Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Γέροντας Μεθόδιος:«Να λιώσουμε τα χρυσαφικά και τα ασημικά μας »

Ο Γέροντας Μεθόδιος ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Εσφιγμενου προτείνει στον Πατριάρχη να δώσει το Πατριαρχείο και το Άγιο Όρος και Ι.Μ. Εσφιγμενου, μέρος από την περιουσία τους για να μην πάει η χώρα στο ΔΝΤ . «Να λιώσουμε τα χρυσαφικά και τα ασημικά μας » γράφει χαρακτηριστικά ο Γέροντας Μεθόδιος…
…ΕΠΙΣΤΟΛΗ –ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ι.Μ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ
Μ. ΠΕΜΠΤΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ/1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010,
Τη στιγμή που η ορθοδοξία σύμπασα με πνεύμα κατάνυξης και ευλάβειας ,παρακολουθούσε την κορύφωση του θείου δράματος με την ανάλογη προσδοκία της Αναστάσεως Του Κυρίου ,η πολυπληθής αδελφότητα της Ι.Μ Εσφιγμένου ελάμβανε ακόμη μια «πρόσκληση –πρόκληση», προιόν «άνωθεν εντολής», για να πορευτεί εκουσίως είς το δρόμο της Σταύρωσης ………
Μια πόρευση που συνειδητά έχουμε επιλέξει να ακολουθήσουμε τα τελευταία 8 χρόνια ,όπου υφιστάμεθα έναν ανείπωτα ευλογημένο διωγμό ,απο αγιορείτες και μη αδελφούς μας .Αυτή η πρόσκληση –πρόκληση απαντούσε εις τον τίτλο «εί έχεις καρδίαν ,δύνασαι σωθήναι», ένα παραπλανητικό ντοκιμαντέρ για το ζήτημα της Ι.Μ Εσφιγμένου ,που όπως μάθαμε πωλούνταν από τα περίπτερα!!!
Για να είμαστε ειλικρινείς ,η κυκλοφορία ενός τέτοιου ντοκιμαντέρ ,που έθεσαν προς πώληση , τα «υποχείρια του φαρισαϊσμού», οι διαβόητοι «κατσουλιέρηδες», δεν μας εξέπληξε καθόλου ,καθώς μας είναι γνωστά τα εμπορικά τους ελατήρια ,τα οποία πόρρω απέχουν απο τα πνευματικά .Μας προβλημάτισε όμως (αν και δεν θα έπρεπε ) η ημέρα που επέλεξαν να κυκλοφορήσει αυτή η σκηνοθετική επιμέλεια ….
Μ. ΠΕΜΠΤΗ !!!
Αναρωτιόμαστε αν αυτό δεν είναι σκανδαλισμός του χριστεπώνυμου πλήθους ,τότε τι εστί σκανδαλισμός ?Σε τούτες τις μέρες που οι πολίτες αυτής της πολύπαθης χώρας ,επιχειρούν με νύχια και με δόντια να ισορροπήσουν πνευματικά ,μέσα από τη συντριβή και τα πάθη του θεανθρώπου , σ ένα κυκεώνα εκατοντάδων προβλημάτων επιβίωσης ,οι «κατσουλιέρηδες» εξέδιδαν βίντεο ,για το ζήτημα της μονής, έχοντας σαν στόχο πέρα όλων των άλλων να παρασύρουν τους ορθοδόξους σε δρόμους σκοτεινούς ,που αυτοί και οι υποκινητές τους ,δίχως φόβο θεού έχουν επιλέξει .
Εν μέσω των αγίων ημερών της πεντηκοστής που διανύουμε ,επουδενί δεν σκοπεύουμε να αντιπαρατεθούμε .ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ και ΑΛΛΗΛΟΥΣ .Άλλωστε αυτό μας διδάσκει ο Κύριος μας και καλούμε ,όσους μπορούν (αν δύνανται βέβαια να καταβάλουν το αντίτημο των 6,90 ευρώ) να σπεύσουν να αγοράσουν αυτό το τηλεοπτικό κατασκεύασμα ,που δικαιώνει με βάση την απομαγνητοφώνηση ,που έχουμε τα χέρια μας ,τα όσα σθεναρά και αμετακίνητα υποστηρίζουμε ,ώς αδελφότητα εδώ και 38 συναπτά έτη .
Απο την άλλη δεν κρύβουμε ότι αυτό μας θλίβει ,γιατί μέσα απο αυτή την ταινία καταδεικνύεται με διαύγεια η πνευματική κατάπτωση των πρωταγωνιστών της ,που ταυτόχρονα διαφεντεύουν με τρόπο κοσμικό δυστυχώς την αγιώνυμη πολιτεία.Λησμονώντας παράλληλα ότι κριτής των πάντων είναι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός και όχι η Ευρωπαική Ένωση ,όπως ακούγεται μέσα απο τα χείλη μεγαλόσχημου και επιφανή αγιορείτη.
