Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Κεντρική Εξουσία, Κράτος εν κράτη η αρπαγή και η ρεμούλα (6)

(Ο ρους της… προστασίας του Πολίτη)
Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας
«Όταν οι κακοί ανέρχονται σε αξιώματα, όσο ανάξιοι είναι, τόσο περισσότερο άμυαλοι γίνονται και γεμίζουν από θράσος και αφροσύνη».(Δημόκριτος).
Καλοκαιριάτικες ανεμοθύελλες συνοδευόμενες με αστραπές και κεραυνούς, με χαλάζι διάφορων μεγεθών, με αγέρα και βροχή, με αντάρα και πτώση της θερμοκρασί-ας, είναι τα...
...κύρια χαρακτηριστικά μιας καταιγίδας, όπως αυτή που πρόσφατα ζήσαμε στη Δυτική Θεσσαλία στις 18-07-2010. Ο αγέρας, σαν ακροβάτης, ο σκύλος, εκτελούσε τα άλματά του ξηλώνοντας στέγες, τέντες σπιτιών και τέντες τσιγγάνων, αλλού έσπασε κλαριά, γκρέμισε δέντρα, έκοψε ηλεκτροφόρα σύρματα και αλλού, ένα άλλο «θηρίο», ο κεραυνός, σκότωσε δεκάδες ζώα και άναψε πολλές φωτιές.
Κάπου μισή ώρα κράτησε το «πανηγύρι» του τρόμου των φυσικών στοιχειών, που τελευταία, παρόλο που η τεχνολογία προοδεύει, όμως σε περιπτώσεις, όπως αυτή που συζητάμε, η ενεργοποίησή της λαβαίνει χώρα μετά τη βροχή(κάπα δεν χρειάζε-ται), ενώ οι συχνότητες και οι εντάσεις αποκτούν επικίνδυνες διαστάσεις. Βέβαια σε πόλεις και κωμοπόλεις, όπως λένε, ενεργοποιείται κι ένας μηχανισμός «πολιτικής προστασίας του Νομού», αλλά συνήθως τον βλέπουμε όταν η μπόρα θα έχει περάσει. Τότε γίνεται και η απομάκρυνση διάφορων αντικειμένων(δέντρα, σμπαραλιασμένα αυτοκίνητα, ξηλωμένες στέγες και άλλα), που ο οργισμένος αίολος προκάλεσε.
Τότε λοιπόν ο… προστάτης του Πολίτη, τρέχει σαν άλογο που το τσίμπησαν στα αχαμνά σφήκες, να συμπαρασταθεί στον Πολίτη που η θύελλα χτύπησε, κάποιες φορές και θανατηφόρα. Τότε θα τρέξει, θα επιληφθεί του αιτήματος ή του παραπόνου του Πολίτη, του οποίου, από διάφορες παραβλέψεις και παντελή πριν των κακών αδιαφορία του «μηχανισμού πολιτικής προστασίας του Νομού», μια καταιγίδα χτύπη-σε.
Παρεμπιπτόντως θα είμαστε εκτός πραγμάτων εάν δεν εξάρουμε τις προσπάθειες ιδιαίτερα των ανθρώπων των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Χώρας, (κι εδώ έχουν πληρώσει με τη ζωή τους!!) οι οποίες, σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούνται μόνο σε έσχατες ώρες ανάγκης και κατόπιν εορτής.
Περιστατικά, δραματικά πολλές φορές και πανελλαδικά, υπάρχουν όχι και λίγα. Πολλά δε εξ αυτών είναι παραπάνω από βέβαιο ότι θα μπορούσαν να αποφευχθούν, όπως πλημύρες από κακοτεχνίες των δρόμων και ανύπαρκτων αποχετευτικών δικτύων, καταστροφικές πυρκαγιές- είτε φυσικές είτε «ανθρώπινες»-, περιβαλλοντική καταστροφή από τον πολεοδομικό αναχρονισμό-ποιότητα των Πολιτών και χίλια δυο γνωστά για τον καθένα μας απαράδεκτα πράγματα. Όλα αυτά και άλλα πολλά εάν και εφόσον οι εν λόγω μηχανισμοί λειτουργούσαν θα είχαν περιοριστεί.
