Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

43η Διεθνής Πολιτιστική γιορτή ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ 2010

Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου
Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ
Για ακόμα μία χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ μέσα στις παράπλευρες πολιτιστικές εκδηλώσεις των Καραϊσκακείων που γίνονται στο Μαυρομμάτι , το Σάββατο που μας πέρασε οργάνωσε με απόλυτη επιτυχία τον...
...37ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΟ ΔΡΟΜΟ . Ο παραπάνω αγώνας –θεσμός πλέον για το Ν. Καρδίτσας δείχνει τη διαχρονικότητα τέτοιων πολιτιστικών –αθλητικών δράσεων όταν γίνονται από ανθρώπους με μεράκι και αγάπη για αυτό που κάνουν . Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο αγώνας αυτός αντέχει 37 ολόκληρα χρόνια και κάθε χρόνο δείχνει ,και είναι αναβαθμισμένος και ποιο καλά οργανωμένος από την προηγούμενη χρονιά. Αυτό κατά την άποψή μας συμβαίνει και από την συμμετοχή των Αθλητών –Δρομέων που με την ανιδιοτελή τους συμμετοχή θέλουν να τιμήσουν τον μεγάλο πολεμικό νου του 21’ ,τον Αετό των Αγράφων Γ. Καραϊσκάκη. Αναλαμβάνοντας πριν από εννέα [9] χρόνια σαν Σύλλογος την εξ ολοκλήρου διεξαγωγή του αγώνα πιστέψαμε ότι μπορούμε να τον αναδείξουμε πανελλήνια και να τον κάνουμε σε πρώτη φάση συνείδηση σε όλο το χώρο της Θεσσαλίας . Αλλάζοντας απλώς το σημείο τερματισμού που πρώτα ήταν η πλατεία της Καρδίτσας ,με αυτή της πλατείας του Μαυρομματίου , καταφέραμε πιστεύουμε να δώσουμε ένα επί πλέον κίνητρο στους Αθλητές –Δρομείς γιατί πλέον ξέρουν ότι τερματίζοντας στην πλατεία του Μαυρομματίου μπροστά στον μεγαλοπρεπή έφιππο Ανδριάντα του Γ. Καραϊσκάκη, και με ένα σίγουρα μεγάλο πλήθος από κόσμο να τους περιμένει η ψυχολογία τους θα ήταν ανεβασμένη και ο αγώνας τους ποιο εύκολος . Εξ άλλου το γεγονός ότι κάθε χρόνο οι συμμετέχοντες από όλη σχεδόν την Ελλάδα πληθαίνουν μας δίδει και εμάς τους οργανωτές ένα επί πλέον κίνητρο και κουράγιο ώστε αυτός πλέον ο θεσμός του Καραϊσκάκειου Δρόμου να συνεχίσει να διεξάγεται για πολλά ακόμα χρόνια . Ο πρωτεργάτης και εμπνευστής αυτού του αγώνα κ. Γιάννης Κατσικοβόρδος πρώην μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας θα πρέπει να αισθάνεται υπερήφανος για τον <<γιο του>> και τον διαβεβαιώνουμε ότι είναι σε καλά <<χέρια>> ,τουλάχιστο όσο θα είμαστε εμείς στο Δ.Σ. του Συλλόγου, και ότι κάθε χρόνο αν και δεν έχουμε την στήριξη από κανέναν αθλητικό φορέα του Νομού μας, εμείς θα προσπαθούμε αυτόν τον θεσμό που λέγεται ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ να τον συνεχίσουμε με κάθε τρόπο και να τον κάνουμε ακόμα ποιο γνωστό σε όλη την Ελλάδα. Φέτος στον Κ.Δ. αποστάσεως 25 χιλιομέτρων έλαβαν μέρος 44 αθλητές από διάφορα μέρη της Ελλάδας κάτω από τις ποιο ιδανικές όπως μας είπαν καιρικές συνθήκες . Μετά τον τερματισμό και τις καθιερωμένες απονομές των μεταλλίων ,και των κυπέλλων , ο σύλλογός μας παρέθεσε γεύμα σε όλους τους Δρομείς κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια και δίπλα από τον έφιππο Ανδριάντα του Γ. Καραϊσκάκη στην ομώνυμη ανακαινισμένη πλατεία του χωριού μας. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την μεγάλη του βοήθεια στην διεξαγωγή του αγώνα τον πρόεδρο του Τ.Σ. Μαυρομματίου κ. Επ. Γκινή και τους ανθρώπους των σταθμών νερού κατά μήκος της διαδρομής. Για την ιστορία η γενική κατάταξη των δέκα πρώτων Δρομέων έχει ως εξής:
[Όλα τα ονόματα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας που είναι:
www.karaiskakismavrommatiou.blogspot.com]
1. Μπάκος Νικόλαος 1,40,35
2. Κωνσταντινίδης Κοσμάς 1,46,03
3. Γούλας Νικόλαος 1,46,15
4. Καραμέτος Γεώργιος 1,46,53
5. Παρλαπάνος Δημήτριος 1,47,08
6. Τσουλφίδης Ηλίας 1,49,07
7. Γούλας Απόστολος 1,52,49
8. Μουσιάρης Γεώργιος 1,54,12
9. Οικονόμου Δημήτριος 1,58,06
10. Ζησόπουλος Βησσαρίων 2,02,06
Επίσης ο Σύλλογός μας την Παρασκευή 25 Ιουνίου επικεφαλής όλων των χορευτικών αποστολών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παραβρέθηκε στην εναρκτήρια βραδιά των ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΩΝ στο Δημοτικό Στάδιο της Καρδίτσας , και παρουσίασε με το έμπυρο χορευτικό του τμήμα και υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας φυσικής Αγωγής και χοροδιδάσκαλο των χορευτικών μας τμημάτων Ευθυμίας Γιώτη χορούς από την περιοχή των ιστορικών Αγράφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!