Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010

Τα κινητά βλάπτουν τα παιδιά

Τα παιδιά κάτω των 12 ετών δεν πρέπει να χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα προειδοποίησε ένας κορυφαίος σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης. Ο καθηγητής Λόουρι Τσάλις επισήμανε ότι τα παιδιά δεν είναι «μικροί ενήλικοι» και ότι δεν πρέπει να τους δίνουμε κινητά πριν από...
...την ηλικία των 12 ετών. Ακόμη και τότε, οι έφηβοι θα πρέπει να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους για να στέλνουν μηνύματα κειμένου μάλλον, παρά για να μιλούν, πρόσθεσε ο καθηγητής, ο οποίος είναι γιατρός και ειδικεύεται στις επιπτώσεις των ακτινοβολιών.Δήλωσε ακόμη πως, ενώ δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τα παιδιά είναι πιο ευαίσθητα απ΄ ό,τι οι ενήλικοι στην ακτινοβολία που εκπέμπουν τα κινητά τηλέφωνα, το ενδεχόμενο αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί.
Ο καθηγητής Τσάλις, πρώην επικεφαλής του χρηματοδοτούμενου από την κυβέρνηση Ερευνητικού Προγράμματος για την Κινητή Τηλεπικοινωνία και την Υγεία (ΜΤΗR), δήλωσε: «Πιστεύω ότι είναι πιθανό, επειδή το ανοσοποιητικό σύστημά τους εξακολουθεί να αναπτύσσεται και επειδή γνωρίζουμε ότι τα παιδιά είναι πιο ευαίσθητα σε άλλα πράγματα, για παράδειγμα στο υπεριώδες φως. Αν ένα παιδί εκτεθεί υπερβολικά στο φως του ήλιου, είναι πιο πιθανό να πάθει καρκίνο του δέρματος απ΄ ό,τι ένας ενήλικος που έχει υποστεί την ίδια έκθεση. Είναι πιο ευαίσθητα σε ρυπαντές. Υπάρχει η σκέψη ότι μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο».
Ερευνα. Οι συστάσεις διατυπώθηκαν καθώς η ΜΤΗR αρχίζει μια 30ετή έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας θα παρακολουθηθεί η χρήση κινητών τηλεφώνων σε σχέση με την υγεία σε 250.000 Ευρωπαίους (από τους οποίους οι 100.000 είναι Βρετανοί). Δεδομένα για τον αριθμό των κλήσεων και τη διάρκειά τους θα διασταυρωθούν με στοιχεία για την υγεία ώστε να διαπιστωθεί αν τα κινητά προκαλούν ή επιδεινώνουν καρκίνους, περιλαμβανομένων αυτών του αυτιού, του δέρματος και του εγκεφάλου.
Πηγή: yourbaby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!