Είναι δε πασιφανές ότι το διακύβευμα ,που κρύβεται πίσω απο την «με κάθε τρόπο»,απομάκρυνση μας απο το Αγιον Όρος ,όπως αναφέρει σε άλλο σημείο του ντοκυμαντέρ,επίσης σημαίνων πρόσωπο της Ιεράς Κοινότητας,είναι η ταχύτατη και συνάμα ολοκληρωτική μετατροπή του «Οίκου της Παναγίας» σε οίκο εμπορίου .Με απλά λόγια σε τουριστικό θέρετρο ,αφού βέβαια προηγηθεί η πολυπόθητη σε αθειστές και αιρετικούς ,ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΒΑΤΟΥ ,που εντέχνως καλλιεργείτε και μέσα απο τις ανεπιτήδευτες (?) και εσώψυχες(?)καταθέσεις κοσμικών και μοναχών ,στο φιλμ .Όλα αυτά κατά την ταπεινή μας γνώμη, βρίσκουν πρόσφορον έδαφος, χάρη στην εκπτωτική διάθεση που δείχνει σε θέματα πίστης ,η κεφαλή της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας ,ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος ,ο οποίος με τη σειρά του στο ντοκιμαντέρ ακούγεται να ζητά ,μέσα απο το πρωτάτο του Αγίου Όρους, από την ελληνική πολιτεία ,να του παραδοθούν επί πίνακι οι 110 κεφαλές, των ομοδόξων αδελφών του ,με το αιτιολογικό της μή μνημόνευσης ….
Για ακόμη μια φορά θα υπενθυμίσουμε στον πατριάρχη μας και πρώτο επίσκοπο του Αγίου Όρους ,πως δεν είμαστε θεσμικοί αντιρρησίες ,αλλά πνευματικοί……
Επιπροσθέτως ,όλες μας οι πνευματικές ενέργειες περιγράφονται και προβλέπονται απο τον καταστατικό Χάρτη του Α.Ο .Εν τέλει θεωρούμε πως είμαστε μια μικρογραφία του ιδίου ,που δίνει μάχη για να κρατήσει ζωντανά της πίστης μας τα όσια και τα ιερά ,μέσα στα σπλάχνα του αφιλόξενου πνευματικά γείτονα .
Αντί λοιπόν να ξοδεύει λόγο και χρήμα για το «θήραμα» μας και με αφορμή την επικείμενη έλευση του στη Θεσσαλονίκη ,τον καλούμε να αποδείξει ότι δικαίως αποκαλείτε ο Πατριάρχης της αγάπης και της φιλανθρωπίας ,θέτοντας στη διάθεση του ταμείου αλληλεγγύης της ελληνικής κυβέρνησης ,ένα τμήμα μοναχά απο τα «χρυσαφικά» και τα «ασημικά», που έχει στο θησαυροφυλάκιο του το Οικουμενικό πατριαρχείο και το Άγιον Όρος .
Να αποσοβηθεί κατ αυτόν τον τρόπο η χρεωκοπία της χώρας και της επαχθούς υπαγωγής της σε οργανισμούς ,που σαν στόχο έχουν ξεκάθαρα θέσει τον αφανισμό του ελληνισμού και της ορθοδοξίας από τον παγκόσμιο χάρτη. Απο εμάς πρέπει να «πυροδοτηθεί» η Ανάσταση αυτής της πατρίδας .
Ας μην σπέρνουμε λοιπόν διχόνοιες ,ετούτες τις δύσκολες ώρες μεταξύ των Ελλήνων ,όπως επίσης και σε αλλοδαπούς που ζουν και αφομοιώθηκαν μαζί τους σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΡΘΩΣ ΣΥΝΤΗΡΗΜΕΝΑ ,ΠΑΡΑ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΕΥΧΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ……..ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΩΡΕΣ ……ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ……ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ «ΛΙΩΣΟΥΜΕ» ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ,ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ,ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΕΡΕΗ ΚΑΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ……..ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΥΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ ΜΑΣ …..
Χ Ρ Ι Σ Τ Ο Σ Α Ν Ε Σ Τ Η
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ =ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ
Υ.Γ Καλούμε επίσης και τους αδελφούς «κατσουλιέρηδες», τα έσοδα της ταινίας να τα διαθέσουν είς το ταμείον της αλληλεγγύης .Δεν είμαστε σίγουροι ότι θα το κάνουν .Αν το πράξουν όμως θα τους είμαστε ευγνώμονες ,όπως και για όλα όσα έχουν κάνει σε βάρος μας ,όλα αυτά τα χρόνια …..
ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΓΕΡΩΝ ΜΕΘΟΔΙΟΣ
ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΣ Ι.Μ. ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ
Πηγή: www.seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!