Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

ΣΤΟΝ ΑΘΛΟ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΒΑΣΚΟΥ

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010 ώρα 12.00 μεσημέρι ......Κυριακή 6 Ιουνίου 2010 ώρα
19.00 αρχή και τέλος του εγχειρήματος Τρίκαλα-Βουλγαρία- Τουρκία-Τρίκαλα το Δημαρχείο Τρικάλων. Εβδομήντα οκτώ ώρες και 1.596.6 χιλ. πάνω στο ποδήλατο ο υπεραθλητής ποδηλάτης Στέλιος Βάσκος εκπλήρωσε το όνειρο του. Πίστευε και πίστεψε ότι θα...
...πετύχει να τερματίσει.
Με την ευχή της οικογένειας του ,και τις ευχές της Οργανωτικής Επιτροπής και των μελών της αποστολής, των Τρικαλινών κλπ . κλπ φίλων του Στέλιου ξεκίνησε το εγχείρημα μπροστά από το χώρο του Δημαρχείου με πλήθος κόσμου να χειροκροτεί όπως και στο διάβα της διαδρομής Τρικάλων και Καλαμπάκας κλπ.
Οι καιρικές συνθήκες ήταν ευνοϊκές παρ' ότι η ΕΜΥ ανακοίνωνε ότι θα έχουμε βροχές και καταιγίδες (ακόμη και ο ημερομηνίας Γ.Ρούφος) προέβλεπε βροχές σ' όλη την Ελλάδα.
Εμάς όμως την αποστολή του Στέλιου, ο καιρός ήταν σύμμαχος .Όταν έβρεχε στα Γρεβενά π.χ. φθάνοντας εμείς η βροχή μεταφέρονταν στη Βέροια .Αυτό συνέβαινε σ' ολη τη διαδρομή και στη Βουλγαρία και στη Τουρκία. Πριν την Ξάνθη όμως στα πομακοχώρια συγκεκριμένα στον Ίασμο δεν μας έκανε τη χάρη, λές και ειδοποιήθηκε από το Τούρκικο Τελωνείο kapikule να μας ταλαιπωρήσει. Ηταν το Σάββατο 5 Ιουνίου και ώρα 15.10 ένα δυνατό μπουρίνι έρχεται από δεξιά μας που κράτησε ως τις 16.00. Ο Στέλιος απτόητος φόρεσε το αδιάβροχο του συνεχίζοντας το όνειρο του. Τ' αυτοκίνητα με την Τρίτη σκάλα στους υαλοκαθαριστήρες αντιμετωπίζουν το δυνατό βροχοχάλαζο της εποχής για 16 χιλιόμετρα.
Της Ασπροβάλτας όμως το δεύτερο και μεγαλύτερης διάρκειας μπουρίνι με το βαθύ σκοτάδι και ορατότητα μηδέν αναγκαστήκαμε να διακόψουμε την πορεία μας .Το υπόλοιπο της διαδρομής μέχρι τα Τρίκαλα φυσιολογικό. Φθάνοντας στο Δημαρχείο ακριβώς στις 7.00 το βράδυ της Κυριακής 6 Ιουνίου όταν ο Στέλιος σήκωσε τα χέρια του να ευχαριστήσει και να χαιρετίσει τον κόσμο που τον αποθέωνε χειροκροτώντας τογ, άρχισε να βρέχει. Σημείο του καιρού που λέει φίλε Στέλιο σε βοήθησα να τερματίσεις ,να φθά¬σεις στα Τρίκαλα νικητής και να νοιώσεις την αγάπη του κόσμου (λαοθάλασσα) και ειδικά από την Καλαμπάκα μέχρι το Δημαρχείο Τρικάλων. Το αξίζεις.
Κάλυψη ασθενοφόρων.
Στο Ελληνικό έδαφος από Τρίκαλα μέχρι το Κλειδί Βέροιας και στην επιστροφή από το Αγιόφυλλο Καλαμπάκας μέχρι Τρίκαλα. Στη Βουλγαρία.
Μας εστάλει έγγραφο που μας ενημέρωνε σε ποια σημεία (πόλεις) θα μας περίμεναν ασθενοφόρα. Συγκεκριμένα το πρώτο ασθενοφόρο μάρκας Σιτροεν Τζάμπερ αρ,κυκλοφορίας Ε 31 -75 ΒΤ θα μας συνοδέψει από σύνορα kulata μέχρι την πόλη dupnica.