Η προχθεσινή «Κατρίνα» της Δυτικής Θεσσαλίας –«καλά» να είναι- μας έδωσε την αφορμή για τούτες τις αράδες κι αυτή η «Κατρίνα» είναι που μας οδηγεί, πού αλ-λού! Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και πιο βαθιά, στη ρίζα του κακού, στην Κεντρική Ε-ξουσία!
Οι προσπάθειες μερικών τοπικών αρχόντων να παράγουν έργο πάνω σε καθημερινά προβλήματα του Πολίτη, μένουν προσπάθειες χωρίς αντίκρισμα και καταγράφονται με στυλό που το χρώμα του σβήνει. Η ΤΑ έχει υποστεί αθεράπευτη κομματική αρτηριοσκλήρωση, μια γάγγραινα που όλα τα σαπίζει και τα τρώει, παραδόξως όμως αυτή η γάγγραινα μένει αλώβητη και μόνιμα καθισμένη στο σβέρκο των κοινωνιών μεγάλων και μικρών.
Ο Πασοκικός «Καλλικράτης», που όπως έχουμε αναφέρει, θα τρίζουν τα κόκαλά του απ’ το δέος της ντροπής που τον καθιστούν «πολεοδόμο», «ρυθμιστή», «αρχιμάστορα» και «πρώτο» Δήμαρχο, σε ένα κράτος χαβαλέ και ρεμούλας, αρπάχτρων και δίποδων τρωκτικών, όμοια με εκείνα που τρυπώνουν στις σάπιες κοιλιές των ψόφιων ζώων και αφήνουν μόνο τομάρια και κόκαλα.
Επίσης στην καταγραφή του κράτους των λαμόγιων και της ρεμούλας και στα πλαίσια των ερχόμενων «Καλλικρατικών» Αυτοδιοικητικών εκλογών, διακρίνουμε, ίσως για πρώτη φορά, επώνυμους Πολίτες που έχουν προσφέρει έργο στην ΤΑ και έχουν θέσει υποψηφιότητες για τους νέους «Καλλικρατικούς» Δήμους, να αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους και να αποδεσμεύονται από το χορό της σπιλωμένης (άντε να πούμε κομματικής Αυτοδιοίκησης) για λόγους αξιοπρέπειας, ήθους και ύφους. Τους συγχαίρουμε και ευελπιστούμε να τους μιμηθούν και άλλοι, μπας και αυτός ο έρμος τόπος και οι παγιδευμένοι στα πλοκάμια των κομμάτων Πολίτες απελευθερωθούν.
Οι Πολίτες-Δημότες δεν χρειάζονται από τα κόμματα «χρησμένους» άρχοντες. Αυτή η μέθοδος έχει δοκιμαστεί και έχει αποτύχει οικτρά. Ακούς εκεί, για τον εκλεκτό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα μας πούνε οι αρχηγοί των κομμάτων ποιον θα επιλέξουμε; Εκεί μας είχανε φτάσει. Να επιλέγουμε το «καλό» και να απομακρυνόμαστε από το «κακό». Αίσχος Δημότες! Μη συνηγορείτε στο άχρηστο και περιττό. Οι δικές σας επιλογές μας φτάσανε εδώ που μας φτάσανε. Τον «Καλλικράτη» μας τον περάσανε αυταρχικά, δεν μας ρώτησαν. Τουλάχιστον σταματήστε το τρίξιμο των οστών του και επιλέξετε σωστά. Περιττό να πούμε ότι το μέλλον όλης της Χώρας σε μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθεί από τη νέα ΤΑ.
Θα επανέλθουμε στο «έπαθλο» της ΤΑ. Ως τότε επιτρέψτε μας να επαναλάβουμε το μήνυμά μας:
Ε, ’σεις εκεί πέρα! Αδέλφια, ξαδέλφια και ανίψια, φίλοι και γνωστοί
Θυμηθείτε και ψηφίστε
Πείτε στις νύφες σας, γαμπρούς και συμπεθέρους και δώστε το μήνυμα σε φίλους, γνω-στούς, γειτόνους και χωριανούς. Θυμηθείτε και ψηφίστε εκεί που ανήκετε
Διώξτε τα σκότη να περάσει φως κι αφήστε τη «Νέα Εποχή»
Τα αφτιά τα έχουμε για τους χτύπους της καρδιάς…
Μην αλλάζεται τον ρου της. Θυμηθείτε και ψηφίστε…
Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Ιούλιος 21 2010 pelasgos@fasoulas.de www.fasoulas.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!