Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΔΕΝ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΤΥΧΑΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΙΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: ΑΠΟ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΛΑΦΥΡΟ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΞΑΕΤΙΑ, ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΟΥ...
1. Οι επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας στην εξάρθρωση της τρομοκρατίας μόνο τυχαίες δεν είναι. Είναι αποτέλεσμα σκληρής, συστηματικής και επαγγελματικής δουλειάς. Και πάνω από όλα είναι αποτέλεσμα μίας διαφορετικής νοοτροπίας διακυβέρνησης:
-Την προηγούμενη εξαετία, η ΕΛ.ΑΣ., όπως και κάθε δημόσια υπηρεσία, όλο το κράτος, αντιμετωπίστηκε ως κομματικό λάφυρο. Το μόνο που ενδιέφερε την παρέα του «καταλληλότερου» ήταν το πώς θα βολευτούν κάποιοι και θα διωχθούν κάποιοι άλλοι. Αυτή η λογική κατέστρεψε τη χώρα και οδήγησε το κράτος σε πλήρη αποσύνθεση επί 5,5 χρόνια.
-Από τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, προτεραιότητα της κυβέρνησης σταμάτησε να είναι η κομματική εκμετάλλευση της ΕΛ.ΑΣ. Προτεραιότητα έγινε η ασφάλεια του πολίτη. Για αυτό και εκατοντάδες αστυνομικοί, που πριν χαραμίζονταν σε καθήκοντα άσχετα με το λειτούργημά τους, άρχισαν να περιπολούν στους δρόμους. Για αυτό και αναδιοργανώθηκαν τάχιστα υπηρεσίες-κλειδιά, όπως η Αντιτρομοκρατική. Τα αποτελέσματα φάνηκαν ήδη και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μέχρι να αποκαταστήσουμε την ηρεμία και την σιγουριά στην καθημερινότητα κάθε πολίτη.
2. Οι επιτυχίες στην εξάρθρωση της τρομοκρατίας είναι ένα εξέχον παράδειγμα ότι κάτι ήδη αλλάζει στην Ελλάδα: αρχίζει και μπαίνει τάξη στο κράτος και ξεκινάει επιτέλους να λειτουργεί υπέρ του πολίτη.
Μας εστάλει από τον κ. Περικλή Πελεκάνο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!