει:
1) Ημερίδα στο Ευρωκοινοβούλιο με αντικείμενο τη μετα-λιγνιτική εποχή στην Ελλάδα και την ανάγκη για ένα νέο ενεργειακό μοντέλο. Η Ημερίδα αποτελείται από τις εξής ενότητες:
Λιγνιτικοί σταθμοί και ορυχεία: α) Επιπτώσεις στο περιβάλλον & την υγεία. β) Μετεγκαταστάσεις
Κριτική στην εγκατάσταση νέων λιγνιτικών μονάδων
Πρόταση για ένα βιώσιμο ενεργειακό μέλλον στην Ελλάδα
Δημιουργία πράσινων θέσεων εργασίας.
Μεταξύ των εισηγητών περιλαμβάνονται εκπρόσωποι τοπικών και διεθνών περιβαλλοντικών οργανώσεων, στελέχη των Οικολόγων Πράσινων και των Ευρωπαίων Πράσινων κλπ. Αναφέρονται ενδεικτικά οι εξής:
Christopher Ellen (Ευρ. Επιτροπή),
Mark Johnston (WWF),
Emily Rochon (Greenpeace),
Xavier Desguin (Βέλγοι Πράσινοι)
Gean Lamberts (Ευρωβουλευτής των Άγγλων Πράσινων)
Από το ενεργειακό λεκανοπέδιο Κοζάνης – Πτολεμαίδας – Φλώρινας έχουν οριστεί ως ομιλητές οι Λ. Τσικριτζής, Λ. Ιωαννίδης και Η. Μιχαηλίδης, ενώ από τη Μεγαλόπολη η κ. Ε. Μουρελάτου, (όλοι τους στελέχη τοπικών περιβαλλοντικών οργανώσεων).
2) Ενημέρωση από το Μιχ. Τρεμόπουλο για το ρόλο του Ευρωκοινοβουλίου και τις πρωτοβουλίες των Οικολόγων Πράσινων
3) Συμβολική διαμαρτυρία έξω από το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ανάρτηση πανώ και posters και διανομή προκηρύξεων στη Γαλλική γλώσσα.
4) Επίσκεψη σε κλειστά ανθρακωρυχεία στην περιοχή της Φλάνδρας. Συναντήσεις με εκπροσώπους των Φλαμανδών Πράσινων και φορείς της περιοχής. Μεταφορά εμπειρίας για τις νέες οικονομικές δραστηριότητες. Στην Επίσκεψη θα συμμετέχει και ο Υπουργός Στέγασης των Βρυξελλών Χρήστος Δουλκερίδης.
5) Επίσκεψη - ξενάγηση στο "Πράσινο Σπίτι" Mundo-B. Συνάντηση με εκπροσώπους Διεθνών ΜΚΟ για θέματα οικολογικού ενδιαφέροντος.
Αιτιολογώντας οι Οικολόγοι Πράσινοι την πρωτοβουλία τους αυτή τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση:
«Η υπερσυγκέντρωση των βιομηχανικών δραστηριοτήτων της ΔΕΗ προκαλεί ένα σοβαρότατο κοινωνικό και περιβαλλοντικό κόστος : ατμοσφαιρική ρύπανση, επιπτώσεις στην υγεία, συμβολή στην αλλαγή του κλίματος, μετακινήσεις οικισμών, καταστροφή εδαφών από τα ορυχεία, απαξίωση γεωργικής γης, εξάντληση υδατικών πόρων. Η κατάσταση αυτή δεν φαίνεται να δείχνει σημάδια αντιστροφής, αφού έχει εξαγγελθεί η κατασκευή δύο μονάδων και η διάνοιξη ενός ακόμη ορυχείου, χωρίς οι νέες εγκαταστάσεις να εντάσσονται σε ένα δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα σταδιακής μείωσης της λιγνιτικης ισχύος.
Για τους Οικολόγους Πράσινους τα ζητήματα
 της προστασίας του κλίματος και της αλλαγής του ενεργειακού μοντέλου,
 της προστασίας του τοπικού περιβάλλοντος και της υγείας των πολιτών,
 της βιώσιμης προοπτικής και της απασχόλησης των κατοίκων
είναι θέματα προτεραιότητας.
Για το λόγο αυτό υλοποιούμε μια εκστρατεία ανάδειξης αυτών των προβλημάτων και των συνεχών παραβάσεων της νομοθεσίας, αλλά κυρίως προσβλέπουμε στην κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων για μια πράσινη και βιώσιμη προοπτική».
ΠΚ Οικολόγων Πράσινων Δυτικής Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!