Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

«Εγώ… η άλλη»

Μουσική παράσταση, Bar Theater Company (Βόλος).
Αρχίζει σήμερα το Theatro Thes-festival που διοργανώνει το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ για πρώτη φορά στην πόλη μας. Theatro thes-festival (Thessaly theatre festival) ήτοι 1η Συνάντηση Θεατρικών Σχημάτων Θεσσαλίας.
Η εναρκτήρια παράσταση του...
...φεστιβάλ είναι η πρωτότυπη μουσική παράσταση «Εγώ… η άλλη» από το Bar Theater Company (Βόλος) που θα παρουσιαστεί σήμερα Τρίτη 4/5 και αύριο Τετάρτη 5/5 στις 22.30 στη Suita art café. (πληροφορίες τηλ. 24310 30362 & 24310 20000).
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δακτυλάς
Μουσική επιμέλεια, τραγούδι: Νίκος Παπαργύρης
Ηθοποιοί: Σοφία Ηλιάδη, Ηρακλής Παπαγιάννης, Δημήτρης Δακτυλάς
Η μουσική παράσταση «Εγώ… η άλλη», είναι βασισμένη σε τρεις ειδικά διασκευασμένους θεατρικούς μονολόγους και πλαισιώνεται από ζωντανή μουσική και τραγούδι. Είναι μια παράσταση που διαπραγματεύεται τους ρόλους της ζωής μας, τις μάσκες και τις μεταμφιέσεις μας, τα ψέματα και τις αλήθειες μας, σε μια κοινωνία όπου «τα ράσα κάνουν τον παπά» και όπου μοιάζει να μην έχουν τελικά καμία σημασία οι πράξεις μας αυτές καθαυτές, άλλα οι δηλώσεις που κάνουμε γι’ αυτές (τις πράξεις).
Η ομάδα Bar Theater Company δημιουργήθηκε στον Βόλο υπό την καθοδήγηση του ηθοποιού και σκηνοθέτη, Δημήτρη Δακτυλά, με βασικό στόχο να υπηρετήσει την τέχνη του θεάτρου σε όλες της τις μορφές και ταυτόχρονα να γεφυρώσει την απόσταση που υπάρχει μεταξύ ηθοποιών και θεατών. Για το λόγο αυτό ο «φυσικός χώρος» των παραστάσεων της ομάδας δεν είναι οι κλασικές αίθουσες θεάτρου, αλλά χώροι στους οποίους οι άνθρωποι συναντιούνται για να επικοινωνήσουν, να χαλαρώσουν και να διασκεδάσουν. Μεταφέροντας την παράσταση σε bars, cafes ή άλλους αντίστοιχους χώρους συνάθροισης, εξαρχής δημιουργείται ένα κλίμα αμεσότητας και οικειότητας μεταξύ ηθοποιών και θεατών, έτσι ώστε οι δεύτεροι μέσω της διαδραστικής μορφής των παραστάσεων να αποτελούν τμήμα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!