Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

«Η ΤΕΧΝΗ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ!»

Μια γόνιμη συνεργασία του Συλλόγου Ρωσόφωνων και Ρωσόφιλων Νομού Τρικάλων με την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών Συγγραφέων των Πέντε Ηπείρων.
Τρίκαλα 10 Μαΐου 2010
Την περασμένη Τρίτη 6 Μαΐου στα γραφεία της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων της πόλης μας ο Σύλλογος Ρωσόφωνων και Ρωσόφιλων Νομού Τρικάλων συμμετείχε επιτυχώς στην...
...ξεχωριστή εκδήλωση που έγινε με πρωτοβουλία του Δήμου Τρικκαίων και της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών των Πέντε Ηπείρων (ΕΕΛΣΠΗ) για την παρουσίαση της 4ης Ανθολογίας, με την οποία προβλήθηκε το λογοτεχνικό έργο 42 Ελλήνων Ομογενών Λογοτεχνών, σκορπισμένων σ’ όλο τον πλανήτη μας και ενωμένων ταυτόχρονα με μια μοναδική ιδέα, «Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΥΝΟΡΑ!»
Βασικός συντελεστής της όμορφης αυτής λογοτεχνικής βραδιάς ήταν ο Πρόεδρος της ΕΕΛΣΠΗ, ο πολυβραβευμένος για τα λογοτεχνικά έργα του κ. Βάϊος Φασούλας, φίλος και μέλος του Συλλόγου μας, ο οποίος από την ίδρυσή του είναι κοντά μας, αφού το σύνθημα της ΕΕΛΣΠΗ, «Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΥΝΟΡΑ!» εκφράζει απόλυτα και συνδυάζεται αρμονικά με το σύνθημα του Συλλόγου μας «Η ΤΕΧΝΗ ΕΝΩΝΕΙ», το οποίο προβάλλουμε πάντα μέσα από τις πολυάριθμες πολιτιστικές εκδηλώσεις μας.
Αυτή τη φορά, στην παραπάνω εκδήλωση συμμετείχε ενεργά η νεολαία του Συλλόγου μας. Μεταξύ άλλων, αποσπάσματα από τα λογοτεχνικά έργα της ελληνικής διασποράς ακούστηκαν και από την 17χρονη μαθήτρια Γιάννα Κιριλιτσένκο, «μία καλλονή από τη Ρωσία», όπως τη χαρακτήρισε ένας από τους εκλεκτούς προσκαλεσμένους και παρουσιαστής της βραδιάς, πασίγνωστος στην ελληνική διασπορά, δημοσιογράφος της ΕΡΑ 5, Νώε Παρλαβάντζας και συνέχισε: «που ήρθε μικρή στην Ελλάδα, την αγάπησε παράφορα και μέσα σε μια τετραετία έμαθε άψογα Ελληνικά, ερωτεύθηκε τη λογοτεχνία και από τότε απαγγέλλει, ως έτοιμη ηθοποιός, τα δύσκολα λυρικά και πεζά αριστουργήματα του ελληνικού λόγου!»
Συμφωνούμε απόλυτα με τις παρακάτω σοφές επισημάνσεις του κ. Ν. Παρλαβάντζα: «Αυτός δεν είναι ο στόχος του οικουμενικού ελληνισμού; Να ενσωματώνει στους κόλπους του, να μυεί στην ομορφιά και την ελευθερία της πολυσήμαντης διαχρονικής του Παιδείας τους λαούς όλου του κόσμου;»
Την επομένη επακολούθησε δείπνο εργασίας μεταξύ του Προέδρου της ΕΕΛΣΠΗ κ. Βάϊου Φασούλα, του Δ.Σ. του Συλλόγου μας Ρωσόφωνων και Ρωσόφιλών και του δημοσιογράφου της ΕΡΑ 5 κ. Νώε Παρλαβάντζα, ο οποίος χρόνια ασχολείται και γνωρίζει άριστα τα προβλήματα των Ελλήνων Ομογενών στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ. Το αποτέλεσμα της συζήτησης ήταν να ανοίξει ο δρόμος για ενδιαφέρουσες συνεργασίες μεταξύ μας στο μέλλον, όπως επιστημονικές ημερίδες, συμπόσια, σεμινάρια και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις σχετικά με τον Ελληνισμό της πρώην ΕΣΣΔ και τις ελληνορωσικές σχέσεις.
Ευχαριστούμε εγκάρδια τον φίλο Βάϊο Φασούλα και την ΕΕΛΣΠΗ για την ιδέα συμμετοχής του Συλλόγου μας στην παραπάνω λογοτεχνική βραδιά, που εκτός από την ευχάριστη και χρήσιμη εμπειρία της «νέας ηθοποιού» μας, Γιάννας Κιριλιτσένκο, ο Σύλλογος Ρωσόφωνων και Ρωσόφιλων Νομού Τρικάλων έγραψε ακόμη μια όμορφη σελίδα στην πολιτιστική ζωή του και μας γέμισε με πίστη και ελπίδα για νέες ποιοτικές συνεργασίες στον τόπο μας, για τον τόπο μας, για τον ασύνορο πολιτισμό και τις τέχνες που ενώνουν!
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΩΣΟΦΙΛΩΝ
ΚΑΙ ΡΩΣΟΦΙΛΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!