Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Οι άνθρωποι του Αστικού ΚΤΕΛ σήμερα στο δημαρχείο Τρικάλων

Τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Μιχάλη Ταμήλο επισκέφθηκε σήμερα σύσσωμο το σώμα των μελών του Αστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων (αποτελούμενο από 40-50 άτομα) με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Ιωάννου, τον Αντιπρόεδρο κ. Κώστα Τσίντζο, τον νομικό σύμβουλο κ. Μπάμπη Τσιρογιάννη καθώς και...
...τον Αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κ. Σακελλαρίου. Έναυσμα για την συνάντηση αυτή αποτέλεσαν τα πρόσφατα επεισόδια που έγιναν στον χώρο της οδού 28ης Οκτωβρίου και Αλβανικού Μετώπου και αντικείμενο της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε ήταν η αντιμετώπιση προβλημάτων που υφίστανται από την συνύπαρξη της αφετηρίας του Αστικού ΚΤΕΛ με την λειτουργία της καθημερινής λαϊκής αγοράς στην περιοχή.
Μιλώντας για υα θέματα αυτά ο Πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ κ. Ιωάννου διαμαρτυρήθηκε για το «άβατον» που έχει επικρατήσει από ελάχιστους συμμετέχοντες στην καθημερινή λαϊκή αγορά και τόνισε ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί δεν τιμά κανένα. Ζητάμε ευρωπαϊκού επιπέδου Αστική συγκοινωνία στα Τρίκαλα, ήταν τα λόγια του Αντιπροέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κ. Σακελλαρίου, που πήρε τον λόγο στη συνέχεια και τόνισε ότι από την πλευρά του το Αστικό ΚΤΕΛ Τρικάλων έχει κάνει πολλά βήματα μπροστά προς αυτή την κατεύθυνση. Τόνισε τέλος ότι όσον αφορά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με ορισμένους πωλητές, το μόνο που ζητά το ΚΤΕΛ είναι να εφαρμοστούν οι αποφάσεις που από κοινού με όλους τους φορείς έχουν ληφθεί.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Ταμήλος αφού καταδίκασε τα επεισόδια, τόνισε ότι η πραγματική πηγή του προβλήματος βρίσκεται στο διοικητικό κενό που έχει υπάρξει μετά την αφαίρεση των αρμοδιοτήτων της τέλεσης της λαϊκής αγοράς από τον Δήμο και την παραχώρηση μεγάλου αριθμού αδειών από την Νομαρχία, με αποτέλεσμα την υπερπληθώρα δικαιούχων έναντι μικρού αριθμού θέσεων στον χώρο αυτό. Επεσήμανε πάντως, ότι ο συγκεκριμένος χώρος όπου έγινε το επεισόδιο δεν έχει οριστεί ως κομμάτι της λαϊκής αγοράς και ότι ελάχιστοι θρασύτατοι από τους μετέχοντες στην λαϊκή αγορά επιμένουν να χρησιμοποιούν δημοτικό χώρο που δεν τους ανήκει. Καταλήγοντας εξέφρασε την πεποίθηση του ότι τα προβλήματα αυτά θα ξεπερασθούν οριστικά σε 1 έως 2 μήνες όταν και αναμένεται να ψηφισθεί ο Νόμος με τον οποίο οι Δήμοι θα αναλάβουν ξανά τις αρμοδιότητες τέλεσης των λαϊκών αγορών.
Ζήτησε πάντως συγγνώμη για το μερίδιο ευθύνης που έχει και ο Δήμος Τρικκαίων για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην καθημερινή λαϊκή αγορά, καθώς - όπως είπε - σε κάποιες περιπτώσεις ίσως να υπήρξε ολιγωρία στους ελέγχους ή υπερβολική ανοχή σε ορισμένες άλλες. Ξεκαθάρισε όμως ότι εντολή του είναι η Δημοτική Αστυνομία να καταγράφει καθημερινά τις όποιες παραβάσεις και να βεβαιώνει τα πρόστιμα στους παραβάτες.
Καταλήγοντας, ανέφερε ότι στους σχεδιασμούς του Δήμου Τρικκαίων είναι να πραγματοποιούνται δύο ακόμη περιφερειακές αγορές που μαζί με τις δύο που ήδη έχουν ξεκινήσει να αποσυμφορήσουν την κεντρική λαϊκή αγορά που θα γίνεται μία φορά την εβδομάδα.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!