Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010

Τα όπλα είχαν χρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις του Επ. Αγώνα

Τον Επαναστατικό Αγώνα "έδειξε" η βαλλιστική εξέταση, στα όπλα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα στη συμβολή των οδών Αιγίνης 8 και Ύδρας, στην Κυψέλη, πίσω από την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα της Νέας...
...Ιωνίας στις 30 Απριλίου του 2007, την επίθεση εναντίον λεωφορείου που μετέφερε άνδρες των ΜΑΤ στο Γουδί στις 23 Δεκεμβρίου του 2008, αλλά και πίσω από την επίθεση εναντίον αστυνομικών των ΜΑΤ έξω από παράρτημα του υπουργείου Πολιτισμού, στα Εξάρχεια, που σημειώθηκε στις 5 Ιανουαρίου του 2009 και κατά την οποία τραυματίστηκε ο αστυφύλακας Διαμαντής Ματζούνης.Πιο συγκεκριμένα, όπως έκανε γνωστό η ΕΛ.ΑΣ., στην επίθεση στο Γουδί χρησιμοποιήθηκαν τα δύο καλάσνικοφ και ένα ΜΡ5, στο υπουργείο Πολιτισμού το ένα καλάσνικοφ και το υποπολυβόλο, ενώ στην επίθεση στο ΑΤ Νέας Ιωνίας το MP5.
Τα ευρήματα στο διαμέρισμα 5ου ορόφου πολυκατοικίας, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αιγίνης 8 και Ύδρας, στην Κυψέλη, το οποίο είχε ενοικιασθεί στο όνομα «Γριβοκωστόπουλος Αναστάσιος» και θεωρείται ότι αποτελεί το βασικό διαμέρισμα όπου έκρυβε τα όπλα της η οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», ανακοίνωσε και επίσημα, το απόγευμα της Τρίτης, η ΕΛ.ΑΣ. Όπως σημείωσε ο αρχηγός της, Λευτέρης Οικονόμου, μεταξύ των ευρημάτων εντοπίστηκε και ένα υπηρεσιακό όπλο, τύπου MP5, το οποίο πέραν των προαναφερθεισών επιθέσεων, είχε χρησιμοποιηθεί σε ληστεία στη Θεσσαλονίκη, το 2004.
«Στο διαμέρισμα αυτό, το οποίο χρησιμοποιούνταν, ως κρησφύγετο, από την οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας», ανέφερε η αστυνομία, από τη μέχρι τώρα έρευνα βρέθηκαν:
- Ένας (1) εκτοξευτήρας ρουκετών, τύπου RPG-7.
- Πέντε (5) ρουκέτες.
- Δύο (2) πυροβόλα όπλα – τυφέκια, τύπου KALASHNIKOV και τέσσερις (4) γεμιστήρες ενωμένες μεταξύ τους σε αντίθετη φορά ανά ζεύγος, άνευ φυσιγγίων, εντός δυο σάκων ορειβατικού τύπου.
- Ένα (1) υποπολυβόλο ΜΡ5, με πτυσσόμενο κοντάκι, άνευ γεμιστήρα και φυσιγγίου στη θαλάμη.
- Τρία (3) πιστόλια.
- Τρεις (3) χειροβομβίδες.
- Φορέας αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού με πλήρες ηλεκτρικό κύκλωμα.
- Εξήντα οχτώ (68) μασούρια εκρηκτικού γαλακτώματος και ζελατοδυναμίτιδας.
- Πέντε (5) μασούρια αμμωνιοδυναμίτιδας.
- Ποσότητα ηλεκτρικών πυροκροτητών.
- Ένας (1) γεμιστήρας υποπολυβόλου, κενός φυσιγγίων.
- Ένα (1) ξύλινο κοντάκι καφέ χρώματος.
- Δεκατέσσερα (14) φυσίγγια πυροβόλου όπλου, των 9 χιλιοστών, LUGER , εκ των οποίων τρία (3) φέρουν βύθισμα στο καψύλιο.
- Δύο (2) φυσίγγια πυροβόλου όπλου KALASHNIKOV, με βύθισμα στο καψύλιο.
- Δεκατρία (13) φύλλα χάρτου τα οποία περιέχουν μηχανογραφημένο κείμενο της προκήρυξης που στάλθηκε για την ανάληψη ευθύνης της βομβιστικής επίθεσης με παγιδευμένο όχημα στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, στις 2 Σεπτεμβρίου 2009.
- Ένας ηλεκτρονικός εκτυπωτής.
- Ένας σαρωτής εγγράφων.
- Ένας καταστροφέας εγγράφων, εντός του οποίου υπήρχαν τεμάχια κατεστραμμένων φύλλων χάρτου.
- Αντικείμενα για κατασκευή πλαστών δελτίων αστυνομικής ταυτότητας όπως: Εντυπώματα στρογγυλών σφραγίδων Αστυνομικής Υπηρεσίας και φύλλα χάρτου με στοιχεία ταυτότητας προσώπων.
-Ένας (1) φορητός εξωτερικός δίσκος αποθήκευσης δεδομένων (usb stick).
Όπως ανακοίνωσε ο κ. Οικονόμου, το ανευρεθέν υποπολυβόλο «HECKLER and KOCΗ» με αριθμό C - 48330 αφαιρέθηκε από φύλακα υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας κατά τη διάρκεια ληστείας, στην οδό Βασιλίσσης Όλγας 95 στη Θεσσαλονίκη. Η ληστεία έγινε στις 08:15 το πρωί της 25ης Αυγούστου 2004, από δύο ένοπλους άγνωστους δράστες που φορούσαν κράνη και αφαίρεσαν το ποσό των 18.400 ευρώ. Οι έρευνες συνεχίζονται, σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου.
Πηγή: www.tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!