Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Αιχμές Χατζηγάκη για την πολιτική του ΠΑΣΟΚ

Την πολιτική της Κυβέρνησης Καραμανλή στον αγροτικό τομέα και όχι μόνο υπερασπίζεται με άρθρο του στην "Καθημερινή" ο βουλευτής Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. και πρώην υπουργός κ. Σωτήρης Χατζηγάκης. Ειδικότερα...
...για το πακέτο στήριξης των αγροτών που δόθηκε επί υπουργίας του στο Αγροτικής Ανάπτυξης ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι "η αλήθεια είναι ότι για την αντιμετώπιση των σοβαρών ζημιών που είχαν υποστεί οι καλλιέργειες των αγροτών το 2008, και στο πλαίσιο μιας αναδιανεμητικής πολιτικής που ακολούθησε η κυβέρνηση Καραμανλή υπέρ των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων, τον Ιανουάριο του 2009, αποφασίστηκε η καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες, ύψους 425 εκατ. ευρώ.Οι αποζημιώσεις εκείνες σε καμιά περίπτωση δεν ήταν «δωράκια», όπως επιχείρησε να τα παρουσιάσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η ορθότητα, μάλιστα, της πολιτικής αυτής επιλογής της κυβέρνησης Καραμανλή επικυρώθηκε έμπρακτα από την Ε.Ε. με την απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας, τον Οκτώβριο του 2009. Στην εν λόγω απόφαση, οι υπουργοί λαμβάνοντας υπόψη τα ίδια με την τότε ελληνική κυβέρνηση πραγματικά γεγονότα, ότι, δηλαδή, τα έτη 2008-2009 υπήρξαν ιδιαιτέρως ζημιογόνα για την ευρωπαϊκή γεωργία, επέτρεψε στα κράτη-μέλη να προβούν κατά το δοκούν και σε κρατικές ενισχύσεις, και μάλιστα αναδρομικά".
Για την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η οικονομία της χώρας μας ο κ. Χατζηγάκης κάνει την αυτοκριτική του σημειώνοντας πως "για τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή, η Νέα Δημοκρατία έχει κάνει την αυτοκριτική της και έχει αναγνωρίσει το μερίδιο ευθυνών που της αναλογεί για την κατάσταση της οικονομίας της χώρας". "Ωστόσο" υπογραμμίζει "δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια στις τεράστιες ευθύνες που φέρει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για τη σημερινή κατάσταση: η κυβέρνηση που με τις πολιτικές της επιλογές, τις καθυστερήσεις, τις λανθασμένες τακτικές και τις αστοχίες των τελευταίων μηνών μετέτρεψε μια κρίση ελλείμματος σε κρίση δανεισμού και αξιοπιστίας της χώρας μας στις διεθνείς αγορές και έσυρε την Ελλάδα στα χέρια του ΔΝΤ, με τα γνωστά σε όλους μας σημερινά αποτελέσματα".
Από το πολιτικό γραφείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!