Το δεύτερο με αρ,κυκλ. CA 97-92 MX μάρκας Σιτροεν Τζάμπερ από την πόλη dupnica μέχρι τον αυτοκινητόδρομο (ΑΙ)
Το τρίτο μάρκας WV και αρ,κυκλοφ. CA 73 41 ΚΗ από (ΑΙ) μέχρι το χωριό BYALA REKA και
το τέταρτο μάρκας ford με αρ,κυκλ. Χ 16 09 ΒΒ από byala reka μέχρι τα σύνορα kapitan adreevo.
Στη Τουρκία ( Δεν μας χρειάζεται άλλη περιποίηση.............)
Αστυνομική κάλυψη
Την αποστολή (κομβόι) συνόδευαν πάντα δύο αστυνομικά οχήματα, ένα εμπρός και 'ένα πίσω. Άψογη των Τρικάλων που είχε τον μεγαλύτερο φόρτο τόσο της αναχώρησης οσο και της επιστροφής ειδικά από Καλαμπάκα που τα εκατοντάδες αυτοκίνητα, μηχανάκια και κόσμο μονοδρόμησαν την οδό Καλαμπάκας ,Μετεώρων Ασκληπιού Δημαρχείο, χωρις να συμβεί ατύχημα. Καλή των πόλεων ,Γρεβενών,Κοζάνης,Βέροιας,Θεσσαλονίκης,Εβρου,Κομοτηνής ,Ξάνθης ,Καβάλας. Κιλκίς -Σερρών άσε ξέρουν άλλο δρόμο σύντομο. Της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ πάρα πολύ καλή η παρουσία τους πολλοί νόμιζαν ότι ήταν καινούργια ασθενοφόρα οχήματα που ήρθαν να καλύψουν το εγχείρημα.
Βουλγάρικη αστυνομική κάλυψη αρίστη .Απο τον συνοριακό σταθμό kulata μέχρι τα σύνορα της Τουρκίας κανένα πρόβλημα πάρα την μεγάλη κυκλοφορία από νταλίκες .θα επαινέσουμε χωριστά τον σούπερ τροχονόμο με αυτοκίνητο ΑUDI TT cabrio 3.000 κυβικων που πάνω στη ΣΟΦΙΑ για 10 χιλ. νέκρωνε τα πάντα με τα σήματα-παραγγέλματα του .Εξ ίσου άριστη ήταν και η ανταπόκριση των οδηγών να κοκαλώνουν τα οχήματα τους, μεχρι να περάσει η αποστολή. Ερώτημα: Τι ήταν αυτό που υπάκουαν οι οδηγοί!!!!!
Τουρκία. Ένα αυτοκίνητο και ο οδηγός του κοίταζε το ρολόι του πως και πώς να μας ξεφορτωθεί.
Συνοριακοί Σταθμού
Στον Προμαχώνα και KULATA της Βουλγαρίας η είσοδος και η έξοδος ελεύθερη, χρόνος καθυστέρησης μηδέν. Εξοδος από Βουλγαρία kapitan adreevo ελεύθερη. Συνοριακός σταθμός kapikule Αδριανούπολης για την έξοδο 2.30 ώρες καθυστέρηση κατά τ "άλλα λέμε Ευρωπαϊκη Τουρκία ,αμ δε.
Σημείωση. Λέτε σε τελωνεία κλπ υπηρεσίες να βάζουν υπαλλήλους που να ξέρουν μόνο τη βαθειά Τούρκικη γλώσσα η να κάνουν τον Τούρκο (Αλέκο) και να μην ξέρουν ούτε Αγγλικά η άλλη ξένη γλώσσα. Η να θέλεις να αγοράσεις από τα free shop ακόμη και αναψυκτικό και να ζητάνε διαβατήριο ,και ότι ο συνοριακός σταθμός προς Ελλάδα λέγεται μόνο Pasa Kule και όχι karagac που όλοι οι χάρτες αναγράφουν
Ευχαριστήρια
Για την επιτυχία του εγχειρήματος ευχαριστούμε πάρα πολύ τους παρακάτω χορηγους ΞΕΝΑΓΟΣ επιχειρήσεων, επαγγελματικός οδηγός Ν, Τρικάλων, ΚΕΦΟΣ - ΣΤΡΑΠΑ-ΤΣΑΣ ΕΠΕ ΑΥΤΟΚΊΝΗΤΑ SKODA, ROUDOS CENTER, PROFLOR INTER HAUS,, METHOD ΑΘ,Παπαβασιλείου και Υιοί,,ΕΤΕΚΑ KOTOULAS BROSS ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ, ΟΑΚΑ Αθλητικός Οργανισμός Τρικάλων, ΔΕΚΑ Τρικάλων, Εργοστάσιο Γάλακτος ΤρικάλωνΤΡΙΚΚΗ, Νερό ΠΗΓΗ ΟΑΥΜΠΟΥΓαντζούλας, Σκαλωσιές ΑΙΑΣ ΚΒράκας, Τεχνική εταρεία ΕΚΦΡΑΣΗ, ΠΟΔΗΛΑΤΟΥΠΟΑΗ, AUTO HAUS Δ. Κουτσογιάννης, Θωμάς Σαψώνης Διαφημιστικό Γραφείο, Επιπλα ΑΙΑΚΑΤΗΣ KB ράκος *ΠΕΤΡΕΣ* Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, Κοσμήματα ΑΙΑΚΟΥΜΗΣ, Ξενοδοχειον ΑΕΤΩΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ, Ελαστικά ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ ,Αογιστικό Γραφείο Ευαγγελίας Αεωνίδα, Εστιατόρια GOODY' S, Εστιατόρια JIMMIS, Ξενοδοχείο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝ, Ξενοδοχείο ΔΙΒΑΝΗ, Β.Αγγούμης ΟΥΖΕΡΙ, Κωτούλας Γεώργιος, Νούσιας Χρήστος, Υγρά Καύσιμα ΓΚΟΥΜΑΣ Υγρά Καύσιμα Αφοι Π ΑΠ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Υγρά Καύσιμα ΑΝΡΕΑΣ ΣΙΟΥΛΗΣ Ψητοπωλείο ΝΕΣΤΟΡΑΣ, ΒΙΟΛΛΝΤΑ COOKIES, FACTORY MAAL, Ηλεκ¬τρικά Είδη ANT. ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΑ Γιάννης Χαστάς, Ζαχαροπλαστείο Β, ΤΡΙΖΩΝΗ,
Υπηρεσίες.
Την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, το Υπουργείο Εξωτερικών,το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Αστυνομική Διεύθυνση και Τμήμα Τροχαίας Τρικάλων την Δημοτική Αστυνομία Τρικάλων, το ΕΚΑΒ,
Την Πρεσβευτή της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σόφια κ. Δανάη -Μαγδαληνή Κουμανάκου, τον Πρόξενο του Προξενείου Σόφιας κ. Αστέριο Τσιούρβα και τον Διπλωματικό Υπάλληλο κ. Λευτέρη Καραμπίλα, που με τις αναλογούσες μεσολαβίσεις και ενέργειες στις Βουλγάρικες Υπηρεσίες, ανταποκρίθηκαν στο ακέραιο των αιτημάτων μας. Το προξενείο Φιλιππούπολης που ήταν σε ετοιμότητα, και το Προξενείο Αδριανούπολης στα επιτρεπτά μέτρα των δυνατοτήτων του. Τον Προϊστάμενο του Τελωνείου Καστανέων κΧοντζίδη Δημήτριο και τον κ. Ποντερόπουλο Αντώνη που με τις μεσολαβίσεις τους στο Τούρκικο Τελωνείο pasa kule περάσαμε χωρίς να σταματήσουμε.
Τους Βουλευτές Τρικάλων κ.Χρήστο Χάιδο, την κ. Σούλα Μερεντίτη, τον κ. Χρήστο
Μαγκούφη, τον κ. Σωτήρη Χατζηγάκη, που με επιστολές τους μας ευχήθηκαν καλή
επιτυχία..
Τον Νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη, τον Δήμαρχο Τρικάλων κ Μιχάλη
Ταμήλο, τους Αντιδημάρχους κ. Ελένη Αργυροπούλου-Καλλιάρα, κ. Αλέξη
Πολυμερόπουλο.,κ Δημήτρη Παζαϊτη και τον Πρόεδρο του ΟΑΚΑ κ. Βασίλη
Νάκη. Τον Διευθυντή της ΔΕΚΑ κ. Γιάννη Σιακαβάρα, την Διοικητή του
Νοσοκομείου Τρικάλων κ. Πέτσα Αθηνά,και τον Διευθυντή του ΕΣΥ Πύλης κ Μιχάλη
Βενιζέλο.
Τον τοπικό έντυπο τύπο, Ραδιοφωνικούς Σταθμούς και Τηλεοπτικά κανάλια και
ειδικά τους α) Κώστα Αργυρούση με το τηλεοπτικό του συνεργείο που αποτύπωσε
ολο το εγχείρημα, β) τους Γιώργο Παπαγεωργόπουλο και Χρήστο Ζαραμπούκα με
πλήρη αναμετάδοση, και γ) τον Νίκο Σαλέπη που έπαιρνε πλάνα ακόμη και τη νύχτα.
Για τους ORIGINAL CLUB δεν παίζονται .τους παρουσίασε ο τοπικός τύπος που
εμείς δεν έχουμε λόγια να τους περιγράψουμε παρά να τους ευχαριστήσουμε που
ήταν μαζί μας σ' ολη τη διαδρομή τονίζοντας το εγχείρημα του Στέλιου. Τους
ευχόμαστε να είναι πάντα ενωμένοι.
Αποστολή.
Ως Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστώ θερμά έναν-έναν όλους τους συνεργάτες της αποστολής που ο καθένας απέδωσε άριστα από το πόστο του αφιλοκερδώς και με ξηρά τροφή. Τον Θύμιο Μαγγουρίτσα,Βασίλη Καμπαγιάννη,Βαγγέλη Σταυρόπουλο ,Στέφανο Βάσκο ,τους οδηγούς Γιάννη Αναστασόπουλο,Βασίλη Μαγγουρίτσα που οδηγούσε σ όλη τη διαδρομή χωρίς διακοπή, Δημήτρη Αεοντάρη που διέθεσε και το αυτοκίνητο του, Παναγιωτόπουλο Θωμά, Ζουλιανίτη Σπύρο, Σούλιο Αποστόλη,, Γκαραγκούνη Βαγγέλη που με πατέντα (τοποθέτησε κάμερα στην οροφή του αυτοκινήτου και αποτύπωσε ολο το εγχείρημα πάνω από 60 ώρες), Πούλιο Θανάση πρακτικολόγο διατροφής, Δίπλα Λάμπρο μασσέρ, Τσέκλημα Κώστα Δημοσιογράφο, Κωσταντάκο Βασίλη εικονολήπτη του ASTRA Νίκο Βαϊνά εκφωνητή και ειδικά τον Στέργιο Σαλπαδήμο προπονητή της Εθνικής ομάδας ποδηλασίας και διπλά τον γιατρό κ ΝΙΚΟ ΕΓΝΑΤΙΑΔΗ που για 78 ώρες ήταν ξάγρυπνος και όρθιος πιο πολύ στην ανοιχτή πόρτα του αυτοκινήτου (κινητή μονάδα) προσφέροντας ιατρικά τα απαραίτητα στον Στέλιο και όχι μόνο. Ευχαριστώ επίσης όλους που μας συμπαραστάθηκαν και ανέχθηκαν και αυτούς που μας έλεγαν *τρελό καραβάνι* για τις 60 ώρες χωρίς ύπνο, την λαοθάλασσα που έζησε το ανεπανάληπτο εγχείρημα του Στέλιου και έδωσαν το μεγάλο χειροκρότημα στο επίτευγμα των 78 ωρών κλπ.κλπ.
Στο εγχείρημα έλαβαν μέρος. Οργανωτική Επιτροπή άτομα 20, αυτοκίνητα 5 Χορηγοί 40. Δημόσιες υπηρεσίες II. Νομικά πρόσωπα 15. Αστυνομικά οχήματα Εσωτερικού και Εξωτερικού 54 . Αστυνομικοί 150. Ασθενοφόρα οχήματα 7 συνοδοί ασθενοφόρων 14. Αυτοκίνητα ΜΜΕ 3 άτομα 8. Συνοριακοί Σταθμοί 6 .Για μια ακόμη φορά πολλά-πολλά συγχαρητήρια σ Όλους τους φίλους που παρραβρέθηκαν τόσο στην εκκίνηση οσο και στην επιστροφή από Καλαμπάκα μέχρι Τρίκαλα και στον τερματισμό.
Στον Στέλιο. Πίστεψες στις δικές σου δυνάμεις ότι θα τερματίσεις νικητής, πίστεψες στο θεό,ότι θα έχεις τη βοήθεια του, πίστεψες ότι όλοι θα είμαστε κοντά σον και σε υποστηρίζουμε ,πίστεψες στο γιατρό Νίκο Εγνατιάδη ,πίστεψες στη λαοθάλασσα που σε υποδέχτηκαν σαν ήρωα με ατέλειωτα χειροκροτήματα, απέδειξες ότι είσαι ΥΠΕΡΑΘΛΗΤΉΣ ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ
ΚΑΛΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ
Σημείωση, "Αν ξέχασα να αναφερθώ σε κάποιον δεν έγινε σκόπιμα.
Για την οργανωτική επιτροπη,
Γρηγόρης Πράπας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!