Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Συνάντηση συμβασιούχων με το δήμαρχο Τρικκαίων


Προκειμένου να βρεθεί μια ικανοποιητική συμβιβαστική λύση για τους συμβασιούχους του Δήμου Τρικκαίων που έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του Δημάρχου συνάντηση των εργαζομένων με τον Δήμαρχο κ. Μιχάλη Ταμήλο.
Οι εργαζόμενοι εξέθεσαν το ...

...πρόβλημά τους όσον αφορά την δεινή οικονομική κατάσταση των ιδίων και των οικογενειών τους και ζήτησαν από τον Δήμαρχο να καταβάλλει την κάθε δυνατή προσπάθεια ούτως ώστε να τους καταβληθούν οι μισθοί που τους οφείλονται.
Ο Δήμαρχος τους διαβεβαίωσε ότι έχει πλήρη γνώση των προβλημάτων τους και τους επανέλαβε ότι δεν έχει την δυνατότητα να τους υποσχεθεί περισσότερα πέραν των όσων τους είχε υποσχεθεί στην προηγούμενη συνάντησή τους. Συγκεκριμένα, δεσμεύτηκε να καταβληθούν μέχρι και την επόμενη εβδομάδα τρεις (3) μισθοί στους εργαζόμενους συμβασιούχους καθώς επίσης τρεις (3) ακόμη μόλις ο Δήμος Τρικκαίων εκταμιεύσει το δάνειο που έχει ζητήσει από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων.
Εξέθεσε ακόμη την συνολική οικονομική κατάσταση που επικρατεί όχι μόνο στον Δήμο Τρικκαίων αλλά και συνολικά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τόνισε ότι με την οικονομική αβεβαιότητα που επικρατεί συνολικά στην χώρα δεν είναι δυνατόν να προγραμματίσει αλλά ούτε και να δεσμευτεί για καταβολή επιπλέον μισθών μακροπρόθεσμα. Δεν είναι μόνο η περικοπή του 30% των τακτικών επιχορηγήσεων που δημιουργεί πρόβλημα οικονομικής στενότητας στον Δήμο τόνισε ο κ. Ταμήλος, αλλά ακόμη και η περικοπή όλων των προγραμμάτων άλλα και των έκτακτων επιχορηγήσεων που επιτείνει το πρόβλημα.
Επεσήμανε πάντως ότι πιθανόν τον Σεπτέμβριο να υπάρξει κάποια σχετική βελτίωση τόσο από την λήψη του δανείου όσο και από τα έσοδα που ο Δήμος ευελπιστεί να έχει από το ετήσιο πανηγύρι.
Οι εργαζόμενοι δέχτηκαν την πρόταση του Δημάρχου για καταβολή των τριών μισθών άμεσα, ανακοίνωσαν ότι σταματούν την επίσχεση εργασίας και έδωσαν πίστωσαν χρόνου για την διευθέτηση του οικονομικού θέματος.